newsletter rss
HotNews.ro
webRelease: Grupul Bosch este premiat pentru activitatile sale comerciale ecologice Franz Fehrenbach, presedintele Consiliului de Administratie al Robert Bosch GmbH, a fost numit Managerul Greentech al anului 2011” de catre o prestigioasa revista din Germania. Premiul este acordat antreprenorilor si managerilor care se remarca prin promovarea constanta a dezvoltarii tehnologiilor ecologice si ale caror companii dispun de un portofoliu inovator si durabil de produse. In discursul sau festiv, secretarul de stat si parlamentarul Katherina Reiche a subliniat faptul ca, in acest an, premiul a fost acordat unei personalitati care a contribuit atat la orientarea strategica a companiei, prin desfasurarea unor activitati comerciale ecologice, cat si la asumarea raspunderii fata de societatea civila. Fehrenbach este cea de-a treia personalitate care primeste acest premiu, decernat incepand cu anul 2009.
webRelease: GE si Carbon Trust vor sa accelereze ritmul de crestere al sectorului tehnologiilor curate in Europa Obiectivul parteneriatului consta in sustinerea companiilor de tehnologie curata recent infiintate Initiativa reprezinta o continuare a Competitiei ecomagination de la GE- un program global in valoare de 200 milioane USD privind identificarea si finantarea celor mai bune idei in domeniul tehnologiilor curate
webRelease: Introducere in astronomie Vom afla de la el ce inseamna de fapt o constelatie: cine, cand si cum a stabilit aceste importante repere pe harta cerului, vom invata cum sa urmarim miscarea corpurilor ceresti, vom face observatii astronomice si ne vom familiariza cu instrumentele astronomice.
webRelease: Conferinta proiect Modernizarea infrastructurii destinata promovarii potentialului de cercetare in inginerie electrica pentru aplicatii in ariile tematice economice prioritare ale Romaniei ca tara me ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE-CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare. INCDIE ICPE-CA promoveaza si intreprinde  cercetarea aplicativa in context national si international in domeniul ingineriei electrice (materiale, electrotehnologii, surse noi de energie, vibratii si echilibrari dinamice, compatibilitate electromagnetica etc.), spre folosul societatilor comerciale, private si publice, in beneficiul general al intregii societati.
webRelease: Bulletin of Micro and Nanoelectrotechnologies ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare.         
webRelease: Munca de acasa, intre beneficii si efecte negative Un studiu realizat recent arata ca, in 2011, peste 40% din firmele din Romania au oferit angajatilor posibilitatea sa lucreze de acasa. Potrivit studiului, firmele care ofera aceasta posibilitate angajatilor, de a lucra de acasa, reduc cheltuielile, iar angajatii sunt mai relaxati si au mai mult timp pentru viata personala.
webRelease: Realizari cercetare ICPE-CA ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE-CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare.
webRelease: Rezultate cercetare ICPE-CA 2011 ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE--CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare.
webPR: Cloud GIS la Summit-ul Eye on Earth - Platforma Esri ofera suport pentru solutionarea problemelor de mediu Timp de patru zile Summit-ul Eye on Earth (12 - 15 Decembrie 2011, Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite) va aborda subiecte de o importanta cruciala pentru mediu si societate. Ultima zi a Summit-ului va fi alocata concluziilor, initiativelor speciale si Declaratiei catre Rio +20.  Printre invitatii speciali la acest Summit se numara fostul Presedinte la Statelor Unite, Bill Clinton, Presedintele Esri, Jack Dangermond si  Directorul Agentiei Europene de Mediu (EEA - European Environment Agency), Jacquelyn McGlade.
webRelease: "REACT- Sistem integrat pentru monitorizare dinamica si atentionare in caz de riscuri tehnologice in zona transfrontaliera Romania-Bulgaria" Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in calitate de coordonator, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Ecologie Industriala ECOIND, Institutul National de Cercetare Dezvoltare Turbomotoare - COMOTI, Universitatea "Angel Kanchev" Ruse si Asociatia Municipalitatilor Dunarene, Belene, Bulgaria, in calitate de parteneri, deruleaza proiectul "REACT- Sistem integrat pentru monitorizare dinamica si atentionare  in caz de riscuri tehnologice in zona transfrontaliera Romania-Bulgaria".
webRelease: Premii ICPE-CA la Inventika 2011 In acest an, in perioada 5-9 octombrie 2011, in cadrul Complexului Expozitional ROMEXPO s-a desfasurat editia 2011  Inventika si Salonul Cercetarii. Cu aceasta ocazie, valoarea produselor si inventiilor Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a fost evidentiata prin obtinerea a numeroase premii si medalii. Inventika 2011, formata dintr-un juriu international, a premiat ICPE-CA cu 3 medalii de aur si 4 de argint.
webRelease: Initiativa eduVision 2020 - un raspuns la provocarile tranzitiei la Societatea Informationala Conferinta internationala eduVision 2020 desfasurata in 16 si 17 septembrie la Palatul Parlamentului, Bucuresti, lanseaza Initiativa eduVision 2020. Initiativa recunoaste, sustine si isi insuseste principiile si obiectivele stabilite in cadrul procesului multi-partenerial desfasurat in cadrul Summit-ului Mondial privind Societatea Informationala, precum si pe cele stabilite in cadrul Agendei Digitale 2020 a Uniunii Europene.
webRelease: Participati la Saptamana Mondiala a Spatiului Cosmic: 4-10 Octombrie 2011 Agentia Spatiala Romana, coordonatorul national al activitatilor din domeniul spatial, invită toti iubitorii spatiului sa isi aduca contributia la desfasurarea editiei din acest an a Saptamanii Mondiale a Spatiului Cosmic.
webReleaase: Proiecte inovative ICPE-CA, premiate de AGIR Ieri, 14 septembrie 2011, la sediul AGIR din Bucuresti, s-a desfasurat festivitatea de decernare a Premiilor AGIR pentru anul 2010. In acest cadru, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a obtinut doua premii pentru proiectele "Materiale polimerice de inalta stabilitate pentru fabricarea produselor de etansare utilizate in centralele nuclearo-electrice", respectiv "Instalatie de biogaz pentru gospodarii individuale".
webRelease: Solutie inovativa de producere a apei potabile ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE-CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare. Acest fapt a fost certificat si prin Premiul de excelenta pentru cea mai eficienta promovare a rezultatelor cercetarii, decernat de ANCS in 2008, si prin Premiul pentru asimilarea in fabricatie industriala a unei serii de generatoare electrice sincrone pentru micro-turbine eoliene, decernat de AGIR in 2010.
webRelease: Institutul National pentru Studierea Holocaustului - Elie Wiesel, Yahad-In Unum si Muzeul Holocaustului din SUA organizeaza un simpozion international ce aduce in discutie gropile comune din timpul Muzeul Holocaustului din SUA (Washington D.C.), Yahad-In Unum (Paris) si Institutul National pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel(Bucuresti), organizeaza un simpozion international, intitulat Gropi comune ale Holocaustului, pentru  a discuta despre mostenirea la sata de crimele in masa savarsite in aceasta perioada Evenimentul va avea loc intre 30 iunie si 1 iulie 2011, la Athenee Palace Hilton Bucuresti (Str. Episcopiei nr. 1-3, Sector 1).
webRelease: Victoria 20.20, proiectul care demonstreaza ca orasele mici din Romania au un viitor "Victoria20.20 a fost un prilej foarte bun pentru a testa o serie de ipoteze cu privire la dezvoltarea oraselor din Romania: cum se pot aplica principiile sustenabile de dezvoltare urbana in Romania, modul in care tehnologiile verzi pot contribui la stimularea economiei, toate acestea plecand de la cazul unui oras real din Romania, Victoria", a declarat Cristian Secosan, Director General al Siemens Romania.
webRelease: Fundatia LEADERS pregateste o noua editie de LEADERS Education pentru studenti Cei care studiaza in domeniul hidrotehnicii si constructiilor vor avea oportunitatea sa descopere bazele leadershipului si sa faca primii pasii pe drumul dezvoltarii personale si profesionale prin intermediul LEADERS Education. Programul ii va pune pe participanti fata in fata cu profesionisti capabili sa ii indrume in cea mai potrivita directie pentru startul unei cariere pline de succes.
webRelease: Saptamana Stiintelor Politice, 9-13 mai 2011 - Politicienii trec, politica ramane - 20 de ani de Stiinte Politice libere in Romania Saptamana Stiintelor Politice marcheaza 20 de ani de la infiintarea Facultatii de Stiinte Politice a Universitatii din Bucuresti (FSPUB), prima institutie de invatamant superior din Romania dedicata studiului societatii si problematicii socialului din perspectiva politicului si creata in opozitie directa cu traditia institutionala si intelectuala a invatamantului de partid si de stat din timpul regimului comunist.
webRelease: ROMANIA, parte a retelei EURAXESS Una din cele mai importante initiative la nivel european care are drept scop promovarea mobilitatii cercetatorilor este EURAXESS-Cercetatori in miscare (http://ec.europa.eu/euraxess), initiativa a Comisiei Europene si a tarilor participante in cadrul programelor de cercetare din Uniunea Europeana.


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by