newsletter rss
HotNews.ro

Se lanseaza Dunwell, prima agentie de brokeraj specializata in segmentul industrial al pietei imobiliare


PDF Print
A | a
E-mail
de Thecause | Vineri, 16 martie 2018, 9:30 webReleases | Imobiliare

Pe o piata care in ultimii doi ani s-a dezvoltat accelerat, atat ca volum al stocurilor, cat si ca numar de tranzactii, a fost lansata Dunwell, prima agentie de brokeraj din Romania specializata in segmentul industrial al pietei imobiliare. Obiectivul agentiei pentru primul an este atingerea unei cote de piata de 10%.

Conducerea executiva a companiei este formata din Marian Orzu, unul dintre veteranii segmentului de industrial si logistica, Daniel Cautis si Laurentiu Badea, care sunt si fondatori. Marian Orzu, Managing Partner, vine dupa un parcurs de 13 ani in imobiliare, exclusiv pe segmentul de industrial-logistica. Dupa 12 ani petrecuti in Eurisko si CBRE, unde a detinut in cele din urma pozitia de Director al Diviziei de Spatii Industriale, a trecut si de partea clientului, la CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator de parcuri industriale si logistice din Romania si Europa Centrala si de Est. Pana acum Marian a tranzactionat peste 400.000 m2 de proprietati industriale. Daniel Cautis, Managing Partner, are si el cu o experienta „duala” de peste 6 ani, atat in agentie cat si la client: Colliers International, respectiv Iulius Grup si CTP. Laurentiu Badea, Managing Partner al diviziei de terenuri, are o vechime de 15 ani in imobiliare, in cadrul CBRE, Epsilon Imobiliare si Eurisko Property Intelligence. Valoarea terenurilor tranzactionate de Laurentiu ajunge in acest moment la aproximativ 100 de milioane de euro.

Dunwell ofera servicii de tranzactionare si consultanta imobiliara in procesul de identificare, inchiriere si vanzare a proprietatilor industriale existente sau a unor proiecte noi, vizand in special furnizorii de servicii logistice, retailerii traditionali si cei online, industria FMCG si producatorii. Pentru proprietarii si dezvoltatorii de spatii logistice si industriale, Dunwell ofera servicii de cercetare de piata pentru estimarea preturilor de inchiriere sau vanzare ale proprietatilor sau pentru identificarea oportunitatilor de investitii, reprezentare in negociere si marketing al proprietatilor. Marketing-ul proprietatilor e un serviciu conceput special pentru dezvoltatorii locali de talie mica sau medie, care de multe ori nu beneficiaza de suportul de marketing al marilor corporatii de real-estate. Sediul central al agentiei este in Bucuresti, dar compania colaboreaza cu toate marile parcuri industriale si logistice din tara si vizeaza atat clienti internationali cat si nationali si locali.

"Am parasit siguranta marilor corporatii si am intrat in antreprenoriat impreuna cu Daniel si Laurentiu pentru ca avem aceeasi viziune: atat cea a orizontului deschis de dezvoltarea accelerata a parcurilor industriale si logistice din ultimii ani, cat si a dorintei de a oferi servicii pe care piata inca nu le pune la dispozitie. Pasul acesta insa l-am facut avand o baza solida: experienta pe care am acumulat-o atat de partea agentiei, cat si de cea a proprietarului si dezvoltatorului, ceea ce ne da o perspectiva integrala asupra business-ului si a intregului proces de tranzactionare. Putem intelege astfel cel mai bine atat dorintele proprietarului, cat si asteptarile chiriasului, ambele parti ajungand la un consens, cu un castig real. Mai mult decat atat, evolutia segmentului de industrial din ultimii ani, un segment neglijat pana acum, ne-a creat contextul favorabil de a exploata aceasta nisa si de a dezvolta acest nou proiect de agentie"€, a spus Marian Orzu, partener Dunwell.

Obiectivul de business al agentiei pe termen scurt (1 an) este sa atinga o cota de 10% din piata, iar pe termen mediu (3 ani) sa ajunga la 30%. Dunwell lucreaza proiecte de inchiriere de toate dimensiunile, inclusiv unele pe care piata, in mod normal, le ignora. Fiind o structura supla, de tip antreprenorial, compania are o capacitate mare de adaptare a procesului de tranzactionare si de imbinare corecta intre cerere si oferta. Asa cum sugereaza si numele, Dunwell, a face bine si dedicat ceea ce faci, este principala valoare a agentiei, iar alaturi de experienta de piata, acest deziderat converge spre atingerea pana in 2020 a obiectivului ca una din trei tranzactii in piata de industrial si logistica sa fie facuta prin intermediul Dunwell.

Compania s-a constituit legal la mijlocul lui 2017, cand au fost facute si primele angajari si s-au realizat si primele tranzactii. Echipa actuala a Dunwell numara 4 oameni care impreuna au aproape 50 de ani de experienta in piata imobiliara romaneasca. Recent, compania a finalizat procesul de branding, dar si cateva tranzactii pe care urmeaza sa le anunte public in viitorul apropiat.
 
"€žCred ca cea mai mare realizare a acestor prime luni, este chiar demararea acestui proiect antreprenorial, Dunwell. Crearea identitatii de brand, a infrastructurii operationale a firmei, formarea unei echipe functionale, elaborarea primelor planuri de business si proiectii de cash-flow, administrarea financiara a proiectelor sunt cativa dintre pasii absolut necesari pentru un proiect ambitios, dar care are nevoie de o baza solida. Ne bucuram ca avem deja tranzactii semnate si multe altele sunt in desfasurare. De asemenea, finalizarea unei tranzactii pe segmentul de productie, segment de care Romania are mare nevoie si pe care dorim sa il promovam, precum si increderea pe care clientii ne-au acordat-o, sunt pentru noi incurajari in plus."€, a subliniat Daniel Cautis, partener Dunwell.

Despre Dunwell

Dunwell, primul si singurul broker exclusiv de real estate industrial din Romania, este un start-up infiintat in 2017 in Bucuresti. Scopul agentiei este de a intermedia tranzactiile intre proprietarii de spatii logistice si industriale (proprietati noi, existente, in constructie, built-to-suit, proiecte brownfield sau greenfield etc.) si chiriasi: furnizori de servicii logistice, retaileri traditionali si online, FMCG, companii cu activitati de productie. Divizia de terenuri se ocupa de tranzactionarea de terenuri, atat industriale, cat si pentru alte destinatii de dezvoltare, de la vanzari de terenuri cu o singura parcela, pana la compactarea mai multor parcele, in functie de zona si nevoi. Parteneri executivi ai Dunwell sunt: Marian Orzu, unul dintre cei mai vechi specialisti ai pietei de industrial (13 ani de experienta in domeniu) si fost Director al Departamentului de Industrial din CBRE, Daniel Cautis, cu peste 6 ani vechime in industrie si Laurentiu Badea care are 15 ani de experienta in piata imobiliara romaneasca.

  170 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by