newsletter rss
HotNews.ro

Articol webPR

Sambata, 21 octombrie 2017, a avut loc vernisajul Taberei Internationale de Sculptura in Piatra Maciuca.


PDF Print
A | a
E-mail
de | Marţi, 24 octombrie 2017, 17:18 webReleases | Cultura

Sculptura - Maciuca | Foto: Tabera de Sculptura in Piatra Maciuca
​Cu acest eveniment, se incheie cea de-a doua editie a acestui proiect cultural international. De aici inainte, publicul de toate varstele este invitat in sudul judetului Valcea, sa viziteze cele 8 monumente de for public ce au fost create in timpul taberei. Sculpturile se regasesc in centrul Comunei Maciuca, alaturi de operele realizate la prima editie, in 2014, iar accesul este liber.

Proiectul a avut in centru sculpturile celor unsprezece artisti participanti in 2017, dar a fost, de fapt, un proiect multidisciplinar. In perioada 2-21 octombrie, s-au desfasurat ateliere de creatie pentru copii, intalniri educative dintre sculptori si elevii din comuna Maciuca si de la Liceul de Arte „Victor Giuleanu” din Rm. Valcea, o prezentare de moda a colectiei „Radacini”, creata de designerul Liliana Larisa Craciun.

Organizatorii le multumesc tuturor celor prezenti la vernisajul taberei. Printre oaspeti, s-au numarat artisti importanti din Bucuresti, Valcea, Dolj, Olt, Arges si Cluj.
Initiatorul acestui proiect cultural, Dan NITU, presedintele Fundatiei Dumitru Draghicescu, le-a transmis invitatilor urmatoarele:

„Este o zi de sarbatoare pentru noi! Sarbatorim astazi efortul si creativitatea celor unsprezece artisti din tabara noastra. Va marturisesc recunostinta pe care le-o port pentru tot ce au facut ei pentru acest proiect si pentru aceasta zona a Romaniei. Vad si la aceasta editie ca reusim sa facem ceea ce ne-am propus si sunt tot mai increzator in forta acestui proiect. Suntem intre prieteni, asa ca va pot spune ca, in saptamanile acestea, ne-am simtit cu adevarat apreciati de cei din jurul nostru. Nu am nicio rezerva sa afirm ca avem o voce importanta in mediul cultural romanesc si european. Asa cum am anuntat deja, suntem hotarati sa continuam acest proiect. Stimati invitati, sa stiti ca nu va aflati aici intamplator. Avem nevoie de fiecare dintre dumneavoastra pentru a dezvolta aceasta tabara de sculptura. Acest proiect ramane deschis, flexibil. Vin din zona de business, asa ca mi se pare important sa fim competitivi, performanti. Ramane sa redefinim impreuna aceste concepte, astfel incat sa obtinem un nivel inalt de performanta si in domeniul cultural.”

Mirela NITU, membru fondator al Fundatiei Dumitru Draghicescu, le-a reamintit invitatilor care este simbolul central al editiei din 2017:

„Acesta editie a taberei noastre are in centru figura Reginei Maria. Am imbratisat-o ca simbol si ca indrumator. Regina Maria a jucat un rol esential in istoria Romaniei. Inclusiv in istoria artei din Romania. Dorim sa onoram pasiunea Reginei pentru frumos, pentru creatie. Si sa perpetuam atentia fata de domeniul artistic, dar si grija fata de revalorizarea traditiilor noastre si aducerea lor in contemporan.”

Cei unsprezece sculptori participanti la cea de-a doua editie sunt Mathieu CHIVA (Franta), Giovanni CAROSI (Italia), Viorel ENACHE (Romania-Franta), Zoran GRINBERG (Serbia), Joy JAROBA (Chile), Anne LE LOUARN (Franta), Kevin MEUNIER (Franta), Nicolae Rasvan MINCU (Romania), Fanny PIEPLU (Franta), Sergiu SALISTE (Romania), Lucian TARAN (Romania).
  129 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by