newsletter rss
HotNews.ro
webRelease: Studentii isi reafirma pozitia cu privire la LEN In contextul in care vacanta parlamentara a luat sfarsit iar discutiile pe marginea Legii Educatiei Nationale au luat din nou amploare, studentii isi reafirma dorinta de a fi consultati cu privire la reforma in educatie.
webRelease: Burse postdoctorale Fulbright pentru candidatii romani Comisia Fulbright din Romania anunta ca mai pot fi facute inscrieri in programul de burse postdoctorale Fulbright Senior 2011-2012 pana la data de 7 noiembrie 2010. Programul se adreseaza profesorilor, cercetatorilor si profesionistilor din mediul public si privat din Romania, cu diploma de doctorat sau echivalent al acesteia, interesati de un stagiu de cercetare si predare la universitati de prestigiu din Statele Unite ale Americii.
webRelease: Angajabilitatea in Centru Pe parcursul a aproape trei ani de activitate, LEAP a colaborat cu un numar de centre de consiliere din Bucuresti, cu NBCC (National Board for Certified Counselors) precum si cu alte organizatii si companii interesate de acest domeniu. Anul acesta organizatia isi extinde reteaua de comunicare cu reprezentantii acestor centre care au acceptat invitatia de a participa la un prim eveniment de acest gen la nivel national.
webRelease: Festivitatea de deschidere a Scolii Little London: Un nou tip de scoala intr-o locatie noua In urma unei investitii majore si a unor imbunatatiri la nivel de curriculum si echipa, Scoala Little London (clasele I-VIII) si-a deschis portile in noua locatie din cadrul Complexului rezidential Greenfield (aflat langa Zoo Baneasa) marti 1 septembrie 2010, ora 4:00 pm.
webRelease: INTUITEXT si AdmitereLiceu.ro prezinta Topul Liceelor din Romania INTUITEXT, lider in produse educationale moderne, si AdmitereLiceu.ro prezinta, in premiera, topul liceelor din Romania.  Realizat dupa o metodologie stabilita impreuna cu directori ai unora dintre cele mai prestigioase licee la nivel national, topul a fost construit luand in considerare criterii relevante pentru performantele fiecarui liceu, precum media de admitere la liceu, mediile obtinute la examenul de Bacalaureat si prezenta elevilor la olimpiade.
webRelease: INTUITEXT si SuntParinte.ro anunta Ghidul Educatiei Sexuale "Mami, de unde vin copiii?". Descopera raspunsurile la intrebarile copilului tau, in noul Ghid al Educatiei Sexuale, oferit de INTUITEXT si SuntParinte.ro.
webRelease: Lansarea proiectului "Investind in oameni, investim in viitor - Formare profesionala in cadrul Fiatest" Proiectul isi propune imbunatatirea adaptabilitatii intreprinderilor si angajatilor la conditiile in permanenta schimbare ale mediului economic. Accesul la cursurile de formare, este GRATUIT datorita cofinantarii oferite de FONDUL SOCIAL EUROPEAN. Prin implementarea acestui proiect se promoveaza cresterea nivelului de perfectionare al angajatilor Fiatest printr-un program complex de instruire si formare profesionala care consta in desfasurarea a 13 programe de formare profesionala la care vor fi instruiti un numar total de 90 de participanti, pe o durata de un an.
webRelease: A fost lansat portalul profesorulcreator.siveco.ro Portalul profesorulcreator.siveco.ro, una dintre cele mai importante componente ale proiectului "Profesorul creator de soft educational", a fost lansat. Profesorii care vor participa la programul de formare continua "Proiectarea soft-ului educational" isi vor putea publica lucrarile pe portal.
webRelease: Lansarea proiectului Instruirea in Societatea Cunoasterii Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului in parteneriat cu SIVECO Romania, anunta lansarea Proiectului "Instruirea in Societatea Cunoasterii". Proiectul "Instruirea in Societatea Cunoasterii" urmareste dezvoltarea capitalului uman din invatamantul preuniversitar, cresterea competitivitatii cadrelor didactice si eficientizarea sistemului educational din Romania.
webRelease: Premiul Mentor pentru excelenta in educatie MOL Romania si Fundatia Pentru Comunitate lanseaza Premiul Mentor pentru Excelenta in Educatie. Premii a cate 8000 de lei vor fi acordate unui numar de zece profesori si antrenori care au avut o contributie esentiala in lansarea cu succes a unor copii si tineri talentati din domeniul sportului, artelor sau stiintelor. Nominalizarile pot fi facute de orice persoana iar castigatorii vor fi selectati de catre Consiliul Director al Fundatiei pentru Comunitate in februarie 2011.
webRelease: Comisia Fulbright din Romania lanseaza bursa Hubert H. Humphrey Fellowship in Statele Unite Comisia Fulbright din Romania anunta deschiderea competitiei Hubert H. Humphrey 2011-2012, prin care tinerii manageri din mediul public si privat din Romania pot obtine burse pentru a desfasura activitati de dezvoltare profesionala la universitati de elita din Statele Unite ale Americii.
webRelease: Workshop dedicat colaborarii in zona Euroatlantica a Marii Negre si a Marii Caspice Participantii au fost rectori, decani, academicieni, studenti si specialisti in politici educationale din Italia, Franta, Romania, Republica Azerbaidjan, Republica Kazahstan si Republica Moldova care vor dezvolta colaborari interdisciplinare pe domenii precum "long life learning", "e-learning 2.0", "health&life science", "ITC technology for primary care". Numeroase parteneriate si proiecte dintre cele propuse in aceste zile vor fi definitivate si lansate incepand cu anul 2011.
webRelease: Invatamantul de marina: studii universitare sau postliceale? Intrebarea de mai sus este rezultatul unei convorbiri cu un absolvent de liceu care doreste sa se pregateasca pentru o cariera pe mare. Universitatea Maritima Constanta (UMC) este o institutie acreditata de invatamant superior, iar colegiul nautic presupune studii postliceale (invatamant vocational). Studiile universitare dureaza 4 ani, care includ practica si cursurile obligatorii de siguranta maritima, in timp ce, la cei doi ani de colegiu se adauga practica obligatorie de 1 an si cursurile mai sus mentionate de inca cel putin inca 5 luni. Adauga la toate acestea costurile suplimentare de cazare.
webRelease: Studentii se pregatesc pentru editia a IV-a a Scolii de Vara Cognosis Cognosis - Federatia Asociatiilor Studentilor la Psihologie si Stiintele Educatiei din Romania - isi propune sa faciliteze comunicarea, schimbul de experienta si de cultura intre tineri si sa ii sprijine in dezvoltarea lor personala si profesionala. In perioada 1-7 august 2010, Cognosis organizeaza cea de-a IV-a editie a Scolii de Vara, cu tema "Dezvoltare personala pentru psihologi fara limite". Evenimentul se va desfasura la Poiana Zanelor, judetul Bistrita-Nasaud.
webRelease: Tinerii au nevoie de consiliere si orientare in cariera Asociatia Young Goldfish impreuna cu Asociatia SIS a organizat sambata, 26 iunie 2010, intre orele 10.00 - 13.00 o "Ziua Portilor Deschise" mai speciala.
webRelease: Gradina Botanica Bucuresti redevine Gradina Copilului si a Parintelui Duminica, 13 iunie 2010, intre orele 10.00 ai 15.00, Gradina Botanica a Universitatii din Bucuresti redevine "Gradina Copilului si a Parintelui". Cei mai mici vizitatori vor avea inca o data ocazia sa descopere alaturi de parintii lor o lume de poveste, participand la o inedita vanatoare de comori ce pune accentul pe importanta rolului jucat de parinte in educatia ecologica a copilului.
webRelease: Invata radio cu Europa FM La fel ca in fiecare an, Europa FM si JTI ofera tinerilor ocazia de a lucra pentru o perioada de 3 luni intr-unul dintre cele mai bune departamente de stiri din tara, in cadrul programului de burse. Timp de 3 luni, tinerii selectati vor invata sa redacteze si prezinte stirile radio. Ei vor castiga nu doar experienta, ci si bani, pentru ca “Bursele Europa FM” presupun si o remuneratie lunara. Cei care doresc sa se inscrie la "Bursele Europa FM", sa invete de la jurnalisti de valoare, premiati atat in tara, cat si in strainatate, se pot inscrie pana pe 11 iunie, trimitand un CV si un eseu in care sa spuna de ce merita aceasta sansa, pe site-ul burse.europafm.ro.
webRelease: Teatrul Masca - Ziua Mediului Teatrul Masca si JTI Romania pregatesc pentru acest weekend in parcul Herastrau Ziua Mediului, a XI-a editie. Incepand cu ora 18.00, la intrarea dinspre Piata Charles de Gaulle, bucurestenii sunt invitati la un nou eveniment desfasurat sub sloganul "O singura planeta. Un singur viitor".
webRelease: Atelier de scriere creativa pentru copii A scrie povesti inseamna a lua parte la o bucurie aparte: aceea de a face din cuvinte obiecte de joc. Jocul cu cuvintele si ingeniozitatea pe care o implica dezvolta inteligenta unui copil prin abordarea imaginatiei ca functie principala a contactului cu lumea.
webRelease: Doua echipe studentesti din Bucuresti si una din Cluj, nominalizate in proiectul international Jardins a la francaise Angela Craciun - presedinte ACAP-Loire/Chateau de la Huardière - a initiat recent un proiect original in lume, "Le Notre - Jardins a la francaise" ce urmareste reinterpretarea stilului gradinilor frantuzesti, prin contributia interculturala si interdisciplinara a tinerilor. Pe 26 mai, in cadrul unei ceremonii dedicate tuturor studentilor participanti la proiect au fost anuntate echipele romanesti nominalizate pentru competitia finala.


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by