newsletter rss
HotNews.ro
webrelease: Cercetarea din Romania, mai apreciata peste hotare "Romania are o capacitate mare de inovare, multe clustere si realizari remarcabile la nivelul intreprinderilor mici, in ceea ce priveste brevetarea unor cercetari aplicate". Aceasta a fost doar una dintre concluziile mesei rounde "Inovarea durabila, pilon fundamental al dezvoltarii socio-economice a Romaniei" organizate de ANCS (Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica), in cadrul programului pentru promovarea activitatii de inovare si transfer tehnologic. La dezbaterea moderata de jurnalistul Alexandru Mironov au participat membri ai administratiei centrale si locale, reprezentanti ai mediului de afaceri romanesc si ai fondurilor de investitii, rectori universitari, precum si directori ai institutelor de cercetare.
webrelease: Europa va progresa prin inovatie GE a publicat rezultatele celei de-a doua editii a "€žBarometrului GE privind inovatia in UE"€, un studiu independent realizat in randul unui numar de 260 de formatori de opinie din Bruxelles, completat cu interviuri si o recenzie a prezentei in mass-media si a rapoartelor publice privind inovatia in UE. Studiul a fost prezentat in cadrul unui eveniment care a avut loc la sediul Parlamentului European din Bruxelles, gazduit de Sean Kelly (Irlanda), membru al Comisiei pentru Dezvoltare Regionala din cadrul Parlamentului European.
webRelease: Roche desemnata, pentru al patrulea an consecutiv, liderul sectorului farmaceutic, in Dow Jones Sustainability Index Roche a  fost desemnata, pentru al patrulea an consecutiv, liderul sectorului farmaceutic, la nivel global, in clasamentul Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Indexurile DJSI World si DJSI European urmaresc performatele celor mai sustenabile companii care deruleaza proiecte de dezvoltare pe termen lung, din punct de vedere economic, social si al protectiei mediului. Aceste indexuri servesc drept repere pentru investitori, care integrează criteriile de durabilitate in portofoliile lor.
webRelease: MIRA TELECOM a sustinut financiar si stiintific o cercetare complexa in domeniul fizicii, prezentata la Congresul European de Spectroscopie Moleculara de la Cluj, EUCMOS 2012 MIRA TELECOM, in colaborare cu Facultatea de Fizica (Universitatea Bucuresti) si Institutul de Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei, a realizat o cercetare complexa in domeniul spectroscopiei, ale carei concluzii au fost expuse la a 31-a editie a Congresului European de Spectroscopie Moleculara de la Cluj, EUCMOS 2012 - http://www.phys.ubbcluj.ro/eucmos2012, desfasurat in perioada 26 - 31 august.
webRelease: Acumen Integrat lanseaza a doua editie a studiului Managementul Performantei in Romania Studiul ofera si o perspectiva generala asupra evolutiei tendintelor in folosirea si popularitatea managementului performantei in Romania, in contextul in care numarul de evenimente si cursuri de perfectionare in managementul performantei pe piata din Romania a crescut semnificativ si s-a diversificat: Conferinta Managementul Performantei in Romania - editia 2011, Forumul Performanta, Strategie si Balanced Scorecard in Romania, Conferinta Management Performant in institutiile medicale din Romania, Conferinta Managementul Performantei in Romania - editia 2012.
webRelease: Rezultate studiu de piata - produse electrice si electronice verzi Green Pro - rezultate studiu de piata produse electrice si electronice verzi.
webRelease: Green Pro - organizare workshopuri de tip focus-group Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau in calitate de beneficiar coordonator al proiectului "Promoting Green Products" (LIFE+08/INF/RO/000507) - Promovarea Produselor Verzi, finantat de Comisia Europeana prin programul LIFE+, anunta organizarea a 12 workshop-uri de tip focus-group pentru informarea partilor interesate din randul producatorilor si distribuitorilor de produse verzi.
webRelease: De la Lux 1 la UltraOne-100 de ani de curatenie, de la Electrolux Anul acesta Electrolux sarbatoreste 100 de ani de la lansarea primului aspirator – Lux1, un traseu marcat printr-o serie de momente cheie, care au dus pana la crearea gamei Green si a aspiratorului UltraOne.
webRelease: A VI-a editie a Simpozionului national cu participare internationala "Conferinte de chimie contemporana" In luna mai a avut loc a VI-a editie a simpozionului "Conferinte de Chimie Contemporana" organizat de catre Biblioteca Chimiei si Syscom 18, in asociere cu Academia Romana si Societatea de Chimie din Romania.  Acest simpozion are o traditie de 13 ani. Biblioteca Chimiei si Syscom 18 premiaza anual cele mai bune articole publicate in cele doua reviste editate de Biblioteca Chimiei - "Revista de Chimie" si "Materiale  Plastice",  simpozionul incluzand si festivitatile de premiere.
webRelease: Universitatea de Medicina din Cluj a demarat un parteneriat cu o universitate portugheza Disciplina de Reumatologie a Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca, a demarat, vineri, 18 mai 2012, un parteneriat cu departamentul de Reumatologie al Universitatii de Medicina Coimbra din Portugalia, una dintre cele mai vechi universitati din Europa
webRelease: ICPE-CA: implicare in proiecte internationale de mare impact ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE–CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare. INCDIE ICPE-CA promoveaza si intreprinde cercetarea aplicativa in context national si international in domeniul ingineriei electrice (materiale, electrotehnologii, surse noi de energie, vibratii si echilibrari dinamice, compatibilitate electromagnetica etc.), spre folosul societatilor comerciale, private si publice, in beneficiul general al intregii societati.
webRelease: 200.000 de persoane au urmarit competitia Siemens Race in mediul online Bucuresti, 24.05.2012: Cea de-a doua editie Siemens Race a atins o audienta online de 200.000 de utilizatori unici, care au generat peste 1,2 milioane de afisari/ impresii conform Zelist. Competitia a avut loc in perioada 10 – 16 mai si s-a desfasurat exclusiv prin instrumente de social media.
webRelease: Studiul aripilor fluturilor a permis oamenilor de stiinta de la GE sa faca o descoperire revolutionara in domeniul imagisticii termice In 2010, descoperirile GE legate de capacitatile de detectare a substantelor chimice ale minusculelor structuri de pe aripile Morpho denumite nano-structuri au atras atentia laboratorului de inovatii al Pentagonului, DARPA. DARPA a acordat echipei programului de fotonica fonduri nerambursabile in valoare de 6,3 milioane USD pe o perioada de patru ani in vederea imbunatatirii senzorilor de detectare a explozibililor si agentilor periculosi folositi in arme de razboi.
webRelease: Inovarea durabila, pilon fundamental al dezvoltarii socio-economice a Romaniei Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica are onoarea sa va invite la o discutie despre inovare ca motor al progresului economic si social. Evenimentul dezbatere va avea loc la Hotel Radisson Blu, sala Atlas 2, miercuri, 21 martie 2012 si este prima conferinta din Romania avand ca tema dezvoltarea durabila prin inovare.
webRelease: Grupul Bosch este premiat pentru activitatile sale comerciale ecologice Franz Fehrenbach, presedintele Consiliului de Administratie al Robert Bosch GmbH, a fost numit Managerul Greentech al anului 2011” de catre o prestigioasa revista din Germania. Premiul este acordat antreprenorilor si managerilor care se remarca prin promovarea constanta a dezvoltarii tehnologiilor ecologice si ale caror companii dispun de un portofoliu inovator si durabil de produse. In discursul sau festiv, secretarul de stat si parlamentarul Katherina Reiche a subliniat faptul ca, in acest an, premiul a fost acordat unei personalitati care a contribuit atat la orientarea strategica a companiei, prin desfasurarea unor activitati comerciale ecologice, cat si la asumarea raspunderii fata de societatea civila. Fehrenbach este cea de-a treia personalitate care primeste acest premiu, decernat incepand cu anul 2009.
webRelease: GE si Carbon Trust vor sa accelereze ritmul de crestere al sectorului tehnologiilor curate in Europa Obiectivul parteneriatului consta in sustinerea companiilor de tehnologie curata recent infiintate Initiativa reprezinta o continuare a Competitiei ecomagination de la GE- un program global in valoare de 200 milioane USD privind identificarea si finantarea celor mai bune idei in domeniul tehnologiilor curate
webRelease: Introducere in astronomie Vom afla de la el ce inseamna de fapt o constelatie: cine, cand si cum a stabilit aceste importante repere pe harta cerului, vom invata cum sa urmarim miscarea corpurilor ceresti, vom face observatii astronomice si ne vom familiariza cu instrumentele astronomice.
webRelease: Conferinta proiect Modernizarea infrastructurii destinata promovarii potentialului de cercetare in inginerie electrica pentru aplicatii in ariile tematice economice prioritare ale Romaniei ca tara me ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE-CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare. INCDIE ICPE-CA promoveaza si intreprinde  cercetarea aplicativa in context national si international in domeniul ingineriei electrice (materiale, electrotehnologii, surse noi de energie, vibratii si echilibrari dinamice, compatibilitate electromagnetica etc.), spre folosul societatilor comerciale, private si publice, in beneficiul general al intregii societati.
webRelease: Bulletin of Micro and Nanoelectrotechnologies ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare.         
webRelease: Munca de acasa, intre beneficii si efecte negative Un studiu realizat recent arata ca, in 2011, peste 40% din firmele din Romania au oferit angajatilor posibilitatea sa lucreze de acasa. Potrivit studiului, firmele care ofera aceasta posibilitate angajatilor, de a lucra de acasa, reduc cheltuielile, iar angajatii sunt mai relaxati si au mai mult timp pentru viata personala.


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings