newsletter rss
HotNews.ro

Articol webPR

Dance Yourself se incheie cu doua spectacole consecutive in prima saptamana din noiembrie


PDF Print
A | a
E-mail
de | Joi, 26 octombrie 2017, 13:17 webReleases | Educatie

Dance_Yourself-Performance | Foto: Asociatia Culturala Control N
La inceputul lunii noiembrie, atelierul de dans contemporan pentru adolescenti Dance Yourself isi arata roadele in doua spectacole cu un scenariu inspirat din orele si zilele de lucru petrecute impreuna si coregrafii originale realizate de cursantii atelierului, alaturi de trainerul lor, Oana Rasuceanu. Cele doua spectacole vor fi gazduite de Centrul de Teatru Educational Replika, pe 3 noiembrie, de la ora 19:00, si de Make a Point - spatiu de cultura independent,  pe 4 noiembrie, de la ora 19:00.

Intrarea este libera, in limita locurilor disponibile.

Detalii evenimente:


3 noiembrie, ora 19:00
Centrul de Teatru Educational Replika

Strada Lanariei nr. 93-95, sector 4
http://centrulreplika.com
Facebook event: bit.ly/DanceYourself_Replika

4 noiembrie, ora 19:00
Make a Point
Soseaua Morarilor nr. 1 (in incinta Postavariei Romane), sector 2
www.makeapoint.ro
Facebook event: bit.ly/DanceYourself_MakeaPoint

Dance Yourself- atelier de dans contemporan pentru adolescenti este organizat de Asociatia Culturala Control N si a avut loc in perioada 9-15 octombrie, intr-unul dintre cele mai noi si mai ofertante spatii dedicate dansului contemporan din Bucuresti - Centrul Independent Coregrafic Linotip, unde atelierul s-a incheiat cu un prim performance sustinut pe 16 octombrie.
Atelierul a oferit grupului de participanti un training intensiv in sfera dansului contemporan, imbinand armonios elementele teoretice cu lucrul practic. Obiectivul principal al Dance Yourself a fost de a oferi sansa unei experiente de lucru profesioniste, in zona dansului contemporan, unui numar de 15 adolescenti din Bucuresti, selectionati din liceele bucurestene. Indrumati de Oana Rasuceanu, in calitate de trainer si coregraf, cursantii si-au creat propria poveste din miscari, interactionand cu povestile personale ale colegilor de atelier. Viata lor de zi cu zi, cu ritmul si energia specifice fiecaruia dintre ei, a reprezentat imboldul constructiei artistice si cercetarii atelierului, dandu-le sansa exprimarii libere si originale a unor miscari coregrafice ghidate, dar nu impuse.
Participarea la atelier a fost gratuita pentru toti cursantii.
Dance Yourself este un proiect cultural finantat in cadrul Programului cultural Bucuresti Oras participativ de catre Primaria Municipiului Bucuresti prin Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti ARCUB.

Despre Oana Rasuceanu
Oana Rasuceanu a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica "I.L. Caragiale" -  Facultatea de Film, sectia Comunicare audio-vizuala (scenaristica si critica de film) si S.N.S.P.A - Facultatea de Relatii Publice si Comunicare David Ogilvy in 2006.
A absolvit un master in Arta Coregrafica la UNATC in 2007. A derulat o serie de proiecte in zona teatrului si dansului, ca scenarist/ dramaturg, regizor si coregraf, fiind in continuare activa in aceste domenii. Printre spectacolele realizate de ea pana in acest moment se afla DORIAN (spectacol de dans contemporan, produs de Asociatia Culturala Control N, co-finantat de AFCN si Ministerul Culturii prin programul Acces; selectionat in cadrul Festivalului National de Teatru - FNT2017), Telefonul din coltul strazii (dupa texte de Cristian Popescu - spectacol de teatru-dans integrat in modulul educational cu acelasi titlu, implementat in 6 licee din Bucuresti in noiembrie 2015, cu sprijinul ArCub, parte din proiectul Esti Bucuresti!), Dear Diary (spectacol de master in arta coregrafica, realizat cu sprijinul Teatrului Nottara din Bucuresti). Spectacolul DORIAN, creat de Oana alaturi de o echipa de artisti din domenii precum film, arhitectura, muzica, poate fi vazut in aceasta toamna la Teatrul Odeon din Bucuresti si in diferite orase din tara precum Cluj (la Teatrul Maghiar de Stat), Targu Mures (la Teatrul National din Targu Mures), Buzau (la Teatrul "George Ciprian"), Tulcea (la Teatrul "Jean Bart") si Sibiu (la Teatrul GONG).     
Incepand cu 2009, in calitate de trainer, Oana a derulat o serie de ateliere de dans contemporan si scenaristica, dedicate adolescentilor. Din 2009 este membru-fondator, presedinte si trainer al Asociatiei Culturale Control N.
                                                                                        
Dance Yourself - atelier de dans contemporan este organizat de Asociatia Culturala Control N si este un proiect cultural finantat in cadrul Programului cultural Bucuresti Oras participativ. Atelierul este implementat cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), avand sustinerea partenerilor LINOTIP - Centru Coregrafic Independent, Centrul de Teatru Educational Replika si Make a Point.
Mai multe informatii pe www.controln.ro si pe fb.me/DanceYourselfAtelier.
  100 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by