newsletter rss
HotNews.ro

webPR Noaptea Alba a Galeriilor continua extinderea hartii artei contemporane pe plan artistic local si international


PDF Print
A | a
E-mail
de | Luni, 25 septembrie 2017, 15:22 webReleases | Cultura

Noaptea Galeriilor | Foto: NAG
O noua editie a Noptii Albe a Galeriilor - NAG va avea loc vineri 6 octombrie 2017, incepand cu orele 19:00 si pana la ora 03:00 in galerii de arta, spatii alternative, huburi creative si ateliere de artist din 12 orase din Romania: Bucuresti, Arad, Baia Mare, Brasov, Cluj Napoca, Craiova, Iasi, Petrila, Resita, Sibiu, Targu Mures si Timisoara.

Expozitia - focus NAG 2017

Petrila va face parte din programul NAG incepand cu acest an in mod exceptional datorita proiectelor culturale realizate prin efortul sustinut din ultimii zece ani a unui colectiv de artisti, arhitecti, scriitori, poeti, muzicieni si actori ale caror interventii au salvat de la demolare unul dintre cele mai importante
monumente de patrimoniu industrial din Romania - mina Petrila.

Cu aceasta ocazie speciala, anul acesta va avea loc Expozitia - focus NAG Petrila in Bucuresti.

”O calatorie spre buricul pamantului”

6 octombrie - 05 noiembrie 2017

Incaperile Rezidentei BRD Scena 9 vor gazdui timp de o luna instalatii si interventii in al caror traseu publicul va descoperi fragmente din trei muzee unice: Muzeul Mamei, Muzeul Instalatorului Roman si Colonia Literara Petrila (Casa memoriala I. D. Sirbu), o expozitie care va putea fi vizionata doar la lumina lanternei sau o arhiva impresionanta de fotografie cuprinsa in structura unei instalatii interactive. ”O calatorie spre buricul pamantului” este o expozitie coordonata curatorial de artistul Ion Barbu, ale carui interventii vor fi completate de invitatii sai: Mihai Barbu, Catalin Cretu si Andrei Dascalescu.

Pentru publicul NAG din Bucuresti, expozitia focus de la Rezidenta BRD Scena 9 va prezenta timp de o luna un program dinamic de evenimente, tururi ghidate pentru diferite categorii de public, ateliere pentru copii, vizionari si discutii cu invitati. Scopul expozitiilor focus NAG este acela de a marca introducerea unui oras nou in harta evenimentului si familiarizarea unor categorii de public cat mai diverse cu fenomenul culturii contemporane din Romania.

Invitati straini la NAG

Asociatia Ephemair are placerea de a anunta continuarea in acest an a programului ”Search & Research RO”, initiat cu ocazia NAG 2016, prin care invita un grup de specialisti straini din domeniul artei contemporane sa cerceteze si sa descopere scena culturala locala. Pentru editia NAG 2017, ”Search & Research RO” este realizat in colaborare cu programul de rezidente curatoriale ARC Bucharest, iar invitatii sunt: Miguel Amado - Middlesbrough, Anglia - Senior Curator la Middlesbrough Institute of Modern Art, Anglia; Geir Haraldseth - Stavanger, Norvegia - Director la Rogaland Kunstsenter (Rogaland Contemporary Art Centre (RCA); Gabi Scardi - Milano, Italia - curator si critic de arta; Evelyn Simons - Bruxelles, Belgia - curator, cercetatoare, scriitoare si coordonatoare de proiecte la CAB - un centru privat non-profit de arta contemporana din Bruxelles si Stefan Vicedom - Frankfurt, Germania - curator, cercetator asociat in arta contemporana la Stadel Museum din Frankfurt. Programul de o saptamana al ”Search & Research RO” va include un tur intensiv de vizitare a institutiilor, galeriilor si initiativelor participante in programul NAG Bucuresti, o calatorie de cercetare in Timisoara si Arad si o serie de vizite in studiourile de artisti in Bucuresti.

Programul se va incheia cu participarea invitatilor la o discutie cu publicul moderata de Dragos Olea - membru al colectivului de artisti APPARATUS 22 si consultant ARC Bucharest - care va avea loc la data de 10 Octombrie, la Rezidenta BRD Scena9 din Bucuresti.

Programul NAG National initiat si coordonat de Asociatia Ephemair este dezvoltat in orasele participante de catre partenerii sai locali.

Informatii complete vor fi disponibile in curand pe site-ul www.noapteagaleriilor.ro si pe aplicatia de telefon NAG (disponibila pentru Android si iOS).

Mai multe informatii pe pagina de Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/116839199007753/

Organizator NAG national
: Asociatia Ephemair

Partener principal NAG national:
BRD Groupe Societe Generale

Parteneri: Primaria Capitalei prin ARCUB, Institutul Cultural Roman - ICR

Sponsori: Policolor, Corcova Roy & Damboviceanu, Catleya, Noumax

Partener juridic: Tuca Zbarcea & Asociatii

Parteneri media:
Magic FM, Adevarul, Dilema Veche, Blitz TV, Agerpres, Glamour, The Institute, Orasulm.eu, Institutul Francez, Anim`est, Urban.ro, Modernism.ro, Observator Cultural, Feeder, Dissolved Magazine, e-Zeppelin, GalaSocietatiiCivile.ro

Despre NAG

Noaptea Alba a Galeriilor este cel mai important eveniment cultural nocturn din Romania care a atras atentia marelui public asupra artelor contemporane si a tinerilor artisti. In Bucuresti, de-a lungul celor zece editii desfasurate pana in prezent, Noaptea Alba a Galeriilor a generat o harta in care a fost facuta vizibila infrastructura dinamica a spatiilor ce gazduiesc evenimente de arta contemporana. Noaptea Alba a Galeriilor a pus bazele unei platforme de promovare a artei contemporane si a tinerilor artisti romani, atat prin incurajarea contactului dintre artisti si galerii sau spatii dedicate artei contemporane, cat si prin prezentarea artistilor unui public extins, caruia ii ofera in fiecare an oportunitatea de a descoperi arta generatiei din care face parte.

http://noapteagaleriilor.ro/

https://www.facebook.com/noapteagaleriilor/

https://www.instagram.com/noapteaalbaagaleriilor/

Despre Asociatia Ephemair

Asociatia Ephemair isi propune sa dezvolte proiecte culturale destinate promovarii artei contemporane romanesti si internationale, actiuni care vizeaza cresterea vizibilitatii acesteia in randul publicului larg. Alaturi de proiectul Noaptea Alba a Galeriilor, Asociatia Ephemair organizeaza alte doua proiecte
importante in scena evenimentelor culturale din Bucuresti: Art on Display si Weekendul Galeriilor.

In acest an Asociatia Ephemair a fost distinsa cu ”Premiul pentru promovarea culturii romanesti in lume” pentru editia aniversara a evenimentului Noaptea Alba a Galeriilor NAG 2016 in cadrul Galei premiilor AFCN.

http://www.ephemair.ro/
https://www.facebook.com/Asociatia.Ephemair
  532 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by