newsletter rss
HotNews.ro

Care vor fi cele mai cautate skill-uri pe piata muncii peste 10 ani?


PDF Print
A | a
E-mail
de DSM | Marţi, 13 martie 2018, 14:00 webReleases | IT&C

Cel mai mare targ de cariera din Romania -€“ Angajatori de TOP, revine in Timisoara pe 16-17 martie la Centrul Regional de Afaceri. Angajatori de TOP Timisoara reuneste 70 de companii, dintre care cei mai multi angajatori isi desfasoara activitatea in Inginerie si Productie, IT, Retail, Automotive, Servicii si BPO, FMCG.


"€žDin experienta, am observat ca exista foarte multi candidati care nu aplica, fie pentru ca nu au incredere in propriile abilitati, fie pentru ca nu sunt corect informati. Mesajul principal al evenimentului din aceasta primavara este “Ai mai multe skill-uri decat crezi! Vino sa iei si jobul”. Editia aceasta ne propunem, alaturi de partenerii nostri, sa avem si un rol educational prin care sa le oferim candidatilor informatii si sfaturi utile care ii vor ajuta in obtinerea jobului dorit. Pe langa oportunitatile de cariera deschise, in cadrul evenimentului vor avea loc o serie de workshopuri si conferinte pe diferite subiecte, in cadrul carora vor fi prezentate informatii despre competentele si abilitatile cautate de angajatori, cum iti poti dezvolta aceste competente astfel incat sa ramai un candidat competitiv pe piata fortei de munca",€ a declarat Dragos Gheban, Managing Partner Catalyst Solutions, companie care organizeaza Angajatori de TOP.


In privinta skill-urilor, competentele cautate de angajator la un candidat pot fi impartite in hard skills si soft skills. Competentele hard variaza de la un domeniu de activitate la altul, in schimb, competentele soft sunt aplicabile in majoritatea industriilor, indiferent de nivelul de experienta, atat profesionistilor, cat si studentilor si absolventilor. Persoanele care au aceste abilitati soft dovedesc o performanta mai buna la locul de munca si au mai multe sanse de a urma un parcurs profesional de succes. De aceea companiile isi doresc sa identifice candidati care detin astfel de compentente, inca din primele etape ale procesului de selectie. In urma datelor primite de la companiile participante la Angajatori de TOP Timisoara a rezultat ca soft skill-urile pe care le urmaresc in etapele de selectie si recrutare sunt: Orientarea catre clienti (53%), Lucrul in echipa (47%), Agilitate si adaptabilitate (47%), Modul efectiv de comunicare (41%), Invatare continua (41%), Planificare si organizare (29%).


In ceea ce priveste hard skill-urile pe care angajatorii le urmaresc la candidati in procesul de selectie si recrutare acestea sunt: Computer skills (Outlook, Microsoft Word, Microsoft Excel, PowerPoint) - 88%, Limbaje de programare (Java, C++, Smalltalk, PHP, .NET) - 41%,  Cunostintele de limbi straine - 41%, Project Management (Waterfall, Agile, SCRUM Methodology, Business analysis knowledge, certificari PMP, PRINCE etc) - 29% si Cunostinte de contabilitate sau Raportare Financiara - 29%. Referitor la hard skill-uri, 82% dintre angajatori au spus ca au programe sau cursuri in cadrul companiei pe care le ofera pentru dezvoltarea tehnica a angajatilor. 


Cele mai cautate abilitati pe piata muncii in urmatorii 10 ani. In ceea ce priveste anumite competente, acestea vor deveni foarte importante in urmatorii 10 ani, iar detinerea lor poate face diferenta intre a pastra sau pierde un job. Este necesara o dezvoltare continua a acestor competente pentru ca un candidat sa ramana competitiv pe piata fortei de munca. Analiza realizata cu ajutorul companiilor prezente la Angajatori de TOP Timisoara atrage atentia asupra importantei pe care angajatii trebuie sa o acorde modului in care isi gestioneaza propria cariera, respectiv atentia constanta la tendintele si modul in care evolueaza industria in care isi desfasoara activitatea.  Companiile prezente editia aceasta la Angajatori de TOP Timisoara au realizat un top al celor mai cautate competente pe piata fortei de munca in urmatorii 10 ani:


  •       Capacitatea de adaptare la diferite sarcini si de a gasi solutii inovatoare - 59%

  •       Abilitatea de a lucra in medii culturale diverse -€“ 59%

  •       Intelegerea sarcinilor si orientarea catre rezultate -€“ 41%

  •       Agilitatea in invatare -€“ 41%

  •      Flexibilitatea cognitiva - abilitatea unei persoane de a se gandi la mai multe concepte simultan -€“ 29%

  •      Abilitatea de a actiona intr-un mediu de business cu un nivel de previzibilitate mai scazut -€“ 29%

 

La Angajatori de TOP participa companii multinationale si locale, care activeaza in domenii de activitate diverse, precum: Inginerie, IT, FMCG, BPO, Retail, Financiar – Bancar, Audit si Consultanta.


Peste 70 de companii vor fi prezente la Angajatori de TOP Timisoara, iar cativa dintre cei care pot fi intalniti pe 16-17 martie la C.R.A.F.T. sunt: Adient, Auchan Romania, Azur, BeeSpeed, Bosch Service Solutions, Coca-Cola HBC Romania, Continental, DEUTSCHE TELEKOM SERVICES EUROPE – ROMANIA, Elektrobit Automotive Romania, Flex, Frigoglass, HELLA, Huawei, Kaufland Romania, Lidl Romania, McDonald`s in Romania, MGI Coutier, Microsoft, Nokia, Plexus, Raiffeisen, Rewe Penny, SSI, Toluna, WALTER GROUP Austria, Wipro Automotive Excellence Center, Wipro LTD, Yazaki Component Technology. Editia acesta sunt angajatori care participa pentru prima data la eveniment, iar printre acestia mentionam: Lasting Software, SAP Romania si Mega Image.


Cei care sunt in cautarea unui job se pot inscrie gratuit online, pe https://www.hipo.ro/locuri-de-munca/angajatoridetop/timisoara si ulterior pot participa la eveniment in baza CV-ului tip Barcode.

 

Despre Catalyst Solutions

Catalyst Solutions este o companie romaneasca de consultanta in resurse umane, specializata in solutii de recrutare si employer branding. In cei 11 ani de experienta, Catalyst a devenit cunoscuta pentru unele dintre cele mai mari proiecte si evenimente din domeniu, precum :

·        www.hipo.ro, singurul portal de cariera dedicat exclusiv candidatilor cu studii superioare;

·        Angajatori de TOP, cel mai mare targ de cariera din Romania, care are loc de doua ori pe an, in Bucuresti si Timisoara;

·        DevTalks, eveniment care reuneste 1.000 de profesionisti IT pasionati de web, online, Cloud computing si Big Data ;

·        Top Talents Romania, program care identifica si premiaza cei mai valorosi 300 de tineri romani;

·        Studiul Cei mai doriti angajatori, cel mai cuprinzator instrument de pe piata, care masoara gradul de atractivitate al brandurilor de angajatori, precum si asteptarile pe care tinerii le au de la acestia.

  219 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by