newsletter rss
HotNews.ro
webRelease: Incidenta crescuta a cancerului renal in ultimii ani in Romania Cancerul renal are o incidenta crescuta in randul persoanelor cu varste intre 50 si 70 de ani. Numarul barbatilor bolnavi este cu aproximativ 50% mai mare decat cel al femeilor, iar incidenta creste odata cu inaintarea in varsta.
webRelease: Transplantul - sansa la viata pentru cei cu afectiuni renale grave 80,5 % din operatiile de transplant renal efectuate la Institutul Clinic de Uronefrologie si Transplant Renal "Fundeni" au avut drept rezultat rinichi functionali,  in conditiile in care rata de suces in Europa si SUA este de 60-65%. 
webRelease: Aspecte clinico-terapeutice ale patologiei urologice - tema Congresului ROMURO 2010 Asociatia Romana de Urologie organizeaza in perioada 5-8 mai 2010, la Centrul de Conferinte si Congrese ROMEXPO din Bucuresti, al XXVI-lea Congres National de Urologie ROMURO  2010. Topica acestei editii va fi "Aspecte clinico-terapeutice ale patologiei urologice".
webRelease: In luna mai, la Liberty Center, festival de teatru pentru copii Echipa Liberty Center a pregatit un festival de teatru pentru copii. Inaugurata pe 1 mai, aceasta mini-stagiune de teatru, va aduce in atentia copiilor si parintilor povestile clasice ale copilariei in variante adaptate, puse in scena intr-o maniera atipica si intr-un spatiu alternativ,  cu scop moralizator si cu personaje haioase.
webRelease: Mortalitatea cauzata de astm poate fi prevenita Societatea Romana de Pneumologie a organizat marti, 4 mai 2010, Ziua Mondiala a Astmului, eveniment de popularizare si constientizare a astmului bronsic, afectiune cu prevalenta in continua crestere si cu implicatii economice si sociale extrem de serioase. 
webRelease: Peste 300 milioane de persoane sunt afectate de astm la nivel mondial Societatea Romana de Pneumologie sarbatoreste marti, 4 mai 2010, Ziua Mondiala a Astmului. Pentru a educa publicul larg cu privire la modalitatile de control si preventie a astmului si pentru a demonstra ca diagnosticarea cu astm nu trebuie sa insemne ca pacientul va duce o viata sedentara in care vizitele la camera de garda fac parte din rutina zilnica,  Societatea Romana de Pneumologie organizeaza marti, 4 mai, la ora 11.30 conferinta de presa "Iti poti controla astmul", in Centrul de Training din cadrul  Institutului de Pneumologie "Marius Nasta" din Bucuresti.
webRelease: Gheorghe Mencinicopschi schimba obiceiurile alimentare ale romanilor - cartea lui s-a vandut in 50 000 de exemplare in doua luni Cartea “Si noi ce mai mancam? Noua ordine alimentara” scrisa de catre dr. Gheorghe Mencinicopschi s-a vandut in peste 50.000 de exemplare in primele doua luni de la aparitie, devenind un bestseller.
webRelease: Prima operatie pe cord deschis din sistemul privat din Romania Prima operatie pe cord deschis din sistemul privat de sanatate din Romania a avut loc ieri la Brasov, la Clinicile ICCO - unde o echipa completa de chirurgi cardiovasculari, anestezisti si asistenti de bloc operator s-a relocat de la Institutul Inimii din Cluj.
webRelease: Quo Vadis Neuropatia Diabetica? - tema celei de-a sasea editii a simpozionului NeuRoDiab Sinaia Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice si Societatea Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice impreuna cu Woerwag Pharma GmbH&CoKG organizeaza cea de-a sasea editie a simpozionului NeuRoDiab. Aceasta va avea loc in perioada 22-24 aprilie 2010, la hotelul New Montana in Sinaia.
webRelease: Centrul Medical Unirea - crestere de de 37% in primul trimestru Centrul Medical Unirea (CMU) a inregistrat o crestere a veniturilor de 37% in primele 3 luni ale anului, atingand valoarea de 4,713 milioane de Euro, fata de perioada similara a anului trecut, cand a inregistrat venituri de 3,424 milioane de Euro. Serviciile de imagistica au crescut cu 71%, serviciile fee for service cu 64%, iar interventiile operatorii au avut o crestere de 41%. Numai in luna martie, numarul de interventii chirurgicale a crescut cu 75% fata de martie 2009.
webRelease: Reteaua Info-Sanatate a lansat ziarul “Medicina de Familie”, in parteneriat cu Societatea Nationala de Medicina Familiei Reteaua Info-Sanatate, cea mai extinsa retea de informare si promovare din domeniul medical in spitalele si clinicile din Romania a lansat in parteneriat cu Societatea Nationala de Medicina Familiei (SNMF) o publicatie dedicata exclusiv medicilor de familie.
webRelease: Conferinta Nationala a Pacientilor - Sesiuni de comunicare ziua III In a treia zi a Conferintei Nationale a Pacientilor, Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor, reprezentata de domnul Vasile Barbu, presedinte, a fost prezenta la masa discutiilor pentru a face cunoscute drepturile si obligatiile pacientului in Romania. Astfel, cei prezenti in sala au putut afla care sunt legile care reglementeaza drepturile pacientilor: Legea Nr. 46/2003, legea drepturilor pacientului, Legea Nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii si Carta Europeana a Drepturilor Pacientului. Scopul Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor il reprezinta realizarea unei protectii reale a pacientului. 
webRelease: Conferinta Nationala a Pacientilor - Sesiuni de comunicare ziua II In cea de-a doua zi a Conferintei Nationale a Pacientilor, cele 22 asociatii participante au adus in dezbatere numeroase aspecte problematice ce afecteaza pacientul roman si au incercat sa prezinte solutii pentru ameliorarea conditiei acestuia. Subiectele de discutie au avut o arie de cuprindere vasta, vizand afectiuni precum: boli rare, boli cardiace congenitale, diabet, fibroza chistica, autism, deficiente de auz, hemofilie, boli lizozomale, alzheimer, probleme de sanatate mintala, handicap, miastenia gravis, distrofie musculara.
webRelease: Drept la libera exprimare. Conferinta Nationala a Pacientilor Sunt informati pacientii romani cu privire la drepturile ce decurg din lege sau din contractele pe care le incheie cu diferite societati care ofera servicii medicale? Sunt stigmatizati pacientii de tuberculoza in Romania? Care sunt drepturile parintilor care isi pierd copiii inainte de a se naste, in timpul nasterii sau la scurt timp dupa nastere? Care sunt drepturile copiilor nenascuti?
webRelease: Conferinta Medicilor de Familie - Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest In perioada 13-15 mai 2010 va avea loc Conferinta Medicilor de Familie, Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest, cu tema "Medicina de Familie in context social si cultural european".
webRelease: Magiunul natural de prune Topoloveni, furnizorul Casei Regale Sonimpex Serv Com, compania care produce Magiunul natural de prune Topoloveni a primit titlul de Furnizor al Casei Majestatii Sale Regale a Romaniei, pentru urmatorii trei ani. Ceremonia a avut loc, luni 8 februarie 2010, la Palatul Elisabeta,  Sala Regilor, iar amfitrioni au fost Altetele Sale Regale, Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei si Principele Radu al Romaniei.
Scrisoare deschisa Ministrului Sanatatii: Producatorii de medicamente acuza lipsa de consultari si solicita dialog urgent, pentru a se evita blocajul din piata Asociația Romana a Producatorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM) publica o scrisoare deschisa adresata Ministrului Sanatații, Attila Cseke. Ei solicita consultari pentru identificarea solutiilor la problemele aflate pe agenda ministerului.
webRelease: Romania primeste la Parlamentul European doua premii Pearl of Wisdom pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin Romania se intoarce cu doua din cele douasprezece premii Pearl of Wisdom pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin de la cel de-al 4-lea Summit European de Prevenire a Cancerului de Col Uterin desfasurat la Parlamentul European, Bruxelles, pe 26 ianuarie. Campania Pearl of Wisdom este o initiativa ECCA (European Cervical Cancer Association) iar premiile Pearl of Wisdom pentru Prevenirea Cancerului de Col Uterin sunt acordate in semn de recunoastere, apreciere si promovare a muncii oamenilor si organizatiilor ce au facut eforturi exceptionale pentru prevenirea cancerului de col uterin la nivel local. 
webRelease: Protectie impotriva cancerului de col uterin? Exista o femeie care te poate ajuta. TU - GlaxoSmithKline Romania sustine Saptamana Europeana de Prevenire a Cancerului de Col Uterin, 24-30 ianuarie 2010 -In Romania, 6 femei continua sa moara in fiecare zi din cauza cancerului de col uterin, acesta fiind principala cauza de mortalitate prin cancer la femeile cu varste intre 15 si 44 de ani1. Peste 2000 dintre romancele diagnosticate cu aceasta forma de cancer mor in fiecare an. 
webRelease: Test rapid pentru A/H1/N1 in farmaciile Help Net Constientizand inca de la jumatatea anului 2009 importanta implicarii in campania de prevenire a extinderii epidemiei de gripa porcina, Help Net ofera permanent pacientilor sai informatii la zi si personalizate, cu privire la metodele de protectie impotriva gripei sezoniere si a gripei AH1N1, sfaturi si produse pentru imunizare, pe categorii de varsta etc.


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by