newsletter rss
HotNews.ro

Intesa Sanpaolo extinde programul educational The Art of Saving si in Romania, de Ziua Mondiala a Economisirii


PDF Print
A | a
E-mail
de R. T. | Luni, 23 octombrie 2017, 13:39 webReleases | Banci / Finante

KidsAndSavings_Logo | Foto: webPR.ro

Intesa Sanpaolo, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro si lider in Italia, isi extinde programul de educatie financiara The Art of Saving si in Romania in acest an, cu ocazia Zilei Mondiale a Economisirii, sarbatorita pe 31 octombrie in peste 80 de tari. Programul cuprinde o serie de activitati care se desfasoara intre 24 si 31 octombrie in mai multe teritorii in care activeaza Intesa Sanpaolo, cu discutii despre diverse metode de a economisi.


In Romania, The Art of Saving incepe cu un proiect pilot adresat copiilor, Copiii si economisirea. In acest fel, cei mici vor invata, pe parcursul unor workshopuri derulate de catre Intesa Sanpaolo Bank Romania, cum sa foloseasca banii si cum sa economiseasca in cel mai eficient mod. Aceasta initiativa va fi implementata si in Albania, Bosnia si Hertegovina, Croatia, Egipt, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ungaria.


The Art of Saving este un concept al Muzeului Economisirii din Torino (Museo del Risparmio), singurul muzeu dedicat economisirii si detinut de catre o banca (Intesa Sanpaolo), de altfel un laborator multimedia dedicat educarii financiare a vizitatorilor. In acest an, participanti la program sunt si Gallerie d`Italia, The Historical Archive, divizia Banca dei Territori si Intesa Sanpaolo Group International Subsidiary Banks, care desfasoara activitati diverse in Italia si strainatate.


"Credem ferm ca bancile au datoria de a sprijini si promova educatia financiara in randul generatiei tinere. Copiii ar trebui sa invete de la varste fragede ca a cheltui din impuls nu este sanatos si ca se poate construi un viitor frumos prin administrarea rationala a resurselor financiare. Invatarea timpurie a beneficiilor economisirii pregateste adultii responsabili de mai tarziu", a spus Marco Capellini, CEO Intesa Sanpaolo Bank Romania.


Tematica deciziilor bazate pe rationalizarea consumului in timp, si deci pe economisire, nu este noua. In 1924, Ziua Mondiala a Economisirii a fost infiintata la Milano, in sediul istoric al bancii Cassa di Risparmio delle Province Lombarde, in timpul unei conferinte internationale. De la prima sa sarbatorire, in 1925, evenimentul a fost promovat prin intermediul unui afis creat de unele dintre cele mai mari nume ale designului grafic italian de la inceputul secolului XX (Metlicovitz, Dudovich, Mazza, Bianchi, Corbella).


In acest an, in Italia, activitatile legate de The Art of Saving au loc in Torino, Milano, Napoli, Vicenza si Roma, si includ workshopuri si tururi ghidate gratuite pentru copii si adulti, precum si evenimente speciale. Programul complet al activitatilor educationale poate fi vazut aici: www.museodelrisparmio.it si www.gallerieditalia.com.

 

"Astazi este mai important decat oricand sa sarbatorim din nou economisirea. Pe de o parte, cei care economisesc, datorita deciziei lor responsabile de a incetini consumul, permit pentru o vreme ca o valoare sa fie accesata de catre cei care o pot folosi pentru a produce bunuri si servicii, si, in consecinta, pentru a genera bogatie pentru comunitate. Pe de alta parte, bancile trebuie sa-i protejeze pe cei care economisesc, prin alegerea unor investitii sanatoase in care sa puna valoarea economisita. Educatia financiara joaca un rol important in acest proces, deoarece le da celor care economisesc posibilitatea de a-si planifica investitiile, avand la baza informatii valoroase", a declarat presedintele Intesa Sanpaolo Group, Gian Maria Gros-Pietro.

 

La randul sau, Ignacio Jaquotot, Head of the Intesa Sanpaolo Group`™s International Subsidiary Banks Division, a adaugat: "Sunt incantat sa promovez educatia financiara si cultura economisirii in tarile in care activam, cu ajutorul initiativelor si activitatilor educationale gandite de catre Museo del Risparmio, initiative care acorda atentie in special tinerilor, prin participarea la program a scolilor si familiilor".  

 

Economisirea este o arta utila, dar administrarea banilor si alegerile facute in legatura cu banii nu sunt deloc triviale. Cand economisim si decidem cat anume, intampinam adesea greutati in a planifica si a face alegeri informate. Diverse studii arata ca italienii sunt un popor cu persoane care economisesc in mod intamplator; cu alte cuvinte, sunt inca destul de putini italieni care economisesc in mod intentionat. In acest context, educatia financiara poate face foarte multe. Infiintarea "œCommittee for Financial Education" la Ministerul Economiei si Finantelor a fost un pas important facut la nivel institutional. Cu toate acestea, multe oportunitati de a educa financiar publicul nu sunt fructificate, in special in ceea ce priveste categoriile care au nevoie cel mai mult de aceasta educatie, precum tinerii, femeile, imigrantii si persoanele in varsta. The Art of Saving este o alta sansa de a invata sau de a redescoperi ceva util pentru viata de zi cu zi sau pentru situatii cand oamenii sunt vulnerabili (de exemplu, atunci cand trebuie sa faca cheltuieli neprevazute sau cand nu au mijloace materiale si financiare la indemana).

 

Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro si lider in Italia, cu o retea de 5.700 de unitati care deservesc 20 de milioane de clienti in 40 de tari din toata lumea.

  121 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by