newsletter rss
HotNews.ro

Colegiul Economic Ion Ghica din Targoviste, premiat -€“ alaturi de 14 scoli europene - la competitia europeana Scoala Antreprenoriala a anului 2017


PDF Print
A | a
E-mail
de Catalin Tudor | Vineri, 17 noiembrie 2017, 17:59 webReleases | Educatie

Cele mai bune scoli antreprenoriale din Europa au fost premiate pentru succesul inregistrat in activitatile de promovare a educatiei antreprenoriale. Ceremonia de premiere a avut loc pe data de 16 noiembrie 2017, la Tallinn, si a reprezentat punctul culminant al unei conferinte organizate de Clusterul pentru Inovare si Educatie Antreprenoriala (ICEE), finantata de Ministerul Educatiei din Estonia, actuala detinatoare a presedintiei Consiliului UE.

Printre castigatorii acestei editii se numara directori si profesori de scoli din 15 tari europene. Incepand cu 2015, premiile "Scoala antreprenoriala"€œ sunt decernate anual ca parte a initiativei de educatie antreprenoriala a JA Europe, sustinuta in acest an de compania Siemens.

"€œAl treilea an consecutiv, o scoala din Romania obtine titlul Scoala Antreprenoriala a Anului. Acum, in 2017, obtinerea titlului de catre Colegiul Economic Ion Ghica din Targoviste, nu reflecta doar dedicarea si eforturile conducerii si profesorilor acestui colegiu despre care stim ca obtine rezultate deosebite si in alte domenii, ci si schimbarile de abordare pe care multe scoli din Romania le-au facut in ultimii ani. Astfel, din ce in ce mai multi elevi beneficiaza de programe de educatie antreprenoriala, formarea continua a profesorilor in acest domeniu este incurajata si sprijinita, iar scolile au o relatie din ce in ce mai stransa cu comunitatea de afaceri." - a declarat Marinica Stoian, Inspector General in Ministerul Educatiei Nationale

Scolile premiate au demonstrat cel mai inalt grad eficienta in ceea ce priveste punerea in aplicare a programelor de educatie antreprenoriala. Criteriile de selectie au inclus: strategia pentru educatie antreprenoriala, eficacitatea alocarii resurselor, existenta unor sesiuni de formare pentru profesori, gradul de implicare a comunitatii locale de afaceri si relevanta proiectelor pentru sustinerea schimbului de bune practici.

"Am primit un premiu care ne onoreaza, desi, trebuie sa spun asta, a fi premiat nu a fost niciodata pentru noi un scop in sine. Tot ceea ce facem in Colegiul Economic este urmarea unei adolescentine curiozitati, de a cauta noi metode, noi directii de actiune. Suntem, incurabil atinsi de dorinta de a construi in jurul nostru un ecosistem antreprenorial, suntem `€žteacherprenori`€. Si, cel mai adesea, la capatul acestui demers, de multe ori anevoios, presarat cu incercari si erori, vine si recompensa. Recompensa de a vedea pe chipul oamenilor din jurul tau o mare bucurie." - a declarat Carmen Radulescu, Director Adjunct la Colegiul Economic "Ion Ghica" din Targoviste.

Performantele in domeniul educatiei antreprenoriale si nu numai au generat rezultate remarcabile. De exemplu, scoala castigatoare din Lituania se mandreste cu cifre cu adevarat impresionante: majoritatea profesorilor si 37% dintre elevi (de patru ori mai multi decat media europeana) sunt angajati activ in studiul antreprenoriatului. O scoala din Estonia a reusit sa implice nu mai putin de 10 reprezentanti ai mediului de afaceri in proiectele sale educationale. Un liceu din Helsinki ofera 14 cursuri de antreprenoriat. O scoala din Germania colaboreaza cu cele mai bune universitati de afaceri pentru a le putea oferi elevilor sai sansa de a obtine o diploma internationala. "€žDeprinderile antreprenoriale nu se mostenesc, ci se invata!"€œ -€“ au tinut sa ne reaminteasca reprezentantii scolii Alte Kantonsschule, din Aarau, Elvetia.

Printre participantii la ceremonia de premiere desfasurata la Tallinn s-au aflat atat reprezentanti ai actualei presedintii a Consiliului UE si ai ministerelor statelor membre, cat si membri ai unor institutii educationale de top. Evenimentul a facut parte dintr-un program initiat de "Switch on Europe!"€œ, promotorul unei campanii de sensibilizare in ceea priveste unul dintre obiectivele cheie ale Uniunii Europene incepand din anul 2010, si anume acela ca fiecare elev sa poata avea acces la cursuri practice de educatie antreprenoriala inainte de finalizarea invatamantului obligatoriu. Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati: http://switchoneurope.org/. 

"Este al treilea an in care se decerneaza aceste premii. Sunt foarte incantata sa constat ce rezultate impresionante au avut aceste scoli. Nu ne ramane decat sa incurajam si alte institutii de invatamant sa le urmeze exemplul!" -€“ a declarat Caroline Jenner, CEO al JA Europa.

SCOALA ANTREPRENORIALA A ANULUI 2017 -€“ Prezentarea scolilor castigatoare:

BELGIA               Virgo+, Vilvoorde
BULGARIA Georgi Benkovski Secondary School, Pazardzhik
DANEMARCA Sct Hans Skole, Odense
ELVETIA Alte Kantonsschule, Aarau
ESTONIA Tallinn School 21, Tallinn
FINLANDA Etu- Upper Secondary School, Helsinki
GERMANIA Berufsbildende Schule (BBS), Bad Kreuznach
ITALIA               Liceo Statale - €žQuinto Orazio Flacco€œ, Portici
LETONIA PIKC Liepājas Valsts tehnikums, Liepāja 
LITUANIA Daug Vlado Mirono gymnasium, Daugai 
MAREA BRITANIE North Chadderton School, Oldham
PORTUGALIA Escola de Comarcio de Lisboa, Lisbon 
ROMANIA Colegiul Economic Ion Ghica, Targoviste 
RUSIA               Lobachevsky Lyceum KFU, Kazan
SLOVACIA Stredn¡ odborn¡ Å¡kola, N¡mestovo

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati: http://theentrepreneurialschool.eu/.

Despre Junior Achievement Romania

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiara, orientare profesionala, sanatate si viata activa si dezvoltarea abilitatilor pentru viata. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate de peste 200.000 de elevi din 1.500 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri.

Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul www.jaromania.org si pe pagina de facebook www.facebook.com/JuniorAchievementRO.

http://www.jaromania.org
  100 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by