newsletter rss
HotNews.ro

Ce este si cum functioneaza un clearomizor pentru tigara electronica


PDF Print
A | a
E-mail
de tigaraelectronica | Marţi, 19 septembrie 2017, 10:32 webReleases | IT&C

Industria tigarilor electronice avanseaza extrem de rapid, atat in ceea ce priveste dispozitivele, cat si in ceea ce priveste tehnologia folosita. Pentru vaperii incepatori, una dintre cele mai mari provocari este sa faca diferenta intre atomizor, cartomizor si clearomizor. Indiferent de denumire, cele trei au acelasi scop: primesc curent de la baterie si vaporizeaza e-lichidul. Ceea ce difera este modul in care acestea transfera e-lichidul in rezistenta. In acest articol ne vom concentra pe clearomizorul pentru tigara electronica.

Clearomizorul pentru tigara electronica are un rezervor in care se depoziteaza e-lichidul, dotat cu un fitil care duce e-lichidul in rezistenta.  In general,  este usor de umplut si are o capacitate mare, motiv pentru care nu este nevoie sa iei cu tine mereu o sticluta cu e-lichid.

Pe masura ce vapezi dintr-un clearomizor pentru tigara electronica, rezistenta se va oxida, acest lucru ducand la scaderea productiei de vapori. Multe clearomizoare folosesc, insa, rezistente interschimbabile, iar cu o rezistenta noua, care are un pret foarte redus,  nu vei fi nevoit sa iti cumperi un clearomizor nou.

Exista doua tipuri de clearomizoare pentru tigara electronica: cele care au rezistenta in partea de sus, langa mustiuc (top coil) si cele care au rezistenta in partea de jos, langa baterie (bottom coil). In continuare, vom vedea avantajele si dezavantajele clearomizoarelor pentru tigara electronica top coil si bottom coil:

1. Clearomizor pentru tigara electronica top coil

Avantaje:

- se incarca mai usor, prin partea de sus;

- riscul de scurgeri este diminuat;

- vaporii produsi sunt mai calzi, din moment ce bobina este langa mustiuc.

Dezavantaje:

- pufuri uscate dese;

- trebuie rotit ocazional pentru ca fitilul sa fie imbibat cum trebuie;

- productia de arome poate suferi;

- transferul e-lichidului in bobina poate avea probleme.

2. Clearomizor pentru tigara electronica bottom coil

Avantaje:

- productie mare de vapori;

- vapori mai reci;

- transfer de e-lichid in bobina excelent;

Dezavantaje:

- pot aparea scurgeri atunci cand fitilul este nou sau nu este infiletat cum trebuie;

- poate bolborosi sau scoate un sunet de pocnituri uneori;

- rezistentele au nevoie de ajustari ocazionale.

Clearomizoare pentru tigara electronica single coil sau dual coil

Clearomizoarele pentru tigara electronica pot fi single coil sau dual coil (cu o bobina sau cu doua). Un clearomizor dual coil va avea o productie mai mare de vapori decat unul single coil, ceea ce se va traduce printr-un throat hit mai puternic. De asemenea, un clearomizor dual coil va produce vapori mai reci si va descarca bateria mai rapid decat un clearomizor cu o singura bobina. In plus, in cazul clearomizoarelor dual coil, care vaporizeaza mai mult lichid, este nevoie de un timp putin mai mare pentru ca bobinele sa primeasca e-lichidul. Ambele tipuri de clearomizor pentru tigara electronica functioneaza la fel de bine, alegerea fiind facuta de fiecare vaper, in functie de preferinte. 
  503 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by