newsletter rss
HotNews.ro
webRelease: ICPE-CA premiat la Salonul International de Inventii de la Geneva ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Recunoasterea valorii si competitivitatii ICPE-CA in cercetarea nationala si internationala a venit, de aceasta data, prin obtinerea a doua  medalii la Salonul International de Inventii de la Geneva, una de aur si una de bronz, pentru inventiile "Conductor electric aerian cu autoprotectie la depunerile de chiciura si gheata", respectiv "Instalatie de biogaz pentru gospodarii individuale din mediul rural".
webRelease: Studentii reconstruiesc orasul Victoria, din Brasov Siemens Romania a lansat competitia nationala Victoria 20.20, un proiect complex de informare si formare in domeniul dezvoltarii urbane sustenabile, adresat studentilor de la facultati cu profil tehnic (energie, constructii, automatica, transporturi etc.), arhitectura si urbanism. In cadrul concursului, studentii trebuie sa creeze un plan de dezvoltare a orasului Victoria pana in anul 2020, pe baza tehnologiilor sustenabile (compatibile cu mediul inconjurator).
webRelease: Mai sunt doar cateva zile pentru inscriere la competitia de stiinta a anului - FameLab British Council a lansat cea de-a patra editie a competitiei internationale FameLab, care isi propune sa descopere tinere talente in comunicarea stiintifica. Concursul ofera tinerilor cu varsta intre 18 si 35 de ani, pasionati de stiinta, oportunitatea de a deveni, in doar trei minute, prezentatori de stiinta ai noii generatii. Transmite lumii intregi pasiunea ta pentru stiinta! Urmeaza preselectiile din Bucuresti - 4 aprilie si Cluj-Napoca - 9 aprilie. Inscrierile se fac pana in data de 3 aprilie, pentru Bucuresti si pana pe 8 aprilie, pentru Cluj-Napoca.
webRelease: Bulina pentru siguranta alimentelor Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA saluta initiativa legislativa a Senatului conform careia toate produsele alimentare vor fi etichetate cu cate o bulina verde, portocalie sau rosie, bulina ce va marca gradul de siguranta alimentara a produselor. Anticipand aceasta nevoie reala pentru siguranta consumatorilor, ICPE-CA, impreuna cu o firma colaboratoare din Israel, este pregatit, in baza cercetarilor desfasurate in ultimii ani, sa introduca pe piata  bulina indicator a calitatii produselor alimentare si nu numai.
webRelease: Materiale polimerice performante pentru energetica nucleara Printr-un proiect derulat de ICPE-CA, in cadrul Programului National de Inovare, in colaborare cu ROSEAL S. A. Odorheiul Secuiesc a fost elaborata tehnologia de fabricatie a unor repere importante pentru turbinele folosite in centralele nucleare (O ring-uri, membrane de etansare, amortizoare) pe baza de elastomeri etilen-propilenici. In cadrul acestui proiect au fost omologate materiale polimerice modificate cu antioxidanti fenolici eficienti, care extind durata de viata a materialului de baza la circa 30 de ani in conditiile centralelor nucleare (doza tehnologica si temperatura camerei), sau la 5 - 10 ani in conditii de expunere maxima (temperatura mediului 500C si doze de iradiere de 0,1 - 0,4 kGy/h).
webRelease: Cartea de Cultura la Editura Lumen: selectie de carte pentru publicare finantata In perioada 1martie - 20 martie 2011 Editura Lumen realizeaza procesul de selectie de carte pentru publicare finantata in cadrul Programului aniversar Lumen Cartea de Cultura. In cadrul acestei selectii vor fi acceptate 10 titluri de carte si trei materiale multimedia ce vor fi propuse spre finantare catre Administratia Fondului Cultural National (AFCN).
webRelease: Prima selectie de lucrari pentru Lumen Academic 2011  Daca sunteti in cautarea programului editorial perfect pentru publicarea cercetarii Dumneavoastra atunci Lumen Academic este cea mai indicata optiunea pentru aceasta primavara. Editura Lumen impreuna cu Asociatia Lumen si Centrul de Cercetari Socio Umane Lumen anunta prima selectie de lucrari pentru Programul de Promovare a Cercetarii Sectiunea Lumen Academic. Selectia de lucrari se va desfasura in perioada 1 martie - 30 aprilie 2011.
webRelease: AI-MAS Winter Olympics 2011 Pe 19 si 20 februarie 2011, pasionatii si dezvoltatorii de tehnologie in Inteligenta Artificiala (IA) se reunesc la Bucuresti, la cea de-a doua editie a AI-MAS Winter Olympics. Evenimentul este international si aduna la un loc reprezentanti ai: Facebook (Palo Alto, USA), Google (Zurich), Adobe, Serious  Game Institute (Coventry, UK), 11 universitati de top din Romania si multi altii, pentru a expune tehnicile IA utilizate tot mai mult in viata de zi cu zi.
webRelease: Solutie inovativa de producere a energiei electrice si termice din surse regenerabile ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE-CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare. Acest fapt a fost certificat si prin Premiul de excelenta pentru cea mai eficienta promovare a rezultatelor cercetarii, decernat de ANCS in 2008, si prin Premiul pentru asimilarea in fabricatie industriala a unei serii de generatoare electrice sincrone pentru micro-turbine eoliene, decernat de AGIR in 2010.
webRelease: Motor electric supraconductor ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE-CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare. Acest fapt a fost certificat si prin Premiul de excelenta pentru cea mai eficienta promovare a rezultatelor cercetarii, decernat de catre ANCS in octombrie 2008.
webRelease: Seiko Epson Corporation lanseaza o noua linie de roboti Seiko Epson Corporation anunta lansarea seriei S5, o noua linie de roboti industriali articulati vertical, cu sase axe, din gama ProSix. Seria S5, cu modelele S5 si S5L, continua traditia seriei PS de roboti verticali cu sase axe, ce beneficiaza de tehnologia unica Epson Smart Motion Control*. Aceasta serie permite o acuratete uimitoare a traseului si o viteza de lucru ridicata, cu un nivel de vibratii redus. Noii roboti sunt proiectati astfel incat sa asambleze rapid si precis chiar si componentele mai mici, iar designul lor compact contribuie la eficientizarea spatiului.
webRelease: AI-MAS Winter Olympics 2011 Incepand cu 25 noiembrie 2010, Laboratorul AI-MAS da unda verde inscrierilor online pentru concursul AI Olympics, care face parte din cea de-a doua editie a proiectului AI-MAS Winter Olympics, dedicat inteligentei artificiale. Organizatorii pun la bataie premii in valoare de 4000 de euro! AI-MAS Winter Olympics este organizat de Laboratorul AI-MAS (Artificial Intelligence Multi-Agent Systems) al Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul UPB.
webRelease: Fermentator de biomasa pentru generare de energie In vederea generarii energiei din resurse alternative si in contextul gasirii solutiilor care sunt in concordanta cu natura, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA si Primaria din Avrig vin cu o idee inovativa, care elimina dependenta omului de energia clasica. Concret, ideea propusa de consortiul amintit se refera la combinarea mai multor tehnici generatoare de energie, din surse diferite, intr-o singura sursa, un fermentator de biomasa.
webRelease: S-a lansat studiul Balanced Scorecard in Romania 2010 Acumen Integrat, companie romaneasca de consultanta, cu sediul in Cluj-Napoca, anunta lansarea  primei editii a Balanced Scorecard in Romania. Acest studiu este dedicat in exclusivitate analizei modului in care conceptul Balanced Scorecard este perceput de catre spectrul de profesionisti din Romania, precum si a gradului de utilizare a conceptului Balanced Scorecard in cadrul organizatiilor din tara noastra.
webRelease: WWF si IUCN cer natiunilor un plan urgent de salvare a biodiversitatii In timp ce Conferinta Partilor Conventiei privind Biodiversitatea risca sa devina un esec, IUCN (Uniunea Internationala pentru Conservarea Naturii) publica un raport de evaluare a starii biodiversitatii, care confirma faptul ca o cincime din numarul total de specii sunt amenintate cu extinctia. Totodata, WWF(World Wide Fund for Nature) solicita guvernelor sa ajunga la un acord asupra partajarii beneficiilor resurselor genetice si sa intocmeasca un plan coerent de stopare a pierderii biodiversitatii pana in 2020.
webRelease: Academician Gleb Dragan la 90 de ani ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE-CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare. Acest fapt a fost certificat si prin Premiul de excelenta pentru cea mai eficienta promovare a rezultatelor cercetarii, decernat de catre ANCS in octombrie 2008.
webRelease: Conferinta TEDxBucharest aduce pe 15 octombrie ideile a 13 vorbitori Ultimele zile de inscrieri pentru conferinta internationala TEDxBucharest 2010 : locul unde ideile bune se intalnesc cu oameni care au nevoie de ele. Cei treisprezece vorbitori din patru tari vor acoperii domenii ca tehnologie, cultura, divertisment, sport, biologie, leadership, educatie si antreprenoriat. Mai multe detalii pe www.tedxbucharest.com
webRelease: INVENTIKA 2010, gazda pentru tinerii inventatori Este pentru prima data in cei 14 ani de existenta a INVENTIKA, in care este organizata o sectiune in care tinerii inventatori, cu varste cuprinse intre 15 si 30 de ani, isi pot expune inventiile.
webRelease: Ziua Portilor Deschise la ICPE-CA Institutul National de Cercetare-Dezvoltare  pentru  Inginerie Electrica ICPE-CA  va invita sa participati la evenimentul "Ziua Portilor Deschise"  care se va desfasura in data de 30 septembrie 2010, la sediul institutului din Splaiul Unirii 313, sector 3, cladirea J, etaj 3, Bucuresti. Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 10.
webRelease: Workshop "Calitatea apei" Institutul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA organizeaza, in colaborare cu Institutul National de Medicina Complementara si Alternativa Prof.Dr. Florin Bratila, Institutul National de Sanatate Publica Bucuresti, Universitatea Crestina Dimitrie Cantemir, Institutul de Cercetari Stiintifice Multidisciplinare Dimitrie Cantemir, workshop-ul "Calitatea apei", care se va desfasura in perioada 9-11 septembrie 2010 la Ring Grand Hotel.


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by