newsletter rss
HotNews.ro

A IV-a Sesiune de comunicari stiintifice a tinerilor olimpici


PDF Print
A | a
E-mail
de icpeca | Miercuri, 13 septembrie 2017, 15:13 webReleases | Stiinta/Cercetare

IMG_7180 | Foto: webPR.ro
Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in parteneriat cu Colegiul National de Informatica Tudor Vianu si Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti, cu sprijinul Ministerului Cercetarii si Inovarii, a organizat a IV-a Sesiune de comunicari stiintifice a tinerilor olimpici.

Sesiunea s-a desfasurat la sediul ICPE-CA si a fost deschisa de Directorul General Dr.ing. Sergiu Nicolaie care a vorbit despre eforturile Centrului pentru Initierea Tinerilor in Cercetare Stiintifica Alexandru Proca de a sustine si pregati, prin efort propriu, tinerii cu inclinatie catre domeniul stiintific.

Totodata, invitatul de onoare dl. Prof. Alexandru Mironov a subliniat importanta stiintei, cu precadere in domeniul spatial unde s-au reusit progrese semnificative, ca de exemplu dezintegrarea corpurilor trimise in spatiu.

Lucrarile prezentate au atins aspecte precum: celule de biocombustie cu microorganisme fotosintetizante, retele inteligente pentru transportul energiei electrice, studiul lipidelor cu aplicatii in MEMS si in transportul medicamentelor, studiu experimental privind unele aspecte in microchirurgie, apa verde, actuator electrochimic programabil pentru controlarea ph-ului in mediu lichid prin distributia automata de baza sau acid.

Lucrarile sustinute in cadrul sesiunii au fost bine apreciate si tinerii au fost incurajati sa persevereze in cercetarile demarate prin Centrul Alexandru Proca din cadrul ICPE-CA.


  126 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by