newsletter rss
HotNews.ro
webRelease: Lansarea proiectului Instruirea in Societatea Cunoasterii Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in parteneriat cu SIVECO Romania, anunta lansarea Proiectului "Instruirea in Societatea Cunoasterii". Proiectul "Instruirea in Societatea Cunoasterii" urmareste dezvoltarea capitalului uman din invatamantul preuniversitar, cresterea competitivitatii cadrelor didactice si eficientizarea sistemului educational din Romania.
webRelease: Premiul Mentor pentru excelenta in educatie MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate lanseaza Premiul Mentor pentru Excelenta in Educatie. Premii a cate 8000 de lei vor fi acordate unui numar de zece profesori si antrenori care au avut o contributie esentiala in lansarea cu succes a unor copii si tineri talentati din domeniul sportului, artelor sau stiintelor. Nominalizarile pot fi facute de orice persoana iar castigatorii vor fi selectati de catre Consiliul Director al Fundatiei pentru Comunitate in februarie 2011.
webRelease: Comisia Fulbright din Romania lanseaza bursa Hubert H. Humphrey Fellowship in Statele Unite Comisia Fulbright din Romania anunta deschiderea competitiei Hubert H. Humphrey 2011-2012, prin care tinerii manageri din mediul public si privat din Romania pot obtine burse pentru a desfasura activitati de dezvoltare profesionala la universitati de elita din Statele Unite ale Americii.
webRelease: Workshop dedicat colaborarii in zona Euroatlantica a Marii Negre si a Marii Caspice Participantii au fost rectori, decani, academicieni, studenti si specialisti in politici educationale din Italia, Franta, Romania, Republica Azerbaidjan, Republica Kazahstan si Republica Moldova care vor dezvolta colaborari interdisciplinare pe domenii precum "long life learning", "e-learning 2.0", "health&life science", "ITC technology for primary care". Numeroase parteneriate si proiecte dintre cele propuse in aceste zile vor fi definitivate si lansate incepand cu anul 2011.
webRelease: Invatamantul de marina: studii universitare sau postliceale? Intrebarea de mai sus este rezultatul unei convorbiri cu un absolvent de liceu care doreste sa se pregateasca pentru o cariera pe mare. Universitatea Maritima Constanta (UMC) este o institutie acreditata de invatamant superior, iar colegiul nautic presupune studii postliceale (invatamant vocational). Studiile universitare dureaza 4 ani, care includ practica si cursurile obligatorii de siguranta maritima, in timp ce, la cei doi ani de colegiu se adauga practica obligatorie de 1 an si cursurile mai sus mentionate de inca cel putin inca 5 luni. Adauga la toate acestea costurile suplimentare de cazare.
webRelease: Studentii se pregatesc pentru editia a IV-a a Scolii de Vara Cognosis Cognosis - Federatia Asociatiilor Studentilor la Psihologie si Stiintele Educatiei din Romania - isi propune sa faciliteze comunicarea, schimbul de experienta si de cultura intre tineri si sa ii sprijine in dezvoltarea lor personala si profesionala. In perioada 1-7 august 2010, Cognosis organizeaza cea de-a IV-a editie a Scolii de Vara, cu tema "Dezvoltare personala pentru psihologi fara limite". Evenimentul se va desfasura la Poiana Zanelor, judetul Bistrita-Nasaud.
webRelease: Tinerii au nevoie de consiliere si orientare in cariera Asociatia Young Goldfish impreuna cu Asociatia SIS a organizat sambata, 26 iunie 2010, intre orele 10.00 - 13.00 o "Ziua Portilor Deschise" mai speciala.
webRelease: Gradina Botanica Bucuresti redevine Gradina Copilului si a Parintelui Duminica, 13 iunie 2010, intre orele 10.00 ai 15.00, Gradina Botanica a Universitatii din Bucuresti redevine "Gradina Copilului si a Parintelui". Cei mai mici vizitatori vor avea inca o data ocazia sa descopere alaturi de parintii lor o lume de poveste, participand la o inedita vanatoare de comori ce pune accentul pe importanta rolului jucat de parinte in educatia ecologica a copilului.
webRelease: Invata radio cu Europa FM La fel ca in fiecare an, Europa FM si JTI ofera tinerilor ocazia de a lucra pentru o perioada de 3 luni intr-unul dintre cele mai bune departamente de stiri din tara, in cadrul programului de burse. Timp de 3 luni, tinerii selectati vor invata sa redacteze si prezinte stirile radio. Ei vor castiga nu doar experienta, ci si bani, pentru ca “Bursele Europa FM” presupun si o remuneratie lunara. Cei care doresc sa se inscrie la "Bursele Europa FM", sa invete de la jurnalisti de valoare, premiati atat in tara, cat si in strainatate, se pot inscrie pana pe 11 iunie, trimitand un CV si un eseu in care sa spuna de ce merita aceasta sansa, pe site-ul burse.europafm.ro.
webRelease: Teatrul Masca - Ziua Mediului Teatrul Masca si JTI Romania pregatesc pentru acest weekend in parcul Herastrau Ziua Mediului, a XI-a editie. Incepand cu ora 18.00, la intrarea dinspre Piata Charles de Gaulle, bucurestenii sunt invitati la un nou eveniment desfasurat sub sloganul "O singura planeta. Un singur viitor".
webRelease: Atelier de scriere creativa pentru copii A scrie povesti inseamna a lua parte la o bucurie aparte: aceea de a face din cuvinte obiecte de joc. Jocul cu cuvintele si ingeniozitatea pe care o implica dezvolta inteligenta unui copil prin abordarea imaginatiei ca functie principala a contactului cu lumea.
webRelease: Doua echipe studentesti din Bucuresti si una din Cluj, nominalizate in proiectul international Jardins a la francaise Angela Craciun - presedinte ACAP-Loire/Chateau de la Huardière - a initiat recent un proiect original in lume, "Le Notre - Jardins a la francaise" ce urmareste reinterpretarea stilului gradinilor frantuzesti, prin contributia interculturala si interdisciplinara a tinerilor. Pe 26 mai, in cadrul unei ceremonii dedicate tuturor studentilor participanti la proiect au fost anuntate echipele romanesti nominalizate pentru competitia finala.
webRelease: 900 de tineri au participat in prima saptamana la proiectiile oferite de caravana GeneratiaS GeneratiaS, prima caravana educationala de film pe teme de sanatate, a incheiat prima saptamana de proiectii si evenimente. 900 de elevi si studenti din Bucuresti si Brasov au vizionat “Kung Fu Panda”, “Juno” si “Blood Lines” si au discutat cu reprezentantii ONG-urilor partenere in proiect. Afectiunile hepatice, HIV SIDA, drogurile, nutritia echilibrata si un stil de viata sanatos sunt doar cateva dintre temele care au fost abordate. Caravana a inceput luni, 17 mai si a continuat pe 20 mai in Brasov. Urmatoarele opriri sunt destinate tinerilor clujeni (25 mai) si timisoreni (27 mai). GeneratiaS, ca si Guerilla Verde, isi propune sa ajute la educatia tinerilor prin intermediul filmului. Mai multe detalii despre programul caravanei sunt disponibile pe www.generatias.ro.
webRelease: Adevaratele cauze ale crizei financiare - dezbatute la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi organizeaza vineri, 4 iunie ora 15.00, in  Aula Magna ,,Mihai Eminescu" conferinta ,,The true causes of the financial and economic crisis". Conferinta este sustinuta de economistul francez Pascal Salin, profesor la Universitatea Paris-Dauphine, renumit datorita amplelor cercetari in domeniul finantelor publice si problemelor monetare.
webRelease: Romania castiga competitia freshhh2010 dedicata studentilor si tinerilor absolventi A patra editie a competitiei internationale freshhh2010 organizata de Grupul MOL, axata pe domeniul petrol si gaze, a fost castigata de Romania. Echipa formata din Adina Erika Pusok, Iulia Drugas si Krisztina Pusok, s-a impus in finala de la Budapesta. Locul trei a revenit tot unei echipe din Romania, reprezentand Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, in timp ce pozitia secunda a fost adjudecata de reprezentantii gazdelor. Patru echipe din Ungaria, doua din Rusia, doua din Romania si cate una din Polonia si Croatia s-au calificat in finala care a avut loc pe 6 mai 2010 in Budapesta. 
webRelease: Conferintele Business Club, editia a doua Business Club, cea mai dinamica comunitate studenteasca, axata pe dezvoltarea spiritului antreprenorial si a aptitudinilor studentilor care vor sa isi deschida o afacere, organizeaza in perioada 5 - 7 mai, in ASE - Amfiteatrul I, cea de-a doua editie a Business Club Conferences. Principalul obiectiv al proiectului este sa sustina formarea generatiei actuale de antreprenori si sa fie o sursa de informare si educatie extra-universitara in stiintele antreprenoriale. La eveniment vor participa, ca si la editia din 2009, speakeri de top din Romania si strainatate, care vor dezbate teme de actualitate din domeniul afacerilor.
webRelease: Hai sa ne jucam impreuna de-a VIP-ul! Dam startul perioadei in care ai ocazia sa afli ce inseamna sa lucrezi in VIP! Intreaba-ne si iti vom raspunde!
webRelease: Facultatea de Litere organizeaza Zilele Portilor Deschise 2010 In fiecare an, Facultatea de Litere organizeaza Zilele Portilor Deschise, un eveniment special dedicat elevilor de liceu in an terminal, in cadrul caruia este prezentata oferta educationala pentru anul universitar urmator. Anul acesta, Facultatea de Litere isi propune sa elimine miturile legate de invatamantul universitar, precum si posibilele cariere ale studentilor sai.
webRelease: Afla secretul elaborarii dosarelor de acreditare pentru traininguri de succes Iasi, aprilie 2010: Centrul de Consultanta si Training Lumen ofera specialistilor in domeniul formarii, cat si celor care doresc sa abordeze o cariera in formarea profesionala si training un instrument valoros pentru elaborarea si acreditarea propriilor programe de formare strict necesare in contextul actualei legislatii in ceea ce priveste formarea profesionala a adultilor. In acest sens la data de 1 mai va fi disponibil pe piata volumul "Modele operationale in practica programelor de training. Ghid de elaborare a dosarelor de acreditare", autori Dr. Antonio Sandu, Oana Bradu, Simona Ponea si Bianca Vlasa, ce urmeaza sa apara la Editura Cristal din cadrul Grupului Lumen.
webRelease: Delegatie Bismun la Thessismun, Conferinta de simulare a ONU in Salonic, Grecia Participarea acestui grup la Conferinta Thessismun, Grecia, se datoreaza Companiei Dacorom International L.T.D., care a sponsorizat deplasarea delegatiei la la Salonic. Dacorom International L.T.D. este una din cele mai importante companii de transport din Romania si este sponsor fidel al Asociatiei Bismun.


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by