newsletter rss
HotNews.ro

Alexandrion si-a imbunatatit acuratetea livrarilor cu sistemul de management al depozitelor de la Senior Software


PDF Print
A | a
E-mail
de Senior Software | Joi, 5 octombrie 2017, 11:24 webReleases | Distributie / Retail

Logo_Distileriile-Alexandrion_BW | Foto: webPR.ro

Alexandrion Grup, cel mai mare producator de bauturi alcoolice din Romania, a implementat solutia WMS pentru managementul depozitelor de la Senior Software. Sistemul a determinat cresterea acuratetii livrarilor pe loturi, asigura un control deplin al stocului si se integreaza perfect cu sistemul ERP utilizat deja in companie.

Alexandrion Grup este cel mai mare producator de bauturi alcoolice din Romania si inglobeaza o istorie de peste 227 de ani in industria locala a bauturilor spirtoase alaturi de Distileriile SABER 1789. Cu o cifra de afaceri de aproape 150 milioane lei in 2016, compania Alexandrion Grup are o zona de productie care se intinde pe o suprafata de 20 de hectare si produce branduri foarte apreciate precum vinarsul Brancoveanu, Alexandrion 5* si 7*, vodka Alexander si Kreskova sau lichiorurile SABER.

La inceputul anului 2017, reprezentantii Alexandrion Grup au decis deschiderea biroului de operatiuni globale in Cipru si extinderea business-ului in Statele Unite si Brazilia. Datorita dezvoltarii companiei, managerii Alexandrion au ales sa implementeze solutia WMS pentru managementul depozitelor de la Senior Software.

"€œIntotdeauna am considerat ca este important sa folosim sisteme si tehnologii specializate pentru anumite domenii de utilizare, iar sistemul WMS de la Senior Software acopera activitatile din zona logistica in timp real. Principalele criterii de selectie au fost compabilitatea cu domeniul nostru de activitate, expertiza sistemului in logistica si existenta unor validari ale acestuia din partea altor companii. Am regasit toate aceste beneficii in sistemul WMS, iar cu ajutorul consultantilor Senior Software lucrurile s-au asezat natural",€ a declarat Cristian Stefanov, IT Manager @Alexandrion Grup.

Cel mai important beneficiu obtinut de echipa Alexandrion dupa implementarea solutiei WMS este cresterea acuratetii livrarilor pe loturi. Sistemul imbunatateste performantele in depozit, timpii de identificare a produselor in cazul operatiilor de picking, asezarea optima a produselor in raft, etc.

De asemenea, compania are un control deplin al stocului, iar informatiile importante sunt procesate automat, fiind disponibile intr-un singur loc.  Mai mult, cu ajutorul unor cititoare coduri de bare furnizate tot de Senior Software, trasabilitatea produselor este asigurata in mod eficient pe toate fluxurile si activitatile efectuate pot fi urmarite la nivel de utilizator.

In ce priveste adoptarea solutiei WMS in depozit, “intreaga echipa de logistica implicata in proiect a adoptat in decurs de cateva saptamani sistemul. Inca din perioada training-ului, angajatii au realizat ca noua solutie ii va ajuta in activitatea desfasurata, ba chiar va elimina anumite actiuni repetitive. Cu sistemul WMS de la Senior Software fiecare membru din echipa stie ce are de facut direct de pe terminalul mobil” conform domnului Stefanov.

In acelasi timp, noul sistem de optimizare a depozitului trebuia sa se integreze cu sistemul ERP utilizat deja in companie, iar cele doua solutii functioneaza acum ca una singura. Astfel, intre cele doua sisteme se trimit date foarte detaliate, in timp real, iar pe langa informatiile clasice (produse, cantitati, documente etc.), se transmit coduri unice de palet SSCC (serial shipment container code), coduri de articol si de lot si multe alte date ce ajuta echipa Alexandrion in trasabilitatea stocului.

Alte companii care folosesc cu succes sistemul WMS de la Senior Software sunt Delaco, Pambac, Sanovita, Croco, Dinamic 92, Stera Chemicals, Life Logistics, Herlitz si multi altii.

Despre solutia WMS 

Sistemul WMS de la Senior Software este un sistem de tip Warehouse Management System (WMS) destinat gestiunii marfurilor din depozite si are rolul de a crea si controla fluxurile de marfuri din cadrul acestora. Solutia integreaza tehnologii de ultima generatie din domeniu precum: articole inteligente, cititoare coduri de bare, frecvente radio (RFID), Voice Picking, Pick-by-Light, Put-to-Light, sisteme de conveioare si sortatoare de manipulare automatizata, pentru performanta si acuratete ridicata in operatiunile logistice.

Solutia este dezvoltata pe platforma Mantis ce incorporeaza bune practici testate si validate de peste 600 de companii din intreaga lume. Procesul de analiza si implementare este realizat de consultanti specializati care au peste 10 ani de experienta in managementul logisticii si implementarea de solutii SCM.

Despre Senior Software

Infiintata in 2003, compania Senior Software este unul dintre cei mai inovatori jucatori de pe piata sistemelor software de management al afacerilor. Companie avand capital integral romanesc, Senior Software dezvolta si implementeaza sisteme informatice de ultima generatie, specializate pe verticale de piata: ERP, BI, CRM, SFA, SCM, CPM, E-commerce, APS si MES.

  • 300+ implementari de success
  • 14 ani de experienta
  • 140 angajati
  • 20% crestere CA

Website: http://www.seniorsoftware.ro/

Email: office@seniorsoftware.ro 

  89 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by