newsletter rss
HotNews.ro
webRelease: Romania castiga competitia freshhh2010 dedicata studentilor si tinerilor absolventi A patra editie a competitiei internationale freshhh2010 organizata de Grupul MOL, axata pe domeniul petrol si gaze, a fost castigata de Romania. Echipa formata din Adina Erika Pusok, Iulia Drugas si Krisztina Pusok, s-a impus in finala de la Budapesta. Locul trei a revenit tot unei echipe din Romania, reprezentand Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, in timp ce pozitia secunda a fost adjudecata de reprezentantii gazdelor. Patru echipe din Ungaria, doua din Rusia, doua din Romania si cate una din Polonia si Croatia s-au calificat in finala care a avut loc pe 6 mai 2010 in Budapesta. 
webRelease: Conferintele Business Club, editia a doua Business Club, cea mai dinamica comunitate studenteasca, axata pe dezvoltarea spiritului antreprenorial si a aptitudinilor studentilor care vor sa isi deschida o afacere, organizeaza in perioada 5 - 7 mai, in ASE - Amfiteatrul I, cea de-a doua editie a Business Club Conferences. Principalul obiectiv al proiectului este sa sustina formarea generatiei actuale de antreprenori si sa fie o sursa de informare si educatie extra-universitara in stiintele antreprenoriale. La eveniment vor participa, ca si la editia din 2009, speakeri de top din Romania si strainatate, care vor dezbate teme de actualitate din domeniul afacerilor.
webRelease: Hai sa ne jucam impreuna de-a VIP-ul! Dam startul perioadei in care ai ocazia sa afli ce inseamna sa lucrezi in VIP! Intreaba-ne si iti vom raspunde!
webRelease: Facultatea de Litere organizeaza Zilele Portilor Deschise 2010 In fiecare an, Facultatea de Litere organizeaza Zilele Portilor Deschise, un eveniment special dedicat elevilor de liceu in an terminal, in cadrul caruia este prezentata oferta educationala pentru anul universitar urmator. Anul acesta, Facultatea de Litere isi propune sa elimine miturile legate de invatamantul universitar, precum si posibilele cariere ale studentilor sai.
webRelease: Afla secretul elaborarii dosarelor de acreditare pentru traininguri de succes Iasi, aprilie 2010: Centrul de Consultanta si Training Lumen ofera specialistilor in domeniul formarii, cat si celor care doresc sa abordeze o cariera in formarea profesionala si training un instrument valoros pentru elaborarea si acreditarea propriilor programe de formare strict necesare in contextul actualei legislatii in ceea ce priveste formarea profesionala a adultilor. In acest sens la data de 1 mai va fi disponibil pe piata volumul "Modele operationale in practica programelor de training. Ghid de elaborare a dosarelor de acreditare", autori Dr. Antonio Sandu, Oana Bradu, Simona Ponea si Bianca Vlasa, ce urmeaza sa apara la Editura Cristal din cadrul Grupului Lumen.
webRelease: Delegatie Bismun la Thessismun, Conferinta de simulare a ONU in Salonic, Grecia Participarea acestui grup la Conferinta Thessismun, Grecia, se datoreaza Companiei Dacorom International L.T.D., care a sponsorizat deplasarea delegatiei la la Salonic. Dacorom International L.T.D. este una din cele mai importante companii de transport din Romania si este sponsor fidel al Asociatiei Bismun.
AUDIO Serban Iosifescu - presedinte A.R.A.C.I.P.: "In timp ce societatea a evoluat, sistemul romanesc de invatamant a ramas pe loc" "Discrepantele dintre nevoile sociale si modul in care arata invatamantul romanesc a crescut. Invatamantul privat este cel care s-a adaptat mai repede consecintelor pietei, la cerintele parintilor”. Declaratia vine de la Serban Iosifescu, presedintele Agentiei Romane de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Preuniversitar, pe care l-am intalnit in cadrul unei reuniuni cu parintii organizata de institutia de invatamant Little London.
webRelease: O noua abordare a educatiei non-formale si a angajabilitatii Cum se potriveste socoteala de la scoala cu cea de la job? Raspunsul il vei afla in perioada 13-15 aprilie la Zilele Educatiei Non-Formale! - un eveniment organizat de Link Education and Practice. Prin traininguri si workshopuri gratuite dedicate liceenilor si studentilor, vorbim despre educatia non-formala si angajabilitate cu reprezentantii ONG-uriloe, mediului academic si angajatori. Urmareste cu atentie site-ul si blogul LEAP pentru a afla programul exact din cadrul ZENf.
webRelease: GE investeste in invatamantul romanesc prin donatii de software catre Universitatea Politehnica GE a donat licente software in valoare de aproximativ 60000 USD Universitatii Politehnica din Bucuresti (UPB), reprezentand programul GateCycle de modelare a schemei termice pentru simularea de centrala termoelectrica.  Programul GE GateCycle reprezinta un instrument valoros pentru studenti si UPB. Acesta le ofera studentilor posibilitatea de a studia noi metode eficiente de modelare si mentenanta a centralelor termice.
webRelease: Caravana educationala de film eco Guerilla Verde cauta ecologisti de guerilla Marti, 23 martie, incepe la Bucuresti cea de a treia editie a caravanei educationale de film eco, Guerilla Verde. ‘Inrolarile’ incep inca din prima zi prin proiectii de film eco, dezbateri si concursuri. In perioada 23 – 30 martie Guerilla Verde se va opri in Bucuresti, Pitesti, Ploiesti, Galati, Braila si Constanta. Printre filmele ce vor fi proiectate atat pentru cei mici, cat si pentru cei mari, se numara “Wall - E”, “Ice Age 2” , “Home”, “An Inconvenient Truth” dar si “Copiii Uraniului”*, film romanesc lansat recent. Intrarea este libera.
webRelease: Vanatoarea de monstri incepe in 90 de scoli din Romania Elevii din 90 de scoli din Romania vor avea posibilitatea sa participe la "Vanatoarea de monstri", o campanie cu premii derulata de organizatia Ecotic impreuna cu Junior Achievement (JARO) pentru educarea tinerilor in ceea ce priveste reciclarea deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE) si implicarea acestora in activitatea de colectare.
webRelease: Conferinta BISMUN 2010 - ceremonie de deschidere de mare anvergura Asociatia BISMUN (Bucharest International Student Model United Nations) va asteapta in ziua de 25 martie 2010, la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti, ceremonia de deschidere a Conferintei BISMUN 2010, cea mai mare conferinta de tip Model United Nations din Romania. Ceremonia de deschidere se vesteste a fi cea mai importanta din cadrul unei conferinte de tip MUN (Model United Nations), deoarece aduna atat studenti de pe intregul teritoriu al Europei, cat si personalitati importante din Romania.
webRelease: Paradoxurile timpului in management  Paradoxul managementului timpului este ca, in cele mai multe cazuri, problema nu este propriu-zis legata de timp. De fapt, nimeni nu are nici mai mult, nici mai putin de 24 de ore in fiecare zi. Fie ca esti CEO-ul unei companii multinationale sau managerul local al unei mici echipe foarte active, poti simti ca o zi este mult prea scurta pentru a duce totul la bun sfarsit sau, dimpotriva, ca poti aloca mult timp liber pentru odihna sau gandire strategica - ultimele fiind adesea una si aceeasi.
webRelease: Ziua Portilor Deschise la Microsoft, un eveniment de succes Asociatia Young Goldfish, in parteneriat cu Asociatia SIS,  a organizat miercuri, 10 martie 2010, incepand cu ora 16.00, "Ziua Portilor Deschise", la sediul Microsoft Romania din Piata Presei Libere, Bucuresti. Pentru a celebra Ziua Femeii, Microsoft Romania a dedicat acest eveniment "Carierei femeii in IT".
webRelease: A inceput  Best Young Speakers - primul concurs national de discursuri Primul concurs national de discursuri "Best Young Speakers", cu tema "Cenzura", se va desfasura pe scena teatrului Nottara si are ca premii 3 vizite la Parlamentul European de la Bruxelles. Termenul limita de inscriere in concurs este 18 martie 2010. Din juriu fac parte Cristian Pirvulescu, Mircea Diaconu, Mihaela Nicola, Dumitru Bortun, Gelu Trandafir.
webRelease: La eSkills Week 2010, elevii si studentii pot vedea tehnologia la ea acasa In cadrul eSkills Week 2010, 35 de elevi si studenti si sase companii reprezentative din industria IT vor avea oportunitatea de a interactiona pentru intelegerea mai clara a realitatilor din industria Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor. Scopul campaniei este de a familiariza tinerii cu noutatile tehnologice si oportunitatile de cariera oferite de industria IT&C locala.
webRelease: 225 de profesori vor absolvi cursul Instruirea in societatea cunoasterii O noua serie de cadre didactice participante la cursul "Instruirea in societatea cunoasterii" este gata sa dea examenul de absolvire. Profesorii provin atat din mediul urban, cat si din mediul rural, din invatamantul primar, secundar si tehnic din Braila, Buzau, Constanta, Galati si Tulcea.
webRelease: Profesorii invata noi metode de pedagogie prin proiectului Instruirea in societatea cunoasterii Profesorii care integreaza tehnologia IT&C in procesul de educatie ajuta elevii sa-si dezvolte competentele de gandire si invatare. Acest rezultat asteptat si dorit deopotriva de profesori, elevi si parinti, este posibil gratie programului "Modalitati de consolidare a carierei in societatea bazata pe cunoastere in regiunea B-IF", aflat in cea de-a 11 luna de implementare.
webRelease: Profesorii din Regiunea Sud Muntenia isi dezvolta cariera Profesorii din Ialomita, Calarasi, Teleorman, Dambovita, Prahova si Giurgiu care au participat la programul "Progresul carierei didactice in societatea cunoasterii adaptat la regiunea Sud Muntenia" intra in evaluarea finala. Pe parcursul celor 4 luni de formare, cele 225 de cadre didactice participante la curs au invatat sa profite de multiplele avantaje ale utilizarii computerelor si internetului ca instrumente de cercetare, comunicare si dezvoltare a creativitatii elevilor.
webRelease: 180 de profesori intra in examene dupa absolvirea cursului Instruirea in societatea cunoasterii O noua promotie de absolventi ai cursului "Instruirea in societatea cunoasterii" vor fi examinati de formatorii care i-au pregatit de-a lungul a patru luni. Aproape 180 de cadre didactice vor sustine evaluarea finala, iar cei care vor obtine certificarea vor primi un atestat de competente profesionale cu 25 de credite transferabile.


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by