newsletter rss
HotNews.ro
webRelease: Interactii bio/non-bio implicate in designul tesuturilor tari Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, impreuna cu Universitatea Politehnica Bucuresti- Centrul de Cercetare si Expertizare Materiale Speciale, Universitatea Bucuresti- Centrul de Cercetari de Biochimie si Biologie Moleculara, Universitatea Politehnica Bucuresti - Facultatea de Chimie Aplicata si Stiinta Materialelor, Institutul de Chimie Fizica "Ilie Murgulescu", SC R&D Consultanta si Servicii - R&D, Universitatea Sapientia - Fundatia Sapientia si Universitatea Ovidius din Constanta - Facultatea de Inginerie Mecanica, Industriala si Maritima, a derulat un proiect denumit "Interactii bio/non-bio implicate in designul tesuturilor tari".
webRelease: O data pe an, chimia contemporana isi prezinta noutatile la Bucuresti Conferintele de Chimie Contemporana vizeaza prezentarea rezultatelor din mai multe domenii ale chimiei, cu accent pe domenii de varf (tectonica moleculara, nanotehnologii, stiinta si ingineria mediului). Manifestarea academica permite cercetatorilor din Romania sa ia contact direct si sa stabileasca colaborari reale cu cercetatori din mai multe tari, implicati in programe internationale de cercetare. Conferintele de Chimie Contemporana urmaresc dezvoltarea de noi directii de cercetare, in domeniile de varf ale chimiei, cu implicatii economice si sociale.
webRelease: Materiale compozite cu proprietati mecanice performante In conditiile actuale, inlocuirea materialelor ceramice, clasice, cu materiale ceramice compozite cu caracteristici tehnico-functionale si economice superioare este o necesitate stringenta, mai ales in domeniul constructiilor de blindate, in industria navala si aerospatiala. De asemenea, materialele compozite cu matrice metalica, ranforsate cu particule, in particular cele cu matrice pe baza de aluminiu, sunt utilizate ca materiale structurale in industria aerospatiala, industria de automobile, sectorul feroviar, ansambluri mecano-optice si de management termic, armata, produse recreative.
webRelease: Structuri compozite avansate pentru industria aerospatiala si de transporturi Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in parteneriat cu Institutul National de Cercetari Aerospatiale Elie Carafoli si S.C. Compozite S.R.L. Brasov, deruleaza din anul 2007 un proiect intitulat "Structuri compozite avansate pentru industria aerospatiala si de transporturi".
webRelease: „UNESCO L’Oreal Pentru femeile din stiinta” si-a incheiat perioada de inscrieri La inceputul lunii martie s-a incheiat perioada de inscrieri pentru bursele nationale „UNESCO L’Oreal Pentru femeile din stiinta”, la finalul careia s-au inregistrat 59 de dosare depuse de catre femeile de stiinta din toata tara, din orase precum: Bucuresti, Cluj Napoca, Constanta, Craiova, Iasi, Oradea, Satu Mare, Timisoara, Targoviste si Targu-Mures.  
webRelease: Un program Discovery Channel in exclusivitate prezinta descoperiri revolutionare despre evolutia omului Discovery Channel difuzeaza in premiera pentru Romania programul „Ardi – Strabunica omenirii”, duminica, 7 martie, de la ora 17.00. Dupa ce revista Science a publicat anul trecut stirea despre descoperirea si studierea unui schelet feminin incomplet, vechi de 4,4 milioane de ani, botezat “Ardi”, Discovery Channel le prezinta acum telespectatorilor din Romania investigatia sustinuta care a condus la publicarea studiului de referinta despre Ardipithecus ramidus. Narator al acestui documentar este Mike Rowe, prezentatorul programului „Meserii murdare”, difuzat de Discovery Channel.
webRelease: AI-MAS Winter Olympics Pe 27 februarie 2010, Facultatea de Automatica si Calculatoare  din cadrul Universitatatii "Politehnica" din Bucuresti gazduieste un eveniment inedit dedicat domeniului inteligentei artificiale: AI-MAS Winter Olympics. AI-MAS Group prezinta AI-MAS Winter Olympics, o initiativa care isi propune sa aduca la un loc oamenii pasionati de inteligenta artificiala si companiile care folosesc astfel de tehnologii, si prin aceasta sa contribuie la crearea unei comunitati active de AI (Artificial Intelligence), care sa stimuleze ideile inovatoare si sa ajute la punerea lor in practica.
webRelease: UNESCO si L'Oreal lanseaza programul de burse nationale pentru femeile din stiinta  Activitatea tinerelor cercetatoare din Romania va fi sustinuta, din acest an, prin acordarea de burse anuale private, odata cu lansarea programului de burse nationale UNESCO L'Oreal Pentru femeile din stiinta.UNESCO si Grupul L'Oreal deruleaza in parteneriat, de peste 10 ani, programul For Women in Science, care recunoaste si sustine, la nivel international, implicarea femeilor in domeniul stiintei. Prin lansarea in Romania a programului de burse nationale Pentru femeile din stiinta, oferite femeilor cercetator, UNESCO si L'Oreal intaresc si reconfirma partneriatul si la nivelul tarii noastre.
Cercetarea romaneasca este premiata international SIVECO Romania a primit diploma Best Paper Award de la Asociatia Internationala a Inginerilor si Expertilor in Tehnologia Informatiei.


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings