newsletter rss
HotNews.ro
webRelease: Rezultate studiu de piata - produse electrice si electronice verzi Green Pro - rezultate studiu de piata produse electrice si electronice verzi.
webRelease: Green Pro - organizare workshopuri de tip focus-group Universitatea "Vasile Alecsandri" din Bacau in calitate de beneficiar coordonator al proiectului "Promoting Green Products" (LIFE+08/INF/RO/000507) - Promovarea Produselor Verzi, finantat de Comisia Europeana prin programul LIFE+, anunta organizarea a 12 workshop-uri de tip focus-group pentru informarea partilor interesate din randul producatorilor si distribuitorilor de produse verzi.
webRelease: De la Lux 1 la UltraOne-100 de ani de curatenie, de la Electrolux Anul acesta Electrolux sarbatoreste 100 de ani de la lansarea primului aspirator – Lux1, un traseu marcat printr-o serie de momente cheie, care au dus pana la crearea gamei Green si a aspiratorului UltraOne.
webRelease: A VI-a editie a Simpozionului national cu participare internationala "Conferinte de chimie contemporana" In luna mai a avut loc a VI-a editie a simpozionului "Conferinte de Chimie Contemporana" organizat de catre Biblioteca Chimiei si Syscom 18, in asociere cu Academia Romana si Societatea de Chimie din Romania.  Acest simpozion are o traditie de 13 ani. Biblioteca Chimiei si Syscom 18 premiaza anual cele mai bune articole publicate in cele doua reviste editate de Biblioteca Chimiei - "Revista de Chimie" si "Materiale  Plastice",  simpozionul incluzand si festivitatile de premiere.
webRelease: Universitatea de Medicina din Cluj a demarat un parteneriat cu o universitate portugheza Disciplina de Reumatologie a Universitatii de Medicina si Farmacie Iuliu Hatieganu Cluj-Napoca, a demarat, vineri, 18 mai 2012, un parteneriat cu departamentul de Reumatologie al Universitatii de Medicina Coimbra din Portugalia, una dintre cele mai vechi universitati din Europa
webRelease: ICPE-CA: implicare in proiecte internationale de mare impact ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE–CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare. INCDIE ICPE-CA promoveaza si intreprinde cercetarea aplicativa in context national si international in domeniul ingineriei electrice (materiale, electrotehnologii, surse noi de energie, vibratii si echilibrari dinamice, compatibilitate electromagnetica etc.), spre folosul societatilor comerciale, private si publice, in beneficiul general al intregii societati.
webRelease: 200.000 de persoane au urmarit competitia Siemens Race in mediul online Bucuresti, 24.05.2012: Cea de-a doua editie Siemens Race a atins o audienta online de 200.000 de utilizatori unici, care au generat peste 1,2 milioane de afisari/ impresii conform Zelist. Competitia a avut loc in perioada 10 – 16 mai si s-a desfasurat exclusiv prin instrumente de social media.
webRelease: Studiul aripilor fluturilor a permis oamenilor de stiinta de la GE sa faca o descoperire revolutionara in domeniul imagisticii termice In 2010, descoperirile GE legate de capacitatile de detectare a substantelor chimice ale minusculelor structuri de pe aripile Morpho denumite nano-structuri au atras atentia laboratorului de inovatii al Pentagonului, DARPA. DARPA a acordat echipei programului de fotonica fonduri nerambursabile in valoare de 6,3 milioane USD pe o perioada de patru ani in vederea imbunatatirii senzorilor de detectare a explozibililor si agentilor periculosi folositi in arme de razboi.
webRelease: Inovarea durabila, pilon fundamental al dezvoltarii socio-economice a Romaniei Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica are onoarea sa va invite la o discutie despre inovare ca motor al progresului economic si social. Evenimentul dezbatere va avea loc la Hotel Radisson Blu, sala Atlas 2, miercuri, 21 martie 2012 si este prima conferinta din Romania avand ca tema dezvoltarea durabila prin inovare.
webRelease: Grupul Bosch este premiat pentru activitatile sale comerciale ecologice Franz Fehrenbach, presedintele Consiliului de Administratie al Robert Bosch GmbH, a fost numit Managerul Greentech al anului 2011” de catre o prestigioasa revista din Germania. Premiul este acordat antreprenorilor si managerilor care se remarca prin promovarea constanta a dezvoltarii tehnologiilor ecologice si ale caror companii dispun de un portofoliu inovator si durabil de produse. In discursul sau festiv, secretarul de stat si parlamentarul Katherina Reiche a subliniat faptul ca, in acest an, premiul a fost acordat unei personalitati care a contribuit atat la orientarea strategica a companiei, prin desfasurarea unor activitati comerciale ecologice, cat si la asumarea raspunderii fata de societatea civila. Fehrenbach este cea de-a treia personalitate care primeste acest premiu, decernat incepand cu anul 2009.
webRelease: GE si Carbon Trust vor sa accelereze ritmul de crestere al sectorului tehnologiilor curate in Europa Obiectivul parteneriatului consta in sustinerea companiilor de tehnologie curata recent infiintate Initiativa reprezinta o continuare a Competitiei ecomagination de la GE- un program global in valoare de 200 milioane USD privind identificarea si finantarea celor mai bune idei in domeniul tehnologiilor curate
webRelease: Introducere in astronomie Vom afla de la el ce inseamna de fapt o constelatie: cine, cand si cum a stabilit aceste importante repere pe harta cerului, vom invata cum sa urmarim miscarea corpurilor ceresti, vom face observatii astronomice si ne vom familiariza cu instrumentele astronomice.
webRelease: Conferinta proiect Modernizarea infrastructurii destinata promovarii potentialului de cercetare in inginerie electrica pentru aplicatii in ariile tematice economice prioritare ale Romaniei ca tara me ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE-CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare. INCDIE ICPE-CA promoveaza si intreprinde  cercetarea aplicativa in context national si international in domeniul ingineriei electrice (materiale, electrotehnologii, surse noi de energie, vibratii si echilibrari dinamice, compatibilitate electromagnetica etc.), spre folosul societatilor comerciale, private si publice, in beneficiul general al intregii societati.
webRelease: Bulletin of Micro and Nanoelectrotechnologies ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare.         
webRelease: Munca de acasa, intre beneficii si efecte negative Un studiu realizat recent arata ca, in 2011, peste 40% din firmele din Romania au oferit angajatilor posibilitatea sa lucreze de acasa. Potrivit studiului, firmele care ofera aceasta posibilitate angajatilor, de a lucra de acasa, reduc cheltuielile, iar angajatii sunt mai relaxati si au mai mult timp pentru viata personala.
webRelease: Realizari cercetare ICPE-CA ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE-CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare.
webRelease: Rezultate cercetare ICPE-CA 2011 ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE--CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare.
webPR: Cloud GIS la Summit-ul Eye on Earth - Platforma Esri ofera suport pentru solutionarea problemelor de mediu Timp de patru zile Summit-ul Eye on Earth (12 - 15 Decembrie 2011, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite) va aborda subiecte de o importanta cruciala pentru mediu si societate. Ultima zi a Summit-ului va fi alocata concluziilor, initiativelor speciale si Declaratiei catre Rio +20.  Printre invitatii speciali la acest Summit se numara fostul Presedinte la Statelor Unite, Bill Clinton, Presedintele Esri, Jack Dangermond si  Directorul Agentiei Europene de Mediu (EEA - European Environment Agency), Jacquelyn McGlade.
webRelease: "REACT- Sistem integrat pentru monitorizare dinamica si atentionare in caz de riscuri tehnologice in zona transfrontaliera Romania-Bulgaria" Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in calitate de coordonator, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Ecologie Industriala ECOIND, Institutul National de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare - COMOTI, Universitatea "Angel Kanchev" Ruse si Asociatia Municipalitatilor Dunarene, Belene, Bulgaria, in calitate de parteneri, deruleaza proiectul "REACT- Sistem integrat pentru monitorizare dinamica si atentionare  in caz de riscuri tehnologice in zona transfrontaliera Romania-Bulgaria".
webRelease: Premii ICPE-CA la Inventika 2011 In acest an, in perioada 5-9 octombrie 2011, in cadrul Complexului Expozitional ROMEXPO s-a desfasurat editia 2011  Inventika si Salonul Cercetarii. Cu aceasta ocazie, valoarea produselor si inventiilor Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a fost evidentiata prin obtinerea a numeroase premii si medalii. Inventika 2011, formata dintr-un juriu international, a premiat ICPE-CA cu 3 medalii de aur si 4 de argint.


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by