newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: PNUD lanseaza proiectul "Modelul Economiei Sociale in Romania"


PDF Print
A | a
E-mail
de Raluca Dinu | Miercuri, 31 august 2011, 19:13 webReleases | CSR/Lobby/Advocacy

PNUD- Modelul Economiei Sociale in Romania | Foto: webPR.ro
Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare Romania (PNUD), in parteneriat cu Asociatia Alternative Sociale, Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi si Academia de Studii Economice din Bucuresti implementeaza, incepand cu martie 2011, proiectul "Modelul Economiei Sociale in Romania". Proiectul este cofinantat prin Fondul Social European - Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane - Axa prioritara 6: Promovarea incluziunii sociale si este parte a Programului National al PNUD Romania  2010 - 2012.

Cu un buget de aproximativ 2,5 milioane de euro pentru perioada 2011 - 2014, proiectul va dezvolta capacitatea strategica a sectorului economiei sociale din Romania. Astfel, acesta va sprijini cresterea economica si incluziunea sociala a grupurilor dezavantajate care intampina cele mai mari dificultati in ceea ce priveste adaptarea la piata fortei de munca. In aceste grupuri dezavantajate sunt incluse persoane de etnie roma, persoane cu dizabilitati, tineri postinstitutionalizati si persoane cu venit mediu garantat.

Proiectul "Modelul Economiei Sociale in Romania" va oferi recomandari pentru imbunatatirea cadrului legislativ, institutional, social si financiar, recomandari necesare dezvoltarii continue a sectorului economiei sociale in Romania. De asemenea, proiectul presupune si oferirea de expertiza menita sa imbunatateasca competentele specialistilor implicati in economia sociala (inclusiv angajatii din sectorul ne-guvernamental si personalul cheie din institutiile din administratia publica).

"In ultimii ani, in Romania, au fost derulate mai multe proiecte care vizeaza incurajarea si dezvoltarea economiei sociale, iar "Modelul Economiei Sociale in Romania" este ultimul proiect strategic pe aceasta linie de finantare. De aceea, isi propune sa continue eforturile de dezvoltare a acestui domeniu, beneficiind si de experienta semnificativa pe care o are PNUD la nivel international in implementarea de programe similare in tari precum Polonia si Lituania. In cadrul altor proiecte au fost dezvoltate cursuri universitare in domeniul economiei sociale care s-au bucurat de succes. Bazandu-ne pe experienta lor, in cadrul acestui proiect vom dezvolta un curs postuniversitar care se adreseaza persoanelor care lucreaza deja in acest domeniu cu scopul de a le imbunatati competentele", a declarat Catalin Luca, Manager Proiect "Modelul Economiei Sociale in Romania", Asociatia Alternative Sociale.

Economia sociala va aduce beneficii atat la nivel social, cat si economic prin crearea unor forme inovative si flexibile de angajare, construirea unor politici puternice de dezvoltare locala, promovarea si accesul la servicii relevante pentru categoriile vulnerabile.

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  429 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by