newsletter rss
HotNews.ro
webRelease: De 24 de ani, Colgate Romania invata copiii sa aiba o igiena orala corecta prin Programul Scolar Colgate In luna aprilie, Colgate-Palmolive Romania a dat startul celei de-a 24-a editii a Programului Scolar Colgate, un amplu demers educational prin intermediul caruia elevii din clasele primare invata cele mai importante reguli si sfaturi despre igiena orala. Devenit deja o traditie, Programul Scolar Colgate este de fiecare data o incantare pentru cei mici, imbinand jocul cu educatia si invatandu-i sa aiba grija de sanatatea lor orala. La nivel mondial, peste 800 de milioane de copii din 80 de tari beneficiaza de acest program. 
webRelease: Holzindustrie Schweighofer ofera 21 de burse studentilor eminenti de la facultatile de silvicultura si ingineria lemnului Educatia ca prioritate a programului Building Bridges initiat de companieCompania Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare investitor greenfield in industria de prelucrare a lemnului din Romania s™i partener al institutiilor de invatamant academic, va acorda, in anul universitar 2016 -€“ 2017, un numar de 21 de burse lunare, studentilor cu rezultate remarcabile in domeniul silviculturii si ingineriei lemnului. Fiecare bursa este in valoare totala de 8000 de lei pentru intregul an universitar.
webRelease: Liceele din Bihor au castigat competitia nationala de educatie financiara Bani pentru scoala ta! Colegiul Tehnic Alexandru Roman Alesd din Bihor si Colegiul National Avram Iancu Stei din Bihor au castigat a treia editie a competitiei nationale de educatie financiara Bani pentru scoala ta.
TV5MONDE a oferit premiile concursului Je decouvre le francais pentru invatarea limbii franceze in gradinitele si scolile primare din Romania Trei scoli, din Floresti-Stoenesti, Bucuresti si Mangalia, au primit premiile oferite de TV5MONDE la finalul primei editii a concursului national Je decouvre le francais, proiect pedagogic care are ca scop sensibilizarea copiilor din gradinite si scoli primare (4-7 ani) in descoperirea limbii franceze intr-o maniera ludica si interactiva si sa puna la dispozitia cadrelor didactice resurse pedagogice inovatoare realizate de TV5MONDE. Premierea a avut loc in prima partea a evenimentului Le francais, un outil pour l’avenir, joi 2 iunie, gazduit de Institutul Francez din Bucuresti, sala Elvira Popescu.
TV5MONDE a oferit premiile concursului Je decouvre le francais pentru invatarea limbii franceze in gradinitele si scolile primare din Romania Trei scoli, din Floresti-Stoenesti, Bucuresti si Mangalia, au primit premiile oferite de TV5MONDE la finalul primei editii a concursului national Je decouvre le francais, proiect pedagogic care are ca scop sensibilizarea copiilor din gradinite si scoli primare (4-7 ani) in descoperirea limbii franceze intr-o maniera ludica si interactiva si sa puna la dispozitia cadrelor didactice resurse pedagogice inovatoare realizate de TV5MONDE. Premierea a avut loc in prima partea a evenimentului Le francais, un outil pour l’avenir, joi 2 iunie, gazduit de Institutul Francez din Bucuresti, sala Elvira Popescu.
webRelease: TV5MONDE a oferit premiile concursului Je decouvre le francais pentru invatarea limbii franceze in gradinitele si scolile primare din Romania Trei scoli, din Floresti-Stoenesti, Bucuresti si Mangalia, au primit premiile oferite de TV5MONDE la finalul primei editii a concursului national Je decouvre le francais, proiect pedagogic care are ca scop sensibilizarea copiilor din gradinite si scoli primare (4-7 ani) in descoperirea limbii franceze intr-o maniera ludica si interactiva si sa puna la dispozitia cadrelor didactice resurse pedagogice inovatoare realizate de TV5MONDE. Premierea a avut loc in prima partea a evenimentului Le francais, un outil pour l’avenir, joi 2 iunie, gazduit de Institutul Francez din Bucuresti, sala Elvira Popescu.
webRelease:Centrul Alexandru Proca pentru Initierea Tinerilor in Cercetarea Stiintifica a obtinut noi premii la INESPO SI INFOMATRIX 2016 ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE–CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare.
webRelease: Proiectul Rushing Energy propus de cinci liceeni din Romania a fost desemnat castigator la cea de-a saptea finala europeana a competitiei Sci-Tech Challenge Junior Achievement (JA) Europe si ExxonMobil au organizat la Bruxelles a saptea finala europeana a competitiei Sci-Tech Challenge. Programul Sci-Tech Challenge isi propune sa inspire si sa orienteze tinerii in alegerea viitoarelor studii si a unei viitoare cariere in domeniul STEM (Stiinta, Tehnica, Inginerie, Matematica). Incurajand tinerii europeni spre profesiile din domeniul STEM, programul Sci-Tech Challenge contribuie la dezvoltarea abilitatilor de care viitoarea forta de munca are nevoie pentru a asigura inovarea si cresterea in Europa.
webRelease: Start-up-urile tinerilor romani premiate la gala JA ”Investeste in educatie” 2016 Junior Achievement (JA) Romania a premiat miercuri seara, pe scena Ateneului Roman, start-up-urile castigatoare din finala nationala a competitiei europene de antreprenoriat ”Compania Anului 2016”, in cadrul Galei JA Investeste in Educatie!, un eveniment organizat anual pentru a premia excelenta si investitia in educatie . 
webRelease: Fundatia GE sustine dezvoltarea abilitatilor celor mai talentati studenti din Romania Programul de burse GE Foundation Scholar-Leaders se deruleaza in Romania de zece ani. Prin acest program, care a fost implementat in Romania in 2006, iar in regiunea ECE in 2002, GE a oferit un avantaj competitiv pentru 534 de studenti talentati din regiunea ECE, ajutand la construirea unei retele regionale de lideri si contribuind la dezvoltarea capitalului uman din regiune. 
Cursul de somelier organizat de Barmania.ro in Bucuresti este un inceput bun Pentru toate persoanele care privesc vinul ca pe o arta si sunt pasionate de domeniu incat nu isi mai gasesc locul activand in altceva, Barmania.ro organizeaza cursuri de sommelieri ce se desfasoara in Bucuresti. Acesta se intinde pe parcursul a 170 de ore de teorie si practica, si este un inceput bun in cariera de sommelier, cariera care ofera posibilitati nenumarate de calatorie, de satisfactie profesionala si de lucru cu vinul intr-un mod profesionist.
webRelease: Liceenii propun idei de antreprenoriat social ca solutie la problemele din comunitatile lor 1225 elevi de liceu si 107 profesori romani au participat in anul scolar 2015-2016 in proiectul european de educatie pentru antreprenoriat social, denumit Social Enterprise 360 (SE360). In cadrul acestuia, au identificat solutii variate pentru a rezolva o parte din problemele din comunitatile locale, cum ar fi: o sera care ofera locuri de munca tinerilor cu dizabilitati intelectuale, o sala de jocuri care isi propune sa ii ajute pe cei cu probleme de integrare sociala, o sera ecologica subterana, un dispozitiv-bratara pentru persoanele dependente de insulina sau o aplicatie pentru situatii de urgenta.
Liceul Teoretic National ofera burse pentru elevi merituosi din mediul rural O sansa deosebita este oferita din aceste zile elevilor cu merite deosebite si cu ambitii pe masura din mediul rural, care pot beneficia de burse gratuite de studii la Liceul Teoretic National (LTN) din Bucuresti. Cei care vor trece in clasa a VII-a sau a VIII-a sunt invitati sa transmita aplicatii la adresa burse@liceul national.ro, dupa ce vor afla toate detaliile pe situl www.liceulnational.ro/burse sau la telefonul 0786 38 66 22. Bursele vor asigura scolarizarea pana la terminarea liceului,  cu conditia mentinerii rezultatelor foarte bune si acopera integral cheltuielile aferente (studii la liceu, manuale, imbracaminte, rechizite, alimentatie, asistenta medicala, bani de buzunar si transport acasa la inceputul si sfarsitul vacantelor).
webRelease: O echipa de liceeni dezvolta un prototip de ochelari ce vine in sprijinul persoanelor cu deficienta de vedere, in cadrul unei competitii internationale de antreprenoriat social In cadrul etapei nationale a competitiei globale Social Innovation Relay (SIR), organizata de Junior Achievement (JA) Romania, in parteneriat cu NN Romania, o echipa de liceeni din Bucuresti a propus o solutie care foloseste tehnologie de inalta performanta pentru a le permite oamenilor cu deficienta de vedere sa distinga culorile si sa aprecieze distantele.
webRelease: Curs de Vorbire in public – pentru adolescenti (12-16 ani) Fundatia Calea Victoriei invita copiii sambata 21 MAI, ora 11:00, la un curajos atelier de Vorbire pentru adolescenti (12 - 16 ani), sustinut de Iuliana Ivanov. Sper sa nu ma asculte azi profesoara. De cate ori nu v-ati auzit copilul spunand asta, desi stiati ca are tema pregatita si lectia invatata temeinic?  
O echipa de liceeni propune un sistem de monitorizare a functiilor cardiovasculare ale soferului O echipa de liceeni din Bucuresti a prezentat in etapa nationala a competitiei Skills for the Future un sistem de monitorizare a functiilor cardiovasculare ale soferului, capabil sa identifice momentul cand soferul este in urgenta medicala si sa comunice cu autoturismul pentru a decelera si a activa semnalele luminoase in scopul prevenirii accidentelor rutiere.
webRelease: Liceenii au invatat sa foloseasca imprimante 3D si vor fi felicitati de Ministrul Educatiei Marti, 10 mai 2016, ii vom felicita pe ultimii liceeni absolventi ai cursului ECDL - 3D Printing si vom testa tehnologiile de imprimare 3D alaturi de dl. Ministru al Educatiei, Adrian Curaj. Evenimentul va avea loc incepand cu ora 11:30  la Colegiul Tehnic de Arhitectura si Lucrari Publice I.N. Socolescu din Bucuresti. Imprimantele 3D au ajuns din nou in scoala printr-un proiect ECDL ROMANIA, care a sustinut organizarea unui curs inovativ de 3D Printing, promovand invatarea noilor tehnologii si asimilarea competentelor IT in mod structurat de catre tineri, pentru exploatarea tuturor oportunitatilor digitale. Prin evenimentul la care va invitam, ne propunem sa aflam impactul pe care proiectul ECDL l-a avut in randul liceenilor si viziunea Ministerului Educatiei asupra actualizarii competentelor elevilor in tandem cu evolutia tehnologica inevitabila.  
webRelease: Un nou curs ECDL 3D Printing apreciat de Ministerul Educatiei Imprimantele 3D au ajuns din nou in scoala. Elevii Colegiului de Arhitectura I.N Socolescu din Bucuresti vor fi felicitati chiar de Ministrul Educatiei, dl. Adrian Curaj, pentru absolvirea cu succes a cursului inovativ de 3D Printing, sustinut de ECDL ROMANIA. Marti, 10 mai 2016, ora 11:30, vom testa tehnologiile de imprimare 3D alaturi de acesta. Invatarea noilor tehnologii este prioritara intr-o societate in continua schimbare, iar asimilarea competentelor IT in mod structurat de catre tineri este o conditie obligatorie pentru exploatarea tuturor oportunitatilor digitale. Aceasta va fi tema de dezbatere a evenimentului la care va invitam sa aflam impactul pe care proiectul ECDL l-a avut in randul liceenilor si viziunea Ministerului Educatiei asupra actualizarii competentelor elevilor in tandem cu evolutia tehnologica inevitabila.  
webRelease: Oua decorative supradimensionate pictate de peste 400 de copii expuse in Ploiesti Shopping City Peste 400 de copii din 12 unitati de invatamant din judetul Prahova, scoli si gradinite, au participat la proiectul ”Sa decoram mall-ul impreuna”, organizat de Ploiesti Shopping City. In cadrul acestuia, cei mici si-au demonstrat talentul si au pictat 13 oua supradimensionate cu o inaltime de 75 cm si 1,5 metri. Ouale fac parte din decoratiunile de Paste din Ploiesti Shopping City si vor fi expuse in centrul comercial pe toata perioada celebrarii sarbatorii crestine.
webRelease: "Scoala altfel" in cadrul Institutului National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE–CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare. INCDIE ICPE-CA promoveaza si intreprinde  cercetarea aplicativa in context national si international in domeniul ingineriei electrice (materiale, electrotehnologii, surse noi de energie, vibratii si echilibrari dinamice, compatibilitate electromagnetica etc.), spre folosul societatilor comerciale, private si publice, in beneficiul general al intregii societati.


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by