newsletter rss
HotNews.ro
webRelease: S-a lansat portalul pilot – Punctul de Contact Unic electronic Joi, 2 septembrie 2010, a fost lansat portalul pilot - Punctul de Contact Unic electronic disponibil la adresa www.edirect.cnrd.ro. Aceasta este prima etapa din implementarea "Platformei pentru Integrarea Serviciilor de e-Guvernare in SEN" (PISEG) si indeplineste cerinta UE de acces online la toate informatiile destinate prestatorilor de servicii.
webRelease: Colaborare MCSI si ANAF in sprijinul contribuabilului Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) si Agentia Nationala de Administratie Fiscala (ANAF) coopereaza in vederea depunerii electronice a declaratiilor contribuabililor mari si mijlocii. De asemenea, cele doua institutii publice vor pregati sistemul pentru depunerea electronica a declaratiei unice privind contributiile sociale.
webRelease: MCSI a finalizat Registrul national al autoritatilor publice Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), prin Centrul National de Management pentru Societatea Informationala (CNMSI), operator al Sistemului Electronic National (SEN), a finalizat colectarea informatiilor care stau la baza elaborarii Registrului national al autoritatilor publice din Romania.
webRelease: Florentin Pandele ocupa, contrar legii, fotoliul de primar al orasului Voluntari Mihai Barbu, presedintele organizatiei PSD Voluntari, ii solicita lui Dan-Cornel Baranga, prefectul judetului Ilfov, constatarea de drept a incetarii mandatului de primar al Domnului Florentin Pandele, primarul orasului Voluntari.
webRelease: MCSI: 204 proiecte in valoare de peste jumatate de miliard de lei, finantate prin fonduri structurale Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI) a atras 500 de milioane de lei din fonduri structurale. Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI), din cadrul MCSI a finantat din fonduri europene, in perioada 2009-2010, un numar de 204 proiecte, in valoare de 661,7 milioane lei, suma nerambursabila fiind de peste 490 milioane lei.
webRelease: Nevoia urgenta de dezvoltare urbana durabila in Romania - oportunitati si constrangeri Autoritatile locale sunt nepregatite in a absorbi fondurile puse la dispozitie de Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), de aproximativ 1,4 miliarde de euro (dintr-un total de 4,4 miliarde de euro) pentru "Dezvoltari Urbane Sustenabile". Fondurile disponibile in cadrul "axei prioritare nr.1" a "Programului regional de operare pentru perioada 2007-2013", definit de Ministerul Dezvoltarii si Lucrarilor Publice si aprobat de catre UE sunt destinate sa sprijine dezvoltarea urbana a oraselor si a zonelor metropolitane (polilor de crestere) in Romania.
webRelease: Institutiile din Administratia Publica  Locala vor colecta selectiv deseurile din surse de lumina Asociatiile Centrul de Excelenta pentru Dezvoltare Durabila (CEDD)  - portalul www.MentineRomaniaCurata.ro si Recolamp, sub Inaltul Patronaj al Garzii Nationale de Mediu, anunta demararea campaniei de colectare selectiva a deseurilor de surse de lumina (tuburi fluorescente, becuri economice, becuri pentru iluminat stradal si arhitectural) generate de activitatile primariilor,  institutiilor din subordinea acestora si a celorlalte institutii care furnizeaza servicii publice si comunitare.  Aceste deseuri intra in categoria celor periculoase, iar legislatia (Ordonanta de Urgenta nr. 78/2000 si Hotararea de Guvern nr. 448/2005) prevede obligativitatea generatorului de deseuri de a le colecta selectiv.
webRelease: Solutii de modernizare si eficientizare pentru Administratia Publica Locala din Transilvania Agentia BTL DESIGN si trustul de presa Agora Group, impreuna cu Federatia Autoritatilor Locale din Romania (FALR),  Asociatia  Oraselor  din  Romania,  Asociatia Municipiilor din Romania, Asociatia Comunelor din Romania, organizeaza joi, 17 iunie 2010, simpozionul de administratie publica: "Modernizarea si Eficientizarea Administratiei Publice Locale din Romania", Editia 1 Transilvania. Evenimentul va avea loc la Brasov, Hotel ARO Palace, incepand cu ora 09.30.
webRelease: Fa o schimbare pentru tineri! Fii Delegat de Tineret la ONU Consiliul Tineretului din Romania, in parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe si Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret te invita sa fii schimbarea de care tinerii romani au nevoie. Delegat de Tineret la Natiunile Unite este cel mai important program international din Romania de stimulare a participarii active a tinerilor lideri prin implicarea lor in dezvoltarea de proiecte nationale si in reprezentarea intereselor tinerilor romani in cel mai mare for decizional al lumii.
webRelease: In Agenda digitala s-au inscris 28 de centre de formare in competente digitale, sustinute prin proiectul Economia bazata pe Cunoastere In 28 de comunitati s-au deschis noi centre acreditate de formare in domeniul competentelor digitale. Astfel, peste 10% din Punctele de Acces Public la Informatie (PAPI) din proiectul Economia bazata pe Cunoastere (EBC) au intrat in elita furnizorilor de formare profesionala, facand inca un pas catre sustenabilitate, autofinantare si dezvoltare durabila pentru localitatile in care se afla. Cele 28 de PAPI sunt in judetele Alba, Bacau, Bihor, Dolj, Gorj, Harghita, Mures, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, Valcea, Vaslui, Vrancea.
webRelease: Ministrul Gabriel Sandu semneaza Memorandumul privind implementarea eCall Pe 4 mai 2010, la Bruxelles, Ministrul comunicatiilor si societatii informationale semneaza Memorandumul de Intelegere privind implementarea sistemului eCall la bordul vehiculelor. Romania sustine sistemul eCall, care urmareste reducerea numarului victimelor din accidentele rutiere, avand in vedere ca tara noastra se regaseste pe primele locuri din UE ca numar de accidente rutiere mortale. La aceeasi data vor mai semna Memorandumul Malta, Polonia, Belgia, Danemarca si Luxemburg.
webRelease: Romania va cumpara avioane fara pilot de ultima generatie Provocarile actuale din teatrele de operatiuni cer noi sisteme avansate care sa le poata face fata. Raspunsul la aceste provocari a venit sub forma sistemelor avansate de tip UAV-Unmanned Air-Vehicle (vehicul aerian fara pilot). Romania este interesata de UAV-uri fiind anuntata "inceperea negocierilor pentru achizitionarea unui sistem de avioane fara pilot pentru protectia militarilor romani din Afganistan", asa cum a declarat pe 5 ianuarie Teodor Melescanu, Presedintele Comisiei de Aparare din Senat.
webRelease: Ce face armata cu echipamentul militar achizitionat? Marti 23 februarie 2010 s-a inregistrat un nou deces iar trei soldati au fost raniti grav in randul trupelor romane care participa in Afganistan. In vreme ce armata a achizitionat in ultimii ani echipamente performante, militarii romani utilizeaza in continuare tehnica invechita si platesc de cele mai multe ori cu viata.
webRelease: Pregatirea transportoarelor de trupe Piranha pentru teatrul de operatii in Afganistan - succes tehnic In anul 2006 MApN a inceput un program important de achizitii pentru inzestrarea armatei cu transportoare blindate moderne 8x8.  In urma licitatiei a fost selectionat vehiculul Piranha IIIC fabricat de Mowag, compania elvetiana apartinand concernului american General Dynamics. Nu a fost de fapt o surpriza, Piranha IIIC fiind vehiculul de generatie noua, care constituie o majoritate a  achizitiilor de mii de transportoare blindate 8x8 in SUA si alte tari NATO, ultimele fiind Danemarca, Irlanda, Spania si Belgia. Dealtfel transportorul blindat Piranha IIIC, folosit de armata belgiana si echipat cu turela telecomandata cu tun automat calibru 30 mm, a fost prezentat expertilor romani la expozitia de tehnica militara EXPOMIL 2009. 
webRelease: Cursuri IT gratuite la centrul PAPI din Jimbolia Locuitorii orasului Jimbolia si din localitatile invecinate au acum posibilitatea de a beneficia, in mod gratuit, de serviciile unui centru IT: PAPI (Punct de Acces Public la Informatii), aflat in incinta Casei de Cultura din localitate. Acest punct face parte din Reteaua Electronica a Comunitattii Locale (RECL) din Jimbolia. Aici se organizeaza cursuri de initiere in operare calculatoare, de navigare pe Internet si se ofera si servicii de copiere si printare de documente.
Emil Constantinescu a lansat "Revolutia din 1989 - asa cum a fost", primul volum al lucrarii "Pacatul originar, sacrificiul fondator" Pe 15 decembrie 2009 presedintele Emil Constantinescu a fost invitat de onoare la Forumul festiv organizat de Fundatia Diaspora din Timisoara in Aula Magna a Universitatii de Vest, alaturi de fostul presedinte al Poloniei Lech Walesa, Markus Meckel, ultimul ministru de externe al RDG, fostul prim ministru al Ungariei Viktor Orban si episcopul Laszlo Tokes si a participat la conferinta internationala "Luptand si construind - Timisoara 1989 -  2009. Douazeci de ani de la schimbarea regimului".
webRelease: Europarlamentarii romani, chemati sa salveze caii din Europa World Horse Welfare (WHW), una dintre cele mai importante organizatii internationale pentru protectia cailor, cere europarlamentarilor romani sa semneze urgent o declaratie prin care sa fie oprit transportul pe distante lungi al cailor trimiti pentru abatorizare in Europa. Declaratia Scrisa 54/2009, initiata in urma unei campanii declantate de WHW in Parlamentul European, solicita revizuirea imediata a legislatiei europene in privinta transportului cailor trimiti pentru abatorizare. Pentru modificarea legislatiei, Declaratia trebuie semnata de jumatate dintre europarlamentari, pana la data de 21 ianuarie 2010.
webRelease: Legiuitorii din 115 tari se dedica sanatatii si drepturilor femeilor Legiuitori din 115 tari si-au reafirmat sustinerea fata de principiile si scopurile Conferintei Internationale pentru Populatie si Dezvoltare (ICPD) de la Cairo, din 1994 si au subliniat rolul indispensabil al Programului de Actiune in realizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului (ODM). De asemenea, si-au luat angajamentul sa sprijine servicii de sanatate accesibile si convenabile si care promoveaza planificarea familiala, prevenirea HIV si sanatatea si starea de bine a femeilor si fetelor.
Inca 1.788.000.000 de euro intra in Trezoreria statului Guvernul a aprobat Memorandumul privind Aprobarea conditiilor financiare aplicabile transelor II si III din imprumutul acordat de Fondul Monetar International, in cadrul Aranjamentului incheiat intre Romania si FMI si Ordonanta de Urgenta privind ratificarea Aranjamentului stand-by dintre Romania si FMI.Cele doua documente au fost aprobate de Executiv ca urmare a Deciziei Consiliului Director al Fondului Monetar International din 21 septembrie privind acordarea celei de-a doua transa de imprumut pentru Romania, a precizat ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea.


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings