newsletter rss
HotNews.ro

Nebune de fericire, o comedie dramatica despre libertate si bucuria de a trai fiecare zi la maxim


PDF Print
A | a
E-mail
de Anca Romanescu. PUNK PR | Vineri, 4 august 2017, 19:00 webReleases | Showbiz

LPG_81_165 | Foto: webPR.ro

Povestea prieteniei imprevizibile si emotionante intre doua fugare in cautarea iubirii, `Nebune de fericire  / La pazza gioia`, cel mai recent film al regizorului italian Paolo Virzia rulat cu sala plina la avanpremiera de la Elvira Popescu.

Comedia dramatica a fost prezentata in premiera anul trecut la Festivalul de film de la Cannes, in cadrul sectiunii Quinzaine des realisateurs si este castigatoarea Premiului publicului la Festivalul de la Valladolid, din Spania, in 2016. `Nebune de fericire` a rulat in Romania pentru prima data la TIFF, anul acesta si este distribuit de Independenta Film.

 

Trailer: bit.ly/NebuneDeFericire

 

Povestea`Nebune de fericire` este povestea a doua femei total diferite care ajung sa se apropie intr-un context mai putin obisnuit: in timp ce sunt internate la un sanatoriu de psihiatrie din Toscana.

 

Beatrice are o imaginatie bogata si vorbeste incontinuu. Se vede o contesa miliardara si ii place sa creada ca are liderii globali la picioare. Donatella este o tanara introvertita, fragila, cu trupul acoperit de tatuaje, prizoniera a propriului mister. Amandoua sunt paciente la Villa Biondi, o clinica psihiatrica progresva, dar care isi supravegeaza cu atentie oaspetii.

 

Noul film al lui Paolo Virzi este despre prietenia imprevizibila si emotionanta dintre cele doua femei ce evadeaza din clinica psihiatrica in care sunt internate, pentru a cauta iubirea si fericirea intr-o casa de nebuni fara acoperis: lumea de afara a oamenilor sanatosi la cap.

 

 

Cu accente de comedie nebuna de vara, `Nebune de fericire` le reuneste in distributie pe Micaela Ramazzotti, Valeria Bruni Tedeschi si Valentina Carnelutti.

 

Filmul a mai fost selectat la festivalurile de la Varsovia si Chicago, in 2016 si a intrat in cinematografele din Romania weekendul trecut, in 28 iulie.

 

 

-------

 

 

Titlu original: La pazza gioia (in limba engleza: Like crazy)

Durata: 1h 56 min

Data premierei in Romania: 28 iulie 2017

 

Independenta Film

 

Nebune de fericire / La pazza gioia (2016) este distribuit in Romania de Independenta Film, casa de distributie care promoveaza filme independente de referinta, de nisa sau castigatoare ale unor premii internationale prestigioase.

 

Printre filmele aduse in cinematografele romanesti se numara: Afterimage (r: Andrzej Wajda), The Other Side of Hope (r: Aki Kaurismaki) “ Ursul de Argint, Berlinale, 2017, La fille inconnue (r : Fratii Dardenne), I, Daniel Blake (r: Ken Loach) - Palme d`Or, Cannes, 2016, Juste la fin du monde (r : Xavier Dolan) “ Grand Prix, Cannes 2016, Snowden (r. Oliver Stone), Youth (r. Paolo Sorrentino) - Cel mai bun film european, 2015, Dheepan (r. Jacques Audiard) - Palme d`Or, 2015, Mommy (r. Xavier Dolan), Deux jours, une nuit (r. Fratii Dardenne), La grande bellezza (r. Paolo Sorrentino), Nymphomaniac (r. Lars von Trier), La Vie d'Adele (r. Abdellatif Kechiche) - Palme d'Or, Cannes, 2013, The Hunt (r. Thomas Vinterberg), Amour (r. Michael Haneke) - Palme d'Or, Cannes, 2012, Trainspotting (r. Danny Boyle), Amelie (r. Jean-Pierre Jeunet), Melancholia (r. Lars von Trier), Todo sobre mi madre (r. Pedro Almodovar), In The Mood for Love (r. Wong Kar Wai), Vicky Cristina Barcelona (r. Woody Allen), Dogville (r. Lars von Trier) etc.

 

  133 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by