newsletter rss
HotNews.ro
webRelease: Ceremonie de inaugurare la Universitatea Europei de Sud-Est" Lumina" Universitatea Europei de Sud-Est "Lumina" asigura, pentru anul universitar, pregatire pentru 200 de studenti (180 de locuri cu burse de studii integrale sau partiale) in cadrul a doua facultati si anume Facultatea de Stiinte Economice si Politice (doua specializari cu 50 de locuri fiecare: Administrarea Afacerilor; Relatii Internationale si Studii Europene) si Facultatea de Stiinte Ingineresti (doua specializari cu 50 de locuri fiecare: Tehnologia Informatiei; Tehnologii si Sisteme de Telecomunicatii).
webRelease: E momentul ca educatia timpurie sa devina un bun public - 780 de noi locuri de tip cresa In Romania se nasc anual peste 200.000 de copii. Primele luni din viata lor sunt cel mai adesea petrecute in  familie, dar, o data trecute, faza urmatoare a educatiei lor consta in ... asteptarea gradinitei. Traditional, copiii raman acasa in primii trei ani de viata, in ingrijirea mamelor, a bunicilor sau a bonei. Psihologii avertizeaza insa ca perioada de la sase luni pana la trei ani este vitala pentru dezvoltarea psihica a copilului. O educatie adecvata inca de la aceasta varsta favorizeaza valorificarea optima a oportunitatilor de invatare ulterioare. Investitia in educatia timpurie este, astfel, cea mai rentabila investitie pe care o putem oferi copiilor nostri, avand beneficii individuale si sociale foarte mari si un cost de oportunitate redus.
webRelease: Leadership Education isi numara bobocii Pentru aceia dintre dumneavoastra carora notiunea de lider nu le este straina, fundatia LEADERS pregateste, atat pentru studentii, cat si pentru masteranzii din Bucuresti, noi traininguri in leadership si sesiuni cu lideri renumiti. Programul se va desfasura in incinta Academiei de Studii Economice, sala 2013, in perioada 2 - 30 noiembrie 2010. Inscrierile se realizeaza in perioada 1 - 25 octombrie online pe www.leadershipeducation.ro si sunt gratuite, limita participantilor fiind 100 de locuri.
webRelease: Incepe patra editie a programului "Intalnire cu energia" GDF SUEZ Energy Romania, in parteneriat cu Fundatia Chance for Life si Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului lanseaza a patra editie a programului "Intalnire cu energia". Acesta este un program educational initiat de GDF SUEZ Energy Romania ce vizeaza transmiterea de informatii elevilor claselor a IV-a, despre sursele de energie in general, cu accent pe gazul natural.
webRelease: Blueprint for Organizing Foresight in Universities - solutii practice pentru invatamantul superior Blueprint for Organizing Foresight in Universities a fost realizat sub coordonarea prof. dr. ing. Adrian Curaj, prin contributia a cinci experti internationali in studii prospective: Alain Michel (Futuribles - Franta), Ozcan Saritas (University of Manchester - Marea Britanie), Pierre Rossel (Ecole Polytehniques Federale de Lausanne - Elvetia), Ilkka Tuomi (Meaning Processing Ltd. - Finlanda) si Riel Miller (Institut d'etudes poltiques de Paris - Franta) cat si a unui expert din Romania, Dan Grosu (UEFISCDI).
webRelease: Gala Scoli pentru un viitor verde, incheierea unui proiect de succes Peste 500 de copii, profesori si parinti au participat sambata, 2 octombrie,  in Aula Magna a Universitatii Crestine "Dimitrie Cantemir", la Gala Scoli pentru un viitor verde, evenimentul ce a marcat incheierea primei editii a concursului national initiat de CD PRESS si WWF in ianuarie 2010. Scoli pentru un viitor verde, cel mai mare concurs de educatie ecologica desfasurat in Romania in 2010, a antrenat 2315 echipe verzi provenind din scoli, licee si gradinite din toate colturile tarii.
webRelease: Testare Mensa la Iasi: 30 octombrie 2010 Mensa Romania anunta sustinerea unei sesiuni de testari in Iasi pe data de 30 octombrie 2010, incepand cu orele 15.00, la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi, din Bulevardul Carol I nr.20A, corp B, etaj III, sala B-660.
webRelease: Robert Turcescu si Tiberiu Soare le vorbesc tinerilor despre pasiune in cariera Miercuri, 22 septembrie, de la 19.00, la Sala de Lectura a Facultatii de Litere din Bucuresti va avea loc primul eveniment din seria Cand voi fi mare, o componenta a platformei de educatie alternativa GOmentorship. Editia de miercuri va fi spatiul de intalnire si de schimb de idei intre tineri liceeni, studenti sau absolventi si trei apreciati profesionisti romani: Robert Turcescu, Tiberiu Soare si Cristian Ispas.
webRelease: Studentii isi reafirma pozitia cu privire la LEN In contextul in care vacanta parlamentara a luat sfarsit iar discutiile pe marginea Legii Educatiei Nationale au luat din nou amploare, studentii isi reafirma dorinta de a fi consultati cu privire la reforma in educatie.
webRelease: Burse postdoctorale Fulbright pentru candidatii romani Comisia Fulbright din Romania anunta ca mai pot fi facute inscrieri in programul de burse postdoctorale Fulbright Senior 2011-2012 pana la data de 7 noiembrie 2010. Programul se adreseaza profesorilor, cercetatorilor si profesionistilor din mediul public si privat din Romania, cu diploma de doctorat sau echivalent al acesteia, interesati de un stagiu de cercetare si predare la universitati de prestigiu din Statele Unite ale Americii.
webRelease: Angajabilitatea in Centru Pe parcursul a aproape trei ani de activitate, LEAP a colaborat cu un numar de centre de consiliere din Bucuresti, cu NBCC (National Board for Certified Counselors) precum si cu alte organizatii si companii interesate de acest domeniu. Anul acesta organizatia isi extinde reteaua de comunicare cu reprezentantii acestor centre care au acceptat invitatia de a participa la un prim eveniment de acest gen la nivel national.
webRelease: Festivitatea de deschidere a Scolii Little London: Un nou tip de scoala intr-o locatie noua In urma unei investitii majore si a unor imbunatatiri la nivel de curriculum si echipa, Scoala Little London (clasele I-VIII) si-a deschis portile in noua locatie din cadrul Complexului rezidential Greenfield (aflat langa Zoo Baneasa) marti 1 septembrie 2010, ora 4:00 pm.
webRelease: INTUITEXT si AdmitereLiceu.ro prezinta Topul Liceelor din Romania INTUITEXT, lider in produse educationale moderne, si AdmitereLiceu.ro prezinta, in premiera, topul liceelor din Romania.  Realizat dupa o metodologie stabilita impreuna cu directori ai unora dintre cele mai prestigioase licee la nivel national, topul a fost construit luand in considerare criterii relevante pentru performantele fiecarui liceu, precum media de admitere la liceu, mediile obtinute la examenul de Bacalaureat si prezenta elevilor la olimpiade.
webRelease: INTUITEXT si SuntParinte.ro anunta Ghidul Educatiei Sexuale "Mami, de unde vin copiii?". Descopera raspunsurile la intrebarile copilului tau, in noul Ghid al Educatiei Sexuale, oferit de INTUITEXT si SuntParinte.ro.
webRelease: Lansarea proiectului "Investind in oameni, investim in viitor - Formare profesionala in cadrul Fiatest" Proiectul isi propune imbunatatirea adaptabilitatii intreprinderilor si angajatilor la conditiile in permanenta schimbare ale mediului economic. Accesul la cursurile de formare, este GRATUIT datorita cofinantarii oferite de FONDUL SOCIAL EUROPEAN. Prin implementarea acestui proiect se promoveaza cresterea nivelului de perfectionare al angajatilor Fiatest printr-un program complex de instruire si formare profesionala care consta in desfasurarea a 13 programe de formare profesionala la care vor fi instruiti un numar total de 90 de participanti, pe o durata de un an.
webRelease: A fost lansat portalul profesorulcreator.siveco.ro Portalul profesorulcreator.siveco.ro, una dintre cele mai importante componente ale proiectului "Profesorul creator de soft educational", a fost lansat. Profesorii care vor participa la programul de formare continua "Proiectarea soft-ului educational" isi vor putea publica lucrarile pe portal.
webRelease: Lansarea proiectului Instruirea in Societatea Cunoasterii Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in parteneriat cu SIVECO Romania, anunta lansarea Proiectului "Instruirea in Societatea Cunoasterii". Proiectul "Instruirea in Societatea Cunoasterii" urmareste dezvoltarea capitalului uman din invatamantul preuniversitar, cresterea competitivitatii cadrelor didactice si eficientizarea sistemului educational din Romania.
webRelease: Premiul Mentor pentru excelenta in educatie MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate lanseaza Premiul Mentor pentru Excelenta in Educatie. Premii a cate 8000 de lei vor fi acordate unui numar de zece profesori si antrenori care au avut o contributie esentiala in lansarea cu succes a unor copii si tineri talentati din domeniul sportului, artelor sau stiintelor. Nominalizarile pot fi facute de orice persoana iar castigatorii vor fi selectati de catre Consiliul Director al Fundatiei pentru Comunitate in februarie 2011.
webRelease: Comisia Fulbright din Romania lanseaza bursa Hubert H. Humphrey Fellowship in Statele Unite Comisia Fulbright din Romania anunta deschiderea competitiei Hubert H. Humphrey 2011-2012, prin care tinerii manageri din mediul public si privat din Romania pot obtine burse pentru a desfasura activitati de dezvoltare profesionala la universitati de elita din Statele Unite ale Americii.
webRelease: Workshop dedicat colaborarii in zona Euroatlantica a Marii Negre si a Marii Caspice Participantii au fost rectori, decani, academicieni, studenti si specialisti in politici educationale din Italia, Franta, Romania, Republica Azerbaidjan, Republica Kazahstan si Republica Moldova care vor dezvolta colaborari interdisciplinare pe domenii precum "long life learning", "e-learning 2.0", "health&life science", "ITC technology for primary care". Numeroase parteneriate si proiecte dintre cele propuse in aceste zile vor fi definitivate si lansate incepand cu anul 2011.


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by