newsletter rss
HotNews.ro

Varstele Lunii, de Sam Shepard, in premiera in Romania, in regia lui Toma Danila - Unteatru


PDF Print
A | a
E-mail
de Anca Romanescu | Luni, 22 ianuarie 2018, 21:59 webReleases | Cultura

Varstele Lunii_afis | Foto: webPR.ro

Una dintre ultimele piese ale lui Sam Shepard (1943-2017), castigator al premiului Pulitzer si unul dintre cei mai mari dramaturgi americani contemporani, Varstele Lunii este tradusa si montata pentru prima oara in Romania, in regia lui Toma Danila, avandu-i in distributie pe Gelu Nitu si Constantin Cojocaru. Premiera de la Unteatru (Sfintii Apostoli 44) se va juca in 30 ianuarie, fiind precedata de o avanpremiera, in 23 ianuarie, ambele spectacole, de la ora 20:00.

 

Scrisa in 2009, Varstele Lunii a fost initial pusa in scena la Peacock Theater, din Dublin, Irlanda, cu renumitii actori Stephen Fry si Sean McGinley, apoi, in 2010, la New York, cu aceeasi distributie.

 

"Nu ne putem intelege cu adevarat decat daca ne uitam in urma noastra"€œ, spune Toma Danila. "Nu putem deveni mai buni decat daca privim la cei care au trecut, inainte de noi, prin aceleasi sentimente sau trairi pe care, acum, ni le revendicam ca fiind Big Bang-ul universului nostru.

 

"Nu suntem primii si nici ultimii. 4 mii de milioane 600 de ani, atat are Luna. Varsta biologica poate insemna si intelepciunea acceptarii cu bucurie a trecerii timpului"€œ, spune regizorul.

 

Varstele Lunii este despre batranete, moarte, ambiguitatea memoriei si speranta ca dragostea poate usura apropierea inevitabila de eclipsa finala. Cei doi barbati, Byron si Ames, prieteni din copilarie, se regasesc dupa foarte mult timp. Intalnirea este marcata insa de neintelegere si de dificultatea reapropierii. Ei sunt fiii spirituali si literari ai lui Vladmir si Estragon din Asteptandu-l pe Godot, de Samuel Beckett, autor ce a influentat major opera lui Sam Shepard. Este o continuare onesta si sfasietoare a temelor care au fost dintotdeauna prezente in operele unuia dintre cei mai importanti dramaturgi americani, axata aici pe lumina si umbra care acompaniaza trecerea timpului.

 

Varstele Lunii este a treia piesa regizata de Toma Danila, dupa Romantic Fools, de Rich Orloff (Godot Cafe-Teatru, 2014) si Idolul si Ion Anapoda, de G.M. Zamfirescu (ARCUB, 2016).  

 

Varstele Lunii, de Sam Shepard

Traducerea si adaptarea: Toma Danila si Ania Tudoran

Regia: Toma Danila

Cu: Gelu Nitu si Constantin Cojocaru

 

Durata spectacolului: 70 de minute

Pretul biletului: 35 de lei. Bilete online: goo.gl/UjAfGK

Rezervari: rezervari@unteatru.ro, sau sms la numarul 0721.268.516 (nume, data, spectacol, nr de locuri)

 

Avanpremiera: 23 ianuarie, ora 20.00

Premiera: 30 ianuarie, ora 20.00

UNTEATRU, Str. Sfintii Apostoli nr.44, Sector 5, Bucuresti

  141 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by