newsletter rss
HotNews.ro

4 echipe ale Centrulului Alexandru Proca s-au calificat sa participe la concursurile internationale de proiecte de cercetare Intel ISEF (SUA) si I-FEST (TUNISIA)


PDF Print
A | a
E-mail
de icpeca | Luni, 22 ianuarie 2018, 11:32 webReleases | Stiinta/Cercetare

ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE-€“CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare.


4 echipe ale Centrulului Alexandru Proca pentru Initierea Tinerilor in Cercetarea Stiintifica din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA s-au calificat sa participe la concursurile internationale de proiecte de cercetare Intel ISEF (SUA) si I-FEST (TUNISIA).


La Olimpiada Intel ISEF au fost selectate sa participe 3 echipe ale Centrului dintr-un total de 5 locuri desemnate pentru Romania (Celule de biocombustie ce utilizeaza fotosinteza microorganismelor - Elena Robu, Interfata inovativa pentru diferite tipuri de aplicatii - Bricman Paul, Anghel Ciprian, Structuri lipidice in microelectromecanica (MEMS) si folosirea acestora pentru transportul de medicamente - Ionescu Andrei, Ulian Serghei).


La Olimpiada I-FEST a fost selectata sa participe 1 echipa a Centrului (Microroboti utilizand vibratiile pentru deplasare -€“ Cristian Chira).


Prin demersurile facute, ICPE-CA isi propune sa identifice excelenta din domeniul cercetarii stiintifice la nivelul elevilor de liceu si, de asemenea, sa construiasca echipe de lucru cu elevi initiati in cercetarea stiintifica.

 

  142 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by