newsletter rss
HotNews.ro

Top 3 activitati PRACTICE care vor contribui la DEZVOLTAREA copilului tau


PDF Print
A | a
E-mail
de dorinaradulescu | Marţi, 12 septembrie 2017, 16:27 webReleases | Educatie

kid drawing | Foto: webPR.ro

Atunci cand micutul tau se afla in perioada de crestere, este extrem de important sa acorzi atentie activitatilor pe care el le face. Chiar daca merge la gradinita sau la scoala, acest lucru nu ii garanteaza, neaparat, o dezvoltare completa. Este nevoie ca tu sa preiei controlul si sa te implici, in mod direct, pentru a-l ajuta sa creasca armonios.

Iata 3 activitati PRACTICE si CREATIVE care il vor ajuta pe cel mic sa se DEZVOLTE!

 

1. Lucrul manual

Creativitatea, atentia, rabdarea si indemanarea copiilor: toate acestea pot fi stimulate cu ajutorul catorva obiecte simple. Cei mici pot da dovada de o imaginatie extraordinar de bogata, avand un potential urias de dezvoltare, in acest sens. Astfel ca, doua topuri cu hartie colorata comandate de la Absolutoffice, o foarfeca, un tub de lipici si diverse alte elemente, precum frunze sau flori, pot face minuni. Incurajeaza-ti odrasla sa experimenteze si sa creeze diverse obiecte si forme, cu ajutorul materialelor pe care i le pui la dispozitie. Fara indoiala, creativitatea sa il va ajuta sa conceapa adevarate opere de arta!

 

 

2. Desenul

Desi poate parea o activitate destul de simpla, desenul poate aduce numeroase beneficii copilului tau. Acesta nu este doar o cale de a petrece timpul liber, ci si o modalitate eficienta de exprimare si de dezvoltare motorie. Mai multe informatii importante despre beneficiile desenului poti citi in acest articol, pentru a te convinge. Insufla-i micutului tau interesul pentru desen si colorat, pentru ca este posibil ca el sa isi descopere o pasiune ascunsa si chiar sa devina un artist in toata regula. Pentru a-l determina sa incerce si sa se exprime, poti gasi aici panouri unde ii poti expune creatiile. Cu siguranta, va adora ideea!

 

3. Invatarea senzoriala

O metoda extrem de actuala, folosita de educatorii si psihologii din toata lumea, este educatia senzoriala. Aceasta presupune expunerea celui mic la mediul inconjurator, pentru ca el sa poata perceapa si intelege lucrurile din jurul sau, experimentandu-le pe propria piele. Poti incerca si tu sa aplici acest concept, alaturi de copilul tau. Iesiti impreuna in parc, faceti un picnic si incurajeaza-l sa mearga pe iarba, in picioarele goale, sa atinga frunzele, sa miroasa florile si sa asculte cu atentie ciripitul pasarilor. Astfel de activitati ii vor stimula simturile si il vor ajuta sa iti dezvolte atentia si spiritul de observatie!

 

Asadar, daca esti mamica, tine cont de aceste sfaturi practice si determina-ti micutul sa incerce activitatile prezentate. In mod sigur, ii vor face placere!

  148 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by