newsletter rss
HotNews.ro

Pe 13 si 14 iulie, universitatile britanice concureaza cu cele romanesti

de SimonaLungu | Marţi, 11 Iul 2017 in webReleases | Educatie

Pe 13 si 14 iulie, 10 universitati din Marea Britanie revin in Romania pentru a organiza sesiunea de admitere cu raspuns pe loc, facand astfel concurenta celor mai recunoscute campusuri din tara – ASE, Universitatea din Bucuresti, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi fiind cele mai recunoscute dintre acestea. Comparativ cu structura admiterilor din regiune, unde locurile sunt limitate, iar mediile de admitere pot depasi chiar si 9,5, universitatile din UK ofera candidatilor raspunsul dupa doar 15 minute de discutie libera. Mai mult decat atat, candidatii pot pleca si cu confirmarea unei burse garantate destinate exclusiv celor care aleg sa isi continue studiile in strainatate.

Junior Achievement Europe si Citi Foundation sarbatoresc 30 de ani de parteneriat prin reinnoirea unui grant in valoare de 1,2 milioane de dolari

de Catalin Tudor | Luni, 10 Iul 2017 in webReleases | Educatie

In cadrul initiativei "Pathways to Progress", Citi Foundation si Junior Achievement (JA) Europe isi continua parteneriatul avand ca scop dezvoltarea competentelor profesionale si antreprenoriale in randul tinerilor din statele europene.

Studentii - invitati sa reprezinte Romania la campionatele internationale de debate

de Selenis PR | Duminică, 9 Iul 2017 in webReleases | Educatie

Pe perioada vacantei de vara, Clubul Ethos powered by Telekom invita studentii si masteranzii din universitatile bucurestene sa se inscrie intr-un program special de pregatire pentru urmatoarele campionate universitare de dezbateri formale (debate), la nivel european si mondial.

Elevii de liceu inoveaza industria jocurilor video in competitia Gamecelerator 4.0

de Catalin Tudor | Vineri, 7 Iul 2017 in webReleases | Educatie

10 echipe de liceeni bucuresteni si-au prezentat jocurile video dezvoltate in cadrul Demo Day, finala competitiei Gamecelerator 4.0

Au venit notele de la BAC. Absolventii pot primi raspuns pe loc daca sunt admisi la universitate in Marea Britanie

de SimonaLungu | Miercuri, 5 Iul 2017 in webReleases | Educatie

Odata cu publicarea rezultatelor de la examenul de bacalaureat, 10 universitati din Marea Britanie vin in Romania pentru a concura cu marile centre universitare care isi incep si ele admiterile. Sesiunea de admitere cu raspuns pe loc are loc pe 13 si 14 iulie la sediul EDMUNDO din Bucuresti si se adreseaza celor care doresc sa urmeze un program de licenta, de masterat sau chiar de MBA in Regatul Unit.

Metropolitan Life si Junior Achievement ofera elevilor de gimnaziu acces la activitati de educatie economica si financiara, pentru al doilea an consecutiv

de Catalin Tudor | Miercuri, 5 Iul 2017 in webReleases | Educatie

4 000 de elevi de gimnaziu vor beneficia gratuit, pe parcursul anului 2017, de activitati la clasa si de interactiunea cu voluntarii companiei. Junior Achievement (JA) Romania si Metropolitan Life continua implementarea programului european Life Changer (Schimbam vieti), prin intermediul Fundatiei MetLife. Anul acesta, 4.000 de elevi cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani urmeaza sa dobandeasca notiuni financiare si economice de baza. 

Universitatile britanice ofera burse garantate studentilor romani admisi in sesiunea de admitere din 13 - 14 iulie din Romania

de SimonaLungu | Luni, 3 Iul 2017 in webReleases | Educatie

Desi in urma referendumului de pe 23 iunie 2016, 52% dintre britanici au votat pentru iesirea din Uniunea Europeana, decizia absolventilor romani care urmau sa isi continue studiile in Regatul Unit, desi riscanta la acel moment, a fost definitiva. Pentru anul academic 2016/2017, 3.735 de absolventi de liceu au trimis candidatura la universitatile din Marea Britanie, in crestere cu 5% fata de anul academic 2015/2016.

665 de elevi din sapte judete au studiat gratuit educatie rutiera la clasa prin programul Drum sigur - ABCdar rutier

de Catalin Tudor | Luni, 3 Iul 2017 in webReleases | Educatie

Junior Achievement (JA) Romania si Holcim Romania au desfasurat, in perioada octombrie 2016-iunie 2017, a doua editie a proiectului educational "Drum sigur - ABCdar rutier" dezvoltat pe baza programei de educatie rutiera elaborata de Ministerul Educatiei si Cercetarii Stiintifice in anul 2015, la care au participat elevi din 13 localitati preponderent rurale si mic urbane.

Primul curs de vara ECDL 3D FUN pentru copii isi ocupa locurile

de ecdlromania | Joi, 29 Iun 2017 in webReleases | Educatie

Vara asta copiii isi fac singuri jucariile la imprimantele 3D. Mini-cursurile ECDL 3D FUN pentru copii isi ocupa locurile. Vino si tu in perioada 3-21 iulie la ECDL EduHub din Veranda Mall. Detalii si inscrieri la ecdl@ecdl.ro sau 021 316 99 22.

Rata de angajabilitate a absolventilor romani din tara vs. Marea Britanie

de SimonaLungu | Joi, 29 Iun 2017 in webReleases | Educatie

Numarul absolventilor romani de liceu care au optat pentru continuarea studiilor in Marea Britanie a fost in continua crestere in ultimii 4 ani, argument valabil si pentru anul academic 2016/2017, cand 3.735 de absolventi de studii secundare au trimis candidatura la universitatile din Marea Britanie, in crestere cu 5% fata de anul academic 2015/2016.

70% dintre absolventii romani acceptati la universitatile din Marea Britanie au avut medii la bac intre 7 si 9 in 2016

de SimonaLungu | Joi, 29 Iun 2017 in webReleases | Educatie

Potrivit celui mai recent studiu realizat de publicatia Times Higher Education, Marea Britanie se afla in topul celor mai bune destinatii de studiu din Europa. Universitatile englezesti au in curricula dintre cele mai diverse programe de studiu de pe continent, iar studentii se pot specializa, urmand stagii de practica oriunde in lume si lucrand in companii recunoscute la nivel mondial.

Schimbarea la fata a invatamantului romanesc

de MoreThanPub | Marţi, 27 Iun 2017 in webReleases | Educatie

Inca dinainte de relansare, reteauaEDU.ro a atras tot mai multe scoli in platforma performanta de eLearning. Ca reprezentant exclusiv Moodle in Romania, reteaua le ofera elevilor si profesorilor posibilitatea de a-si desfasura activitatea intr-un mediu virtual unde accentul este pus eficienta, rezultate, dar si pe o imbunatatire semnificativa a invatamantului traditional.

webPR: Universitatile din strainatate anunta deschiderea sesiunii de admitere in 15 minute. In patru orase din Romania responsabilii de admitere din strainatate vin sa faca interviuri cu elevii romani, imediat dupa Bacalaureat

de | Luni, 26 Iun 2017 in webReleases | Educatie

Universitati de prestigiu din strainatate au declansat procesul de clearing (ultima sesiune de admitere pentru anul 2017-2018), la care pot participa elevii care au promovat Bacalaureatul si studentii care isi doresc un program de master in strainatate. Admiterea se va face pe loc, in 15 minute, pentru licenta, master si MBA.

Vara asta cei mici sunt pe val

de MoreThanPub | Vineri, 23 Iun 2017 in webReleases | Educatie

Odata cu inceperea verii, Divertiland Water Park da startul unei serii de evenimente menite sa le ofere copiilor cateva ore in plus de educatie practica si creativa in cel mai mare parc acvatic din Romania. Divertiland Summer Camp cheama toti copii cu varste cuprinse intre 4 si 12 ani sa participe - timp de o zi - la distractie in aer liber si la ateliere creative gandite special pentru pasiunile lor. Este vorba despre un concept nou de distractie si educatie non formala, in care singurele limite sunt cele impuse de imaginatia tinerilor participanti. In pretul pachetelor sunt incluse: accesul in parcul acvatic si la atractiile acestuia alaturi de masa de pranz, la alegere, dintr-un meniu foarte bogat. Pachetele se pot completa, optional, cu transportul tur-retur de la scoala de provenienta.

webPR: Ateliere de vacanta la Muzeul Taranului Roman 3 - 30 iulie 2017

de Muzeul Taranului Roman | Joi, 22 Iun 2017 in webReleases | Educatie

Pentru ca e iulie, facem bagajele de vacanta: o traista cu haine de autor, ceva lucruri dragi, de design interior, culorile pentru vopsit zilele si noptile si niste hartie manuala, numai buna de transformat in vederi din vacanta. Mai punem si o tolba cu povesti, unele chiar muzicale si mai apare si un joc, hop-top. Iar deasupra la toate, steagul de vacanta. Daca nu ai toate cele acasa, le poti face cu mainile tale la atelierele de la Muzeul National al Taranului Roman, in sala Acvariu, din 3 pana pe 30 iulie 2017.

4 licee au castigat finantari la competitia de educatie financiara Bani pentru scoala ta

de Catalin Tudor | Miercuri, 21 Iun 2017 in webReleases | Educatie

Colegiul National Avram Iancu Stei din Bihor a castigat a cincea editie a competitiei nationale de educatie financiara Bani pentru scoala ta. Acesta va primi o finantare echivalenta cu EUROpunctele castigate - 2.613 de euro, dupa ce s-a clasat pe primul loc in cadrul competitiei.

Impresionantul bilant al activitatilor reteauaEDU.ro

de MoreThanPub | Miercuri, 21 Iun 2017 in webReleases | Educatie

Fiind cea mai mare platforma de eLearning din Romania, reteauaEDU.ro are misiunea grea de a promova invatamantul online intr-un mediu in care "traditia" este gresit inteleasa si pusa in calea evolutiei. Din fericire, nu doar elevii, ci si cadrele didactice si chiar parintii au fost convinsi de posibilitatile nelimitate pe care reteauaEDU.ro le ofera. Odata cu integrarea platformei in sistemul international Moodle, posibilitatile s-au extins considerabil. Nu mai este vorba doar despre activitati extracurriculare intreprinse de elevi pe cont propriu, ci despre integrarea efectiva a eLearning-ului in cadrul cursurilor si temelor de la scoala.

De sapte ani, Junior Achievement Romania aduce gratuit educatia financiara in scoli si licee, cu sustinerea Raiffeisen Bank

de Catalin Tudor | Joi, 15 Iun 2017 in webReleases | Educatie

Peste 27.000 de elevi au invatat sa foloseasca inteligent instrumente financiare, de la inceputul parteneriatului. Peste 5.000 de elevi din clasele 0-IV si 1.500 de liceeni au beneficiat de programele de educatie financiara in anul scolar 2016-2017.

Castigatorii 5 licee 5 muzee

de ecdlromania | Miercuri, 14 Iun 2017 in webReleases | Educatie

Astazi, la Muzeul National al Satului Dimitrie Gusti, am aflat premiantii editiei a 10-a a proiectului 5 licee 5 muzee. Incepand cu luna februarie, elevi din cinci licee din capitala au vizitat gratuit cinci muzee din Bucuresti, fiind provocati la un concurs online de cultura generala.

Un start-up creat de alumni JA Romania castiga AmCham EU Youth Entrepreneurship Award 2017

de Catalin Tudor | Luni, 12 Iun 2017 in webReleases | Educatie

Bucuresti, 12 iunie 2017 Camera de Comert Americana (AmCham EU) si Junior Achievement Europe (JA Europe) sunt incantati sa anunte ca Oculus, un start-up din Romania, este castigatorul marelui premiu la a a cincea ediție a competitiei AmCham EU Youth Entrepreneurship Award.  Oculus a dezvoltat ochelarii Mitra, un dispozitiv care ofera ajutor si siguranta esentiala persoanelor cu deficiente de vedere in timpul miscarii, utilizand senzori incorporati si algoritmi eficienti.



WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by