newsletter rss
HotNews.ro

Administratia Nationala de Meteorologie si SIVECO Romania lanseaza INOVAGRIA Meteo, aplicatia suport pentru informare si decizie privind managementul fenomenelor meteo si agrometeo din Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de SIVECO Romania | Miercuri, 6 septembrie 2017, 12:33 webReleases | IT&C

INOVAGRIA_Meteo_mic | Foto: webPR.ro

Administratia Nationala de Meteorologie si SIVECO Romania lanseaza aplicatia INOVAGRIA Meteo, cea mai noua solutie IT dedicata managementului fenomenelor meteo si agrometeo din Romania.


Rodul inovatiei SIVECO si al tehnologiei ANM, aplicatia INOVAGRIA Meteo este de un real folos fermierilor prin datele agrometeo specializate puse la dispozitie, dar si altor categorii de utilizatori interesati de starea vremii.


Cu ajutorul INOVAGRIA Meteo fermierii vor putea sa isi planifice eficient activitatea agricola si sa ia deciziile corecte pentru protejarea productie agricole. Acestia vor avea posibilitatea de a cunoaste in orice moment starea vremii, presiunea atmosferica, umiditatea aerului si a solului, viteza vantului sau rezerva de apa din sol la nivel de localitate. Avand aceste informatii la zi fermierii vor sti cand sa scoata utilajele pe camp, cand sa irige, cand sa protejeze culturile de arsita sau inghet si cand sa-si planifice lucrarile de semanat astfel incat sa evite inghetul plantelor.


”€œIn contextul schimbarilor climatice actuale si previzibile, cea mai buna modalitate de a gasi masuri de adaptare specifice pentru agricultura si nu numai, se bazeaza pe activitatea de prognoza si avertizarea fenomenelor meteo periculoase, precum si pe informatii specializate privind evolutia, intensitatea si aria de extindere a acestora. Fundamentarea procesului de adaptare la schimbarile climatice pe date climatice si studii specializate va permite factorilor de decizie si practicienilor sa ia cele mai bune masuri de prevenire si diminuare a riscurilor climatice. De aceea, aplicatia suport INOVAGRIA Meteo raspunde provocarilor generate de cresterea frecventei si intensitatii fenomenelor meteo in corelatie cu necesitatea de a imbunatati managementul resurselor in activitatea de productie”€, afirma Dr. Elena Mateescu, Director General Administratia Nationala de Meteorologie.


Utilizatorii vor avea acces, de oriunde si oricand, la o serie de date meteo si agrometeo importante, precum:

  • conditiile meteo pentru orice loc din Romania;
  •  prognoza meteo specializata pentru urmatoarele 24 de ore si pe 3 zile, pentru orice locatie din Romania;
  • temperatura aerului si a solului, dar si minima si maxima zilei;
  • cantitatea de precipitatii, umiditatea aerului si umiditatea solului;
  • presiunea atmosferica, viteza vantului si rafala maxima a vantului;
  • rezerva de apa din sol pentru cultura de grau si porumb si buletin agrometeorologic;
  • avertizari imediate de vreme severa la nivel de localitate;
  • fenomene de risc;
  • istoric meteorologic pentru fiecare statie meteo.

“Vremea actuala ridica probleme deosebite pentru culturile agricole, iar fermierii trebuie sa fie in permanenta la curent cu sfaturile, recomandarile si avertizarile expertilor in meteorologie. Inovatia pe care o aduce aplicatia noastra consta in faptul ca fermierii vor avea acces direct pe telefon la cele mai recente date meteo, vor primi notificari cu avertizarile de vreme severa, iar prognoza pe trei zile ii va ajuta sa ia masurile necesare astfel incat sa fie evitate eventualele pericole pentru productia agricola", declara Gabriel Lospa, Director departament eAgriculture SIVECO Romania.


Situatii meteo complicate ajung acum, din timp, pe orice dispozitiv Android, aplicatia fiind disponibila pentru descarcare pe Google Play Store.


INOVAGRIA Meteo este parte integranta din aplicatia INOVAGRIA, o platforma tehnologica dedicata managementului performant al fermelor dezvoltata de departamentul eAgriculture din cadrul SIVECO Romania si lansata in 2016. Cu ajutorul aplicatiei INOVAGRIA procesele agricole si zootehnice sunt mai usor de monitorizat si de gestionat, ceea ce conduce la performante ridicate.


Despre Administratia Nationala de Meteorologie

Administratia Nationala de Meteorologie R.A. este autoritatea tehnica nationala in domeniul meteorologiei in Romania, functioneaza sub autoritatea Ministerului Mediului si are ca principal obiectiv protectia vietii oamenilor si a bunurilor materiale prin transmiterea de prognoze si avertizari meteorologice, prognoze privind dispersia poluantilor atmosferici pentru situatii de producere a fenomenelor meteorologice periculoase si poluari accidentale, precum si prognoze agrometeorologice catre utilizatorii de profil, conform activitatilor specifice stipulate in Legea nr. 139/2000 republicata, privind activitatea de meteorologie, Legea nr. 216/2004, cu modificarile si completarile ulterioare, privind infiintarea Administratiei Nationale de Meteorologie.


Administratia Nationala de Meteorologie R.A., in baza legislatiei in vigoare, este singura autoritate tehnica nationala in domeniul meteorologiei care asigura informatiile de specialitate necesare pentru fundamentarea elaborarii si implementarii politicilor si strategiilor de prevenire a impactului fenomenelor meteo periculoase pe termen mediu sau lung din domenii cheie (mediu, agricultura, aparare si siguranta nationala, transporturi, energie, etc), precum si pentru luarea deciziilor operationale administrative, socio-economice sau tehnice, in situatii de urgenta generate de fenomenele meteo periculoase.


Din 1884 si pana in prezent, activitatea de meteorologie a asigurat observatii sistematice si unitare la nivel national, precum si informatii legate de evolutia vremii (prognoze meteorologice la scara nationala si regionala), cat si atentionari/avertizari meteorologice pentru fenomene meteo periculoase (ploi torentiale generatoare de viituri rapide si inundatii la scara regionala si locala sau alunecari de teren, precum si informari privind evolutia fenomenului de seceta in Romania la nivel national/regional/local) utilizate in scopul gestionarii situatiilor de urgenta sau pentru masuri de prevenire si diminuare a efectelor pe termen scurt, mediu si lung.


Mai multe informatii gasiti la adresa: www.meteoromania.ro


Despre SIVECO Romania

SIVECO Romania dezvolta si exporta solutii IT si proiecte de consultanta cu valoare adaugata ridicata catre tari din Comunitatea Europeana, Orientul Mijlociu, Africa de Nord şi spatiul Comunitatii Statelor Independente.


Organizatie reconstruita pe model european, cu centre de competenta unice şi specialisti competitivi la nivel international, SIVECO Romania este singura firma romaneasca de software care furnizeaza servicii informatice direct catre organisme ale Comisiei Europene.


Compania s-a specializat in executia de proiecte informatice complexe si de mare amploare pentru educatie, sanatate, agricultura, institutii vamale, organizatii europene, firme private, institutii publice. In ultimii ani, portofoliul de produse si servicii al companiei a fost completat cu noi solutii inovative, adaptate actualului model de business al organizatiei, vizand extinderea catre noi piete si categorii de beneficiari.


Departamentul eAgriculture din cadrul SIVECO Romania are o vasta experienta in dezvoltarea si implementarea solutiilor IT performante destinate sectorului agricol din Romania. Proiectele IT realizate de echipa eAgriculture au dus de-a lungul timpului la cresterea eficientei in gestionarea fondurilor europene pentru agricultura romaneasca.


Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro sŸi www.linkedin.com/company/siveco-romania

  128 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by