newsletter rss
HotNews.ro

Danseaza-ti povestea la Dance Yourself - atelier de dans contemporan pentru adolescenti -


PDF Print
A | a
E-mail
de | Joi, 14 septembrie 2017, 12:27 webReleases | Cultura

Dance Yourself_poster | Foto: HotNews.ro
Adolescentii bucuresteni pasionati de dans sunt invitati in aceasta toamna la Dance Yourself - atelier de dans contemporan, la care participarea este gratuita, in limita locurilor disponibile, pe baza de inscriere si selectie.

Atelierul este organizat de Asociatia Culturala Control N si are loc in perioada 9-15 octombrie, intr-unul dintre cele mai noi si mai ofertante spatii dedicate dansului contemporan din Bucuresti - Centrul Independent Coregrafic Linotip. Dance Yourself este un proiect cultural finantat in cadrul Programului cultural Bucuresti Oras participativ. Inscrierile la atelierul Dance Yourself se pot face pana la data de 1 octombrie 2017.

Dance Yourself - atelier de dans contemporan pentru adolescenti isi propune sa ofere sansa unei experiente de lucru profesioniste, in zona dansului contemporan, unui numar de 20 de adolescenti din Bucuresti, selectionati din liceele bucurestene. Atelierul va oferi grupului de participanti un training intensiv in sfera dansului contemporan, imbinand armonios elementele teoretice cu lucrul practic.

Indrumati de Oana Rasuceanu, in calitate de trainer si coregraf, toti cei 20 de adolescenti isi vor crea propria poveste din miscari, o poveste care va interactiona cu povestile personale ale colegilor de atelier. Viata lor de zi cu zi, cu ritmul si energia specifice fiecaruia dintre ei, va reprezenta imboldul constructiei artistice si cercetarii atelierului, care isi propune sa ofere sansa exprimarii libere si originale a unor miscari coregrafice ghidate, dar nu impuse.

Dance Yourself Performance

Tinerii selectionati in urma inscrierilor vor avea oportunitatea de a-si analiza cele mai adanci trairi, ganduri, senzatii intr-un mod creativ si de a le transmite prin miscare. Astfel, de-a lungul intalnirilor de studiu, participantii vor intelege ca bratele, capul, picioarele, degetele, genunchii, gatul, umerii, spatele, gleznele, transmit uneori mai mult decat o privire, decat un cuvant, doua sau trei si ca au puterea sa ne ajute sa cautam raspunsuri in noi insine si sa le transmitem mai departe. Adolescentii vor transpune in miscari lucruri de care le e teama, lucruri banale de zi cu zi, lucruri care ii bucura sau ii intristeaza.

Coregrafiile create alaturi de trainer-ul atelierului vor fi puse in evidenta de un scenariu conceput de Oana Rasuceanu, inspirat din orele si zilele de lucru petrecute alaturi de cei 20 de adolescenti.

Atelierul se va incheia cu un performance dedicat publicului larg si de specialitate deopotriva. Cei 20 de adolescenti vor deveni protagonistii unui numar de 3 reprezentatii ale unui spectacol creat de ei insisi, un act artistic menit sa cuprinda coregrafiile originale create de participanti.
Cele 3 reprezentatii cu public ale Dance Yourself Performance vor fi gazduite de 3 spatii culturale din Bucuresti: Linotip - Centru Independent Coregrafic, Centrul de Teatru Educational Replika si Make a Point - spatiu de cultura independent, si sunt programate la finalul atelierului si inceputul lunii noiembrie.

Despre inscrieri
Toti cei interesati se pot inscrie la adresa de email info@controln.ro pana la data de 1 octombrie 2017 prin trimiterea unui mesaj cu subiectul ”Inscriere Dance Yourself” care sa contina:
  •  Numele
  •  Numar de telefon
  •  Varsta
  •  Liceul la care inveti
  •  Motivul sau motivele pentru care iti doresti sa participi la Dance Yourself (maxim 1000 de semne)
  •  Mentiunea altor ateliere de gen la care ai mai participat (daca e cazul)
  •  Orice alte informatii relevante legate de pasiunea ta pentru dans.

Despre Oana Rasuceanu

Oana Rasuceanu a absolvit Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica ”I.L. Caragiale” - Facultatea de Film, sectia Comunicare audio- vizuala (scenaristica si critica de film) si S.N.S.P.A - Facultatea de Relatii Publice si Comunicare David Ogilvy in 2006.
A absolvit un master in Arta Coregrafica la UNATC in 2007. A derulat o serie de proiecte in zona teatrului si dansului, ca scenarist/ dramaturg, regizor si coregraf, fiind in continuare activa in aceste domenii. Printre spectacolele realizate de ea pana in acest moment se afla DORIAN (spectacol de dans contemporan, produs de Asociatia Culturala Control N, co-finantat de AFCN si Ministerul Culturii prin programul Acces; selectionat in cadrul Festivalului National de Teatru - FNT2017), Telefonul din coltul strazii (dupa texte de Cristian Popescu - spectacol de teatru-dans integrat in modulul educational cu acelasi titlu, implementat in 6 licee din Bucuresti in noiembrie 2015, cu sprijinul ArCub, parte din proiectul Esti Bucuresti!), Dear Diary (spectacol de master in arta coregrafica, realizat cu sprijinul Teatrului Nottara din
Bucuresti)
.

Spectacolul DORIAN, creat de Oana alaturi de o echipa de artisti din domenii precum film, arhitectura, muzica, poate fi vazut in aceasta toamna la Teatrul Odeon din Bucuresti si in diferite orase din tara precum Cluj (la Teatrul Maghiar de Stat), Targu Mures (la Teatrul National din Targu Mures), Buzau (la Teatrul ”George Ciprian”), Tulcea (la Teatrul ”Jean Bart”) si Sibiu (la Teatrul GONG).
Incepand cu 2009, in calitate de trainer, Oana a derulat o serie de ateliere de dans contemporan si scenaristica, dedicate adolescentilor. Din 2009 este membru-fondator, presedinte si trainer al Asociatiei Culturale Control N.


Dance Yourself - atelier de dans contemporan este organizat de Asociatia Culturala Control N, un proiect cultural finantat in cadrul Programului cultural Bucuresti Oras participativ. Atelierul este implementat cu sprijinul Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), avand sustinerea partenerilor LINOTIP - Centru Coregrafic Independent, Centrul de Teatru Educational Replika si Make a
Point.

Mai multe informatii pe www.controln.ro si pe pagina de facebook.
  627 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by