newsletter rss
HotNews.ro
Liceeni din Bucuresti au participat la evenimentul "Joc si cercetare stiintifica" ICPE-CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare.
ICPE-CA: Instalatie pentru reciclarea deseurilor prin impulsuri electrice de inalta tensiune Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in calitate de coordonator, impreuna cu Pilot Arm si Silver Trading SRL, in calitate de parteneri, au derulat proiectul intitulat „Instalatie pentru reciclarea deseurilor prin impulsuri electrice de inalta tensiune”€.
3 lucruri pe care NU stiai ca SMARTPHONE-ul tau le poate face! Unii nu isi pot imagina viata fara smartphone-uri. Altii, in schimb, le folosesc doar pentru a putea comunica cu cei din jur. Indiferent de categoria in care te afli, trebuie sa stii ca mai toate smartphone-urile au incorporate o multime de aplicatii si functii menite sa iti faca viata mai usoara si mai placuta. Descopera, in continuare, care sunt acestea.
Workshop de finalizare a proiectului `Sistem inovativ de aerare a apei turbinate in vederea mentinerii conditiilor necesare vietii acvatice ECOTURB` Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a organizat recent workshop-ul de finalizare a proiectului `Sistem inovativ de aerare a apei turbinate in vederea mentinerii conditiilor necesare vietii acvatice ECOTURB`€.
A IV-a Sesiune de comunicari stiintifice a tinerilor olimpici Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, in parteneriat cu Colegiul National de Informatica Tudor Vianu si Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti, cu sprijinul Ministerului Cercetarii si Inovarii, a organizat a IV-a Sesiune de comunicari stiintifice a tinerilor olimpici.
Diplome acordate de Ministerul Cercetarii si Inovarii pentru ICPE-CA cu ocazia Bursei Nationale a Inventiilor Romanesti Cu ocazia Bursei Nationale a Inventiilor Romanesti, organizata pe 20 iunie 2017 de catre Ministerul Cercetarii si Inovarii, Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor si Camera de Comert si Industrie a Romaniei, Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA i s-au acordat 6 diplome de apreciere.
Premiu obtinut de ICPE-CA- Centrul Alexandru Proca- la INTEL-ISEF 2017 3 echipe ale Centrulului Alexandru Proca pentru Initierea Tinerilor in Cercetarea Stiintifica din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA au participat la cea mai mare competitie de proiecte de cercetare pentru elevii de liceu - INTEL-ISEF 2017.
Premii obtinute de ICPE-CA in cadrul Salonului Internaţional al Cercetarii, Inovarii şi Inventicii "Pro Invent 2017" In cadrul Salonului Internatonal al Cercetarii, Inovarii s Inventicii Pro Invent 2017, desfasurat la Cluj-Napoca in perioada 21-24 martie 2017, competitivitatea Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA a reiesit prin obtinerea a 7 diplome de excelenta si medalii de aur, 1 diploma de excelenta si medalie de argint, 3 diplome de excelenta si 1 premiu pentru performanta in creativitatea tehnica.
Workshop proiect POC ”Sistem modular integrat si tehnologie pentru ecranare electromagnetica a incintelor in gama 100kHz-18GHz -€“ SITEM„€ Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electricaƒ ICPE-CA va organiza primul workshop din cadrul proiectului POC G ”Sistem modular integrat si tehnologie pentru ecranare electromagneticŽ a incintelor in gama 100kHz-18GHz–SITEM€”, AXA PRIORITARĂ 1 -€“ CERCETARE, DEZVOLTARE TEHNOLOGICĂ SI INOVARE (CDI) IŽN SPRIJINUL COMPETITIVITĂTII ECONOMICE SI DEZVOLTĂRII AFACERILOR, ACTIUNEA 1.2.3, PARTENERIATE PENTRU TRANSFER DE CUNOSTINTE.
webRelease: 5 echipe ale Centrulului Alexandru Proca s-au calificat sa participe la olimpiadele internationale de proiecte de cercetare Intel ISEF si INESPO 2017 5 echipe ale Centrulului Alexandru Proca pentru Initierea Tinerilor in Cercetarea Stiintifica din cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA s-au calificat sa participe la concursurile internationale de proiecte de cercetare Intel ISEF si INESPO 2017, in urma unui baraj de calificare organizat de Societatea Stiintifica CYGNUS.
webRelease: Momente-surpriza la nunta: 45% dintre cupluri fac ASTA! Un studiu recent arata ca aproximativ 45% dintre cuplurile care urmeaza sa isi oficializeze relatia au integrat in planul de organizare al nuntii si cateva momente-surpriza pentru invitati.
Linie de transport ecologica intre Calarasi si Silistra Gratie proiectului cu finantare europeana "Acces curat in zona transfrontaliera Calarasi-Silistra, derulat de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA, a fost deschisa recent o linie de transport nepoluanta intre Silistra (Bulgaria) si Calarasi (Romania).
webRelease: Cum ne protejam in 2017 de eventualele spargeri sau tentative de efractie? In zilele de astazi, problemele legate de securitatea bunurilor personale si a integritatii fizice sunt din ce in ce mai numeroase datorita cresterii infractionalitatii. Motivele, pentru care tot mai multi dintre romani incearca sa obtina avantaje materiale necuvenite riscandu-si libertatea, sunt diferite, poate ca majoritatea pornind de la faptul ca nivelul de trai este tot mai scazut.
Carlsberg a recreat prima bere lager de calitate, folosind drojdia pură, care a revoluționat în 1883 industria mondială a berii ·           Carlsberg a recreat prima bere lager de calitate, cunoscută drept părintele acestui tip de bere, folosind ingredientele și rețeta autentică de la 1883 ·         În cadrul unui eveniment exclusiv organizat în București, invitații Carlsberg au putut degusta berea recreată după rețeta originală, Carlsberg Re-brew ·         Acum 140 de ani, în cadrul Laboratorului de Cercetare Carlsberg, prof. Dr. Emil Chr. Hansen a descoperit metoda de purificare a drojdiei, care a marcat o nouă etapă în evoluția berii la nivel internațional
webRelease: Unul din doi romani foloseste Internet-ul in timpul mesei Se stie: in Romania, si in special in orasele mari stam foarte bine cu Internet-ul! De-a lungul anilor Romania s-a regasit mereu in topurile celor mai bine ”conectate”™ orase. Bucuresti, Cluj, Constanta, Iasi, Ploiesti sau Timisoara sunt doar cateva dintre orasele cotate international ca fiind cele mai bine conectate. Care insa relatia dintre consumatorul de Internet si acelasi consumator, aflat in fata unei portii de mancare?
webRelease: Programul LUMEN de Promovare a Tinerilor Cercetatori Independenti 2016 Ai facut o cercetare in cadrul unui masterat, doctorat sau chiar studii postdocorale, dar nu lucrezi intr-o institutie de cercetare sau de invatamant superior? Publica-ti teza cu Editura LUMEN.
webRelease: Programul LUMEN Carte Stiintifica Editia 2016 | Publica la Editura LUMEN Editura LUMEN anunta lansarea unei noi editii a Programului LUMEN Carte Stiintifica, care incepand cu anul 2012, parte este componenta a Programului LUMEN Academic.Toate lucrarile propuse in cadrul acestui program sunt acceptate in urma unui proces de peer review.
webRelease: LUMEN Cartea de Cultura! Publica la Editura LUMEN Sub egida anului aniversar a 15 ani de activitate LUMEN, in luna martie, Editura LUMEN lanseaza apelul pentru selectia de volume in vederea publicarii prin intermediul Programului Lumen Carte de Cultura. Selectia vizeaza propunerea de proiecte editoriale catre A.F.C.N. (Administratia Fondului Cultural National) pentru acordarea de finantari nerambursabile, in cadrul sesiunii de finantare pentru proiecte de promovare a culturii scrise
webRelease: Programul de Promovare a Tinerilor Cercetatori 2016| Editia a XIX- a | Publica cu Editura LUMEN ! Editura LUMEN anunta deschiderea Programului de Promovare a Tinerilor Cercetatori – Editia 2016, ce se adreseaza tinerilor de pana in 35 ani care doresc sa iti faca cunoscuta propria cercetare, publicand-o intr-o editura ce sprijina tinerii cercetatori romani si sustine excelenta stiintifica de 15 ani.
webRelease: Concurs National de Debut Literar 2016 | editia a XV-a | Publica-ti poezia sau romanul cu Editura LUMEN Editura LUMEN anunta deschiderea Concursului National de Debut Literar, ce se adreseaza tinerilor de pana in 35 ani care doresc sa iti faca cunoscuta creatia, publicand-o intr-o editura ce sprijina tinerele talente romanesti si sustine excelenta culturala, de 15 ani.


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings