newsletter rss
HotNews.ro
webRelease: Quo Vadis Neuropatia Diabetica? - tema celei de-a sasea editii a simpozionului NeuRoDiab Sinaia Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice impreuna cu Woerwag Pharma GmbH&CoKG organizeaza cea de-a sasea editie a simpozionului NeuRoDiab. Aceasta va avea loc in perioada 22-24 aprilie 2010, la hotelul New Montana in Sinaia.
webRelease: Centrul Medical Unirea - crestere de de 37% in primul trimestru Centrul Medical Unirea (CMU) a inregistrat o crestere a veniturilor de 37% in primele 3 luni ale anului, atingand valoarea de 4,713 milioane de Euro, fata de perioada similara a anului trecut, cand a inregistrat venituri de 3,424 milioane de Euro. Serviciile de imagistica au crescut cu 71%, serviciile fee for service cu 64%, iar interventiile operatorii au avut o crestere de 41%. Numai in luna martie, numarul de interventii chirurgicale a crescut cu 75% fata de martie 2009.
webRelease: Reteaua Info-Sanatate a lansat ziarul “Medicina de Familie”, in parteneriat cu Societatea Nationala de Medicina Familiei Reteaua Info-Sanatate, cea mai extinsa retea de informare si promovare din domeniul medical in spitalele si clinicile din Romania a lansat in parteneriat cu Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) o publicatie dedicata exclusiv medicilor de familie.
webRelease: Conferinta Nationala a Pacientilor - Sesiuni de comunicare ziua III In a treia zi a Conferintei Nationale a Pacientilor, Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor, reprezentata de domnul Vasile Barbu, presedinte, a fost prezenta la masa discutiilor pentru a face cunoscute drepturile si obligatiile pacientului in Romania. Astfel, cei prezenti in sala au putut afla care sunt legile care reglementeaza drepturile pacientilor: Legea Nr. 46/2003, legea drepturilor pacientului, Legea Nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii si Carta Europeana a Drepturilor Pacientului. Scopul Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor il reprezinta realizarea unei protectii reale a pacientului. 
webRelease: Conferinta Nationala a Pacientilor - Sesiuni de comunicare ziua II In cea de-a doua zi a Conferintei Nationale a Pacientilor, cele 22 asociatii participante au adus in dezbatere numeroase aspecte problematice ce afecteaza pacientul roman si au incercat sa prezinte solutii pentru ameliorarea conditiei acestuia. Subiectele de discutie au avut o arie de cuprindere vasta, vizand afectiuni precum: boli rare, boli cardiace congenitale, diabet, fibroza chistica, autism, deficiente de auz, hemofilie, boli lizozomale, alzheimer, probleme de sanatate mintala, handicap, miastenia gravis, distrofie musculara.
webRelease: Drept la libera exprimare. Conferinta Nationala a Pacientilor Sunt informati pacientii romani cu privire la drepturile ce decurg din lege sau din contractele pe care le incheie cu diferite societati care ofera servicii medicale? Sunt stigmatizati pacientii de tuberculoza in Romania? Care sunt drepturile parintilor care isi pierd copiii inainte de a se naste, in timpul nasterii sau la scurt timp dupa nastere? Care sunt drepturile copiilor nenascuti?
webRelease: Conferinta Medicilor de Familie - Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest In perioada 13-15 mai 2010 va avea loc Conferinta Medicilor de Familie, Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, cu tema "Medicina de Familie in context social si cultural european".
webRelease: Magiunul natural de prune Topoloveni, furnizorul Casei Regale Sonimpex Serv Com, compania care produce Magiunul natural de prune Topoloveni a primit titlul de Furnizor al Casei Majestatii Sale Regale a Romaniei, pentru urmatorii trei ani. Ceremonia a avut loc, luni 8 februarie 2010, la Palatul Elisabeta,  Sala Regilor, iar amfitrioni au fost Altetele Sale Regale, Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei si Principele Radu al Romaniei.
Scrisoare deschisa Ministrului Sanatatii: Producatorii de medicamente acuza lipsa de consultari si solicita dialog urgent, pentru a se evita blocajul din piata Asociația Romana a Producatorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) publica o scrisoare deschisa adresata Ministrului Sanatații, Attila Cseke. Ei solicita consultari pentru identificarea solutiilor la problemele aflate pe agenda ministerului.
webRelease: Romania primeste la Parlamentul European doua premii Pearl of Wisdom pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin Romania se intoarce cu doua din cele douasprezece premii Pearl of Wisdom pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin de la cel de-al 4-lea Summit European de Prevenire a Cancerului de Col Uterin desfasurat la Parlamentul European, Bruxelles, pe 26 ianuarie. Campania Pearl of Wisdom este o initiativa ECCA (European Cervical Cancer Association) iar premiile Pearl of Wisdom pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin sunt acordate in semn de recunoastere, apreciere si promovare a muncii oamenilor si organizatiilor ce au facut eforturi exceptionale pentru prevenirea cancerului de col uterin la nivel local. 
webRelease: Protectie impotriva cancerului de col uterin? Exista o femeie care te poate ajuta. TU - GlaxoSmithKline Romania sustine Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, 24-30 ianuarie 2010 -In Romania, 6 femei continua sa moara in fiecare zi din cauza cancerului de col uterin, acesta fiind principala cauza de mortalitate prin cancer la femeile cu varste intre 15 si 44 de ani1. Peste 2000 dintre romancele diagnosticate cu aceasta forma de cancer mor in fiecare an. 
webRelease: Test rapid pentru A/H1/N1 in farmaciile Help Net Constientizand inca de la jumatatea anului 2009 importanta implicarii in campania de prevenire a extinderii epidemiei de gripa porcina, Help Net ofera permanent pacientilor sai informatii la zi si personalizate, cu privire la metodele de protectie impotriva gripei sezoniere si a gripei AH1N1, sfaturi si produse pentru imunizare, pe categorii de varsta etc.
webRelease: Uita de meniurile fast-food Sindromul metabolic face ravagii printre romani: 50% dintre ei au colesterolul ridicat, 40% au hipertensiune arteriala, iar 30% se lupta cu glicemia marita. Acest lucru face ca rata mortalitatii prin afectiuni cardiovasculare sa fie de 61% din totalul deceselor in Romania, fata de 37% in Uniunea Europeana. Stiu ca te-ai obisnuit sa iti iei pranzul la cel mai apropiat fast-food, iar seara cand ajungi acasa nu mai ai energie deloc, iar dulciurile ti se par solutia ideala. Insa te-ai gandit cat de daunator este pentru organism acest stil de viata? Cand ti-ai masurat ultima oara glicemia sau tensiunea? Poti fii si tu unul dintre acei multi oameni care au sindrom metabolic. Ei bine e timpul sa renunti la aceste obiceiuri proaste si sa incerci primul si cel mai important lucru pe care il poti face pentru tine: DETOXIFIEREA.
webRelease: Maggi: In prezent, o portie de mancare este mai bogata cu aproximativ 200 de kilocalorii decat acum 20 ani Potrivit unui studiu efectuat pe www.maggi.ro referitor la stilul de viata echilibrat adoptat de romani, aproximativ 50% dintre respondenti declara ca urmeaza reguli stricte in ceea ce priveste alimentatia si modul in care gatesc, intre aceastea cel mai des mentionate fiind: respectarea orelor de masa, consumul multor lichide, reducerea prajelilor din alimentatie.
webReleas: CMU – un nou produs pentru studenti – 50% discount pentru analizele de laborator Incepand cu aceasta luna, Centrul Medical Unirea vine cu un nou pachet de servicii adresat studentilor. Acestia vor plati doar 40 de lei pentru orice consultatii si vor beneficia de o reducere de 50% pentru analizele de laborator, prin pachetul „Student”. Produsul se doreste a fi un stimulent pentru un comportament responsabil al tinerilor vizavi de sanatatea lor.Campania “Fii in forma pentru urmatorul party” este deja in desfasurare in policlinica Centrului Medical Unirea din Sema Parc. Localizata in cadrul complexului Sema Parc, are avantajul de a fi usor accesibila cu metroul (statia Lucretiu Patrascanu, fosta Semanatoarea). Sunt vizati atat studentii din Complexul Studentesc Regie precum si cei din zonele invecinate: Leu, Militari, Crangasi si Grozavesti.
webRelease: NESCAFÉ - Cafeaua, remediu împotriva durerilor de cap  In zilele noastre, migrenele sunt considerate una dintre cele mai cunoscute, dar si cele mai obisnuite afectiuni, de cele mai multe ori manifestandu-se in forme usoare si disparand in decursul a cateva ore. Aproape orice persoana a avut, cel putin o data in viata, dureri de cap cauzate de oboseala, extenuare sau stres. Specialistii au demonstrat ca printre remediile impotriva durerilor de cap se enumera si consumul moderat de cafea.
webRelease: HIFU Terramed Conformal - Primul centru de tratament al tumorilor canceroase din Romania prin metoda HIFU-HCU Centrul Medical Bio Terra Med si Dr. Nicolae Verga inaugureaza HIFU Terramed Conformal, primul centru clinic de tratament al tumorilor canceroase din Romania care utilizeaza metoda HIFU-HCU, un tratament neinvaziv cu ultrasunete focalizate. Tot in aceasta clinica se afla si primul serviciu de radioterapie privat din tara. Investitia totala in proiect se ridica la valoarea de 3 milioane de Euro.
webRelease: Philips va dota Arcadia Hospital din Iasi cu echipamente in valoare de 4 milioane de euro In anul 2008, Philips, prin distribuitorul sau autorizat  in Romania - Radiusmed - a echipat integral Centrul de Imagistica Medicala Arcadia Iasi, care a devenit cel mai performant centru de diagnostic din Moldova. La aceasta recunoastere au contribuit, in egala masura, dotarile tehnice de ultima generatie si pregatirea profesionala deosebita a specialistilor de la Arcadia. 
webRelease: Institutul de Boli Cardiovasculare din Iasi, prima sala de operatii hibrid din Romania Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa”, alaturi de Institutul de Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. George I.M. Georgescu” din Iasi, au inaugurat cea mai noua solutie de sala de operatie hibrid instalata in Romania, denumita Artis ZEEGO. Echipamentul va permite tratarea prin interventii minutioase a peste 80% dintre pacientii cu probleme cardiovasculare si va asigura si instruirea didactica a studentilor Universitatii de Medicina si Farmacie „Gr.T.Popa”.
webRelease: Calculeaza-ti amprenta de carbon (CO2) pe StopCO2.ro Incepand cu data de 19 octombrie 2009, pe site-ul de eco-living www.StopCO2.ro, creat sub amprenta BCR, iti poti calcula atat amprenta de carbon (CO2), cat si compara emisiile rezultate din deplasarea ta cu automobilul cu cele rezultate din deplasarea ta cu mijloacele de transport in comun. Tot pe www.StopCO2.ro este disponibila si o lista a centrelor de reciclare din toata tara, structurata pe principalele categorii poluante.


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by