newsletter rss
HotNews.ro

CTP investeste peste 13 milioane de euro in extinderea parcului logistic de la Timisoara


PDF Print
A | a
E-mail
de United | Joi, 24 august 2017, 20:23 webReleases | Imobiliare

CTPark_Timisoara | Foto: webPR.ro
CTP, cel mai mare dezvoltator si administrator pe termen lung de parcuri industriale si logistice premium din Romania si Europa Centrala si de Est, investeste peste 13 milioane de euro in extinderea cu 32.000 m2 a CTPark Timisoara. Investitia a fost demarata datorita cresterii cererii de inchiriere de spatii logistice si industriale pentru  zona de vest a tarii. Portofoliul CTP din Timisoara include acum doua parcuri logistice: CTPark Timisoara I, care a fost achizitionat in 2015 si are o suprafata totala de 10.000 m2 inchiriabili si CTPark Timisoara II, care se afla in prezent in curs de constructie, urmand ca lucrarile sa fie finalizate in decembrie 2017.

Structura CTPark Timisoara II consta intr-un spatiu de 15.000 m2 care va fi ocupat de un client strategic si din alte doua spatii a cate 8.500 m2 fiecare, ce vor fi disponibile pentru inchiriere. Depozitul a fost proiectat pentru a indeplini cele mai inalte standarde in ceea ce priveste calitatea constructiilor si protectia mediului: inaltimea utila a halei va fi de 12 metri - cea mai mare existenta pe piata logistica la ora actuala - ceea ce le va permite clientilor sa beneficieze de mai mult spatiu de depozitare sau de productie. Alte caracteristici importante sunt: sisteme de izolatie care cresc semnificativ nivelul de eficienta energetica; sistem de iluminare artificiala la interior si exterior modernizat prin tehnologia Smart LED, precum si trape luminatoare situate in tavane, pentru a se asigura si lumina naturala. 


Toate materialele folosite la construirea spatiilor logistice sunt achizitionate de la furnizori certificati ISO. Calitatea materialelor si specificatiile cladirii sunt peste standardele pietei si se reflecta si in temperatura din interior, care este optima pe parcursul intregului an: 14 - 15 grade in timpul iernii si 22 de grade vara, in conditii de maxima eficienta energetica. CTP, in calitate de proprietar pe termen lung al cladirilor, a implementat la nivel international in tot portofoliul sau masuri destinate eficientizarii energetice si economisirii resurselor, iar CTPark Timisoara nu a facut exceptie. Emisiile poluante scazute si folosirea in cantitati extrem de reduse a agentilor frigorifici daunatori, plaseaza depozitele CTP foarte sus intr-un top al spatiilor industriale verzi.

„Am decis sa incepem constructia CTPark Timisoara II datorita contractului de inchiriere pe care l-am semnat cu un client strategic care a dorit sa-si extinda spatiile de depozitare si productie, fiind in plin proces de dezvoltare a afacerii in aceasta regiune. Un alt motiv este si cresterea cererii de inchiriere de spatii industriale in zona Timisoarei si nevoia de facilitati premium, a caror calitate le face sa fie mai mult decat niste simple hale. Constat cu bucurie existenta unei tendinte clare de crestere a pietei de spatii logistice si industriale, in Romania. Piata locala are o capacitate extraordinara de dezvoltare, in special daca luam in considerare cifrele existente la nivel international si facem o comparatie: daca in Cehia sunt aproximativ 400 m2 de spatii logistice la mia de locuitori, in Romania densitatea este de doar 128 de m2 la mia de locuitori! Timisoara, data fiind pozitia ei strategica din punct de vedere geografic precum si nivelul de dezvoltare al infrastructurii, are o importanta foarte mare in dezvoltarea sectoarelor logistic si industrial din Romania. Decizia noastra este de a ne consolida prezenta in zona”, a declarat Ana Dumitrache, Country Head al CTP Romania.

"CTP Timisoara I a fost achizitionat in anul 2015 si este in prezent inchiriat in totalitate de nume importante, precum: Altex, eMAG sau Soehner care ocupa spatii ce insumeaza 10.000 mᅡ. Dupa finalizarea lucrarilor, CTPark Timisoara II va cumula 32.000 mᅡ, dintre care 17.000 mᅡ vor fi disponibili pentru inchiriere. CTPark Timisoara ofera spre inchiriere spatii incepand de la 1.500 mᅡ, pana la 8.500 m2.


Situat la o distanta de 3 km de Aeroportul International Timisoara si foarte aproape de autostrada A1 spre Arad, precum si de soseaua de centura a orasului, CTPark Timisoara II beneficiaza de o pozitionare perfecta pentru companiile care se ocupa de distributie, logistica si productie. Parcul are acces direct si catre Drumul National 6, precum si catre Drumul European 70. Timisoara, al patrulea oras ca marime din tara, este o destinatie de top in ceea ce priveste investitiile companiilor care activeaza in productie, logistica, tehnologie.Planurile de dezvoltare ale CTP in zona de vest a tarii includ, in afara Timisoarei, orasele Cluj-Napoca, Turda si Deva.


Despre CTP

CTP este un dezvoltator si administrator full-service de proprietati comerciale, specializat in livrarea si managementul parcurilor de business high-tech personalizate pentru companii internationale si locale de prim rang, care fac investitii strategice noi sau isi extind operatiunile in Europa Centrala si de Est. CTP detine CTPark Network, cel mai mare sistem integrat premium de parcuri de afaceri din Europa Centrala, cu peste 4,1 milioane de metri patrati de spatii de clasa A, in peste 60 de puncte strategice.

In Romania, CTP este cel mai mare dezvoltator si administrator de spatii logistice si industriale de clasa A, cu 615.000 m2 suprafata inchiriabila situati in opt orase: Arad, Bucuresti, Cluj-Napoca, Deva, Pitesti, Sibiu, Timisoara si Turda. 

  193 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by