newsletter rss
HotNews.ro

O noua serie de mini-cursuri de modelare si imprimare ECDL 3D FUN isi ocupa locurile

de ecdlromania | Miercuri, 9 Aug 2017 in webReleases | IT&C

Vara asta copiii isi fac singuri jucariile la imprimantele 3D. Mini-cursurile ECDL 3D FUN pentru copii isi ocupa locurile. Vino in perioada 21-31 august la ECDL EduHub din Veranda Mall. Detalii si inscrieri pe e-mail ecdl@ecdl.ro sau la telefon 021 316 99 22. Copiii cu varsta minima de 12 ani vor putea sa experimenteze gratuit realitatea virtuala la primul VR Cinema din Romania.

SIVECO Romania participa in proiectul de cercetare MASIM - "Sistem aerian multi agenti cu statie de sol portabila pentru managementul informatiilor", coordonat de Academia Fortelor Aeriene Henri Coanda

de SIVECO Romania | Marţi, 8 Aug 2017 in webReleases | IT&C

Obiectivul proiectului MASIM este de a oferi suport decizional in situatii de criza, la diferite niveluri ierarhice

SIVECO Romania participa la proiectul european de cercetare PALETTEV2, care isi propune imbunatatirea calitatii vietii persoanelor varstnice cu ajutorul noilor tehnologii

de SIVECO Romania | Luni, 31 Iul 2017 in webReleases | IT&C

Proiectul de cercetare PALETTEV2 - Participative Activity and Learning Environment offering Targeted ICT Tools for the Elderly (http://www.palettev2.eu/) aduce in centrul atentiei si propune solutii pentru una dintre problemele actuale acute: accelerarea procesului de imbatranire la nivel global si cresterea ponderii populatiei varstnice in totalul populatiei.

SIVECO Romania contribuie la dezvoltarea proiectului de cercetare ESTABLISH

de SIVECO Romania | Joi, 27 Iul 2017 in webReleases | IT&C

ESTABLISH - Environmental Sensing to Act for a Better Quality of Life: Smart Health urmareste asigurarea independentei persoanelor din grupurile vulnerabile fata de personalul medical specializat in recuperare si reabilitare

SIVECO Romania sustine dezvoltarea proiectelor verzi din Romania!

de SIVECO Romania | Marţi, 25 Iul 2017 in webReleases | IT&C

Pentru compensarea amprentei sale de carbon, compania a achizitionat credite din proiectul tulcean Topolog Wind Power, primul proiect din Romania care prin intermediul unui standard local, genereaza in medie 594 de credite de carbon/an.

SIVECO Romania dezvolta platforma de eLearning utilizata de Consiliul Europei pentru a face cunoscute practicile de buna guvernare la nivel local

de SIVECO Romania | Joi, 20 Iul 2017 in webReleases | IT&C

Proiectul este implementat in cadrul Parteneriatului pentru Buna Guvernare (PGG), intre Consiliul Europei si Uniunea Europeana. Ce ar trebui sa fie prioritar pentru reprezentantii alesi ai unei tari: sa faca lucrurile sa mearga sau modul in care isi ating scopul? Principiile bunei guvernari, emise de Consiliul Europei, considera ambele obiective la fel de importante, si acestea trebuie facute cunoscute la toate nivelurile administratiei.

Elaborarea Bugetului General al Uniunii Europene se face cu ajutorul Aplicatiei Comune de Buget Integrat (CIBA), un sistem IT fundamental de business

de SIVECO Romania | Marţi, 18 Iul 2017 in webReleases | IT&C

SIVECO face parte din consortiul selectat de Comisia Europeana pentru a oferi suport tehnic pentru acest sistem IT. Recent, Comisia Europeana a selectat consortiul care va oferi suport tehnic pentru sistemul critic de business folosit in construirea bugetului Uniunii Europene. SIVECO Romania face parte din acest consortiu, alaturi de Infeurope SA, din Luxemburg.

SIVECO propune o solutie inovativa si eficienta pentru managementul deseurilor

de SIVECO Romania | Vineri, 7 Iul 2017 in webReleases | IT&C

ECOSUNT este primul software romanesc integrat, destinat companiilor din domeniul managementului deseurilor.

Cum se pregatesc companiile pentru Regulamentul general UE privind protectia datelor?

de CostinP | Miercuri, 5 Iul 2017 in webReleases | IT&C

Inchiderea bresele de securitate si actualizarea sistemele informatice cu G DATA Patch Management. Pe 25 mai 2018 intra in vigoare Regulamentul general UE privind protectia datelor, pentru a consolida si unifica datele din Europa. Aceasta include si asigurarea infrastructurii IT impotriva atacurilor cibernetice, pentru a preveni furtul de date. Instalarea actualizarilor din programe este un factor important in inchiderea breselor de securitate care sunt adesea exploatate de atacatori. G DATA Patch Management ajuta administratorii sa-si indeplineasca obligatiile si permite ca patch-urile implementate sa fie lansate imediat sau progresiv in retea. In combinatie cu solutiile antivirus eficiente dezvoltate de G DATA, ofera sistemelor IT o protectie completa impotriva furtului de date, oferind companiilor un ajutor valoros in vederea respectarii noilor reglementari.

Sipa Engineering Romania isi planifica productia mai usor si mai rapid cu solutia APS

de Senior Software | Vineri, 30 Iun 2017 in webReleases | IT&C

Cu afaceri de peste 33 milioane de lei, Sipa Engineering Romania isi planifica activitatea de productie cu solutia APS de la Senior Software. Compania a decis sa implementeze acest sistem pentru a automatiza procesul de planificare a productiei si pentru a raspunde mai repede cerintelor clientilor.

Ramaneti safe in vacanta pe smartphone sau tableta

de CostinP | Joi, 29 Iun 2017 in webReleases | IT&C

G DATA publica recomandari digitale pentru cele mai relaxante momente ale anului. Fotografiile de vacanta si videoclipurile pot fi trimise in timp real familiei si prietenilor prin intermediul unui smartphone. Pentru asta, sunt utilizate retele publice WiFi din hoteluri, aeroporturi si restaurante. Si hotii de informatii sunt constienti de acest lucru si sunt tot mai activi in zonele turistice aglomerate. Datele personale - nu doar parolele - sunt in pericol. Efortul tehnic depus de infractori pentru a accesa aceste date este minim. Pentru a preveni orice surprize neplacute in vacanta, G Data recomanda instituirea de setari cuprinzatoare de securitate pentru dispozitivele mobile, in timp util - chiar inainte de plecare - si ofera cateva sfaturi importante de calatorie.

BEACONING, un proiect european de cercetare si inovare care promoveaza invatarea prin joc

de SIVECO Romania | Joi, 29 Iun 2017 in webReleases | IT&C

Copiii se nasc azi cu instincte digitale, fiind aproape tot timpul prezenti in comunitatile online si pe retelele sociale

10 ani de soft SIVECO pentru APIA

de SIVECO Romania | Miercuri, 28 Iun 2017 in webReleases | IT&C

Peste 17 miliarde de euro distribuiti catre peste 2 milioane de fermieri, in perioada 2007-2017. SIVECO Romania aniverseaza 10 ani de la crearea si implementarea sistemului informatic pentru APIA prin care s-au distribuit peste 17 miliarde de euro pentru peste 2 milioane de fermieri inregistrati in sistem, in perioada 2007-2017.

Explore 1403 si Explore 1404 – noi ultrabook-uri pe care ti le poti permite in oferta Kruger&Matz

de AndreeaViciu | Miercuri, 28 Iun 2017 in webReleases | IT&C

Kruger & Matz isi extinde portofoliul cu doua noi ultrabook-uri FullHD cu diagonala de 14". In conformitate cu nevoile si preferintele tale poti alege in functie de design si specificatiile tehnice, Explore 1403 si Explore 1404 diferind prin procesor si capacitatea bateriei. 

Explore 1403 si Explore 1404 noi ultrabook-uri pe care ti le poti permite in oferta Kruger&Matz

de AndreeaViciu | Miercuri, 28 Iun 2017 in webReleases | IT&C

Kruger & Matz isi extinde portofoliul cu doua noi ultrabook-uri FullHD cu diagonala de 14". In conformitate cu nevoile si preferintele tale poti alege in functie de design si specificatiile tehnice, Explore 1403 si Explore 1404 diferind prin procesor si capacitatea bateriei.

Mediul de afaceri are solutii inteligente pentru agricultura, mediu, energie si orase care sa corespunda noilor nevoi urbane, dar vrea sa i se ofere posibilitatea de a le pune in practica

de ConcordCommunication | Marţi, 27 Iun 2017 in webReleases | IT&C

Cel mai nou cluster pe piata de solutii inteligente - Start Inovare Bucuresti -  isi propune sa demareze proiecte bazate pe inovare impreuna cu mediul privat, dar si cu sectorul public, in vederea eficientizarii proceselor de implementare a proiectelor  de Smart City, Smart Agriculture, Smart Energy si Smart Environment. Pana in 2050, in jur de 70% din populatia lumii va locui in zone urbanizate, adica peste 6 miliarde de locuitori, conform ONU. Aceasta dinamica pune foarte multa presiune pe mediul inconjurator si implicit pe infrastructura de mediu, energie, transport, comunicatii, IT etc, ceea ce determina implicarea cat mai multor ogranizatii in a avea cadrul legal potrivit si metodele de implementare cele mai eficiente pentru asigurarea in continuare a calitatii vietii.

Inovare in domeniul kinetoterapiei si fitness-ului prin solutiile propuse de Power Net Consulting

de ConcordCommunication | Joi, 22 Iun 2017 in webReleases | IT&C

Odata cu cresterea vertiginoasa a interesului populatiei pentru "virtual & augmented reality" (tehnologii ce ameninta sa atinga o cota de 50% din piata dupa 2020), echipamentele tip "wrist-based" experimenteaza cateva inconveniente majore. Pentru consumatori, pe langa inerentele neajunsuri precum diferentele de masuratoare intre echipamente similare de la producatori diferiti sau acuratetea redusa in identificarea tipurilor de miscare, cele mai noi si importante probleme sunt functionalitatea limitata si lipsa interoperabilitatii. Cu echipamentele disponibile, care in mare parte ofera doar informatii punctuale utilizind un senzor de colectare, se simte pregnant lipsa unor scenarii de utilizare viabile, menite sa convinga un public din ce in ce mai informat si mai pretentios pe teme de dinamism si sanatate.

NEWTON aduce inovatie si tehnologie in scolile speciale

de SIVECO Romania | Miercuri, 21 Iun 2017 in webReleases | IT&C

Elevii de la scolile speciale pentru deficienti de auz vor invata fizica si chimie folosind tehnologia 3D, Augmented Reality si Virtual Reality. Continutul a fost dezvoltat de SIVECO Romania, in cadrul proiectului european NEWTON.

Clusterul Start Inovare se lanseaza la Bucuresti, in cadrul evenimentului Smart Infrastructure Workshop din 21 iunie

de ConcordCommunication | Luni, 19 Iun 2017 in webReleases | IT&C

Romania a oferit propriul raspuns la aceasta provocare, in contextul in care trebuie sa armonizeze legislatia nationala cu normele europene, asigurand in acelasi timp conditii pentru transferul tehnologic, intr-o era in care tehnologia inregistreaza un avans fara precedent. In tara noastra, in ultimii ani s-au inregistrat peste 85 de clustere, cu scopul de a dezvolta solutii inovative si parteneriate in diverse domenii. De fapt, modernizarea unei societati - structura sociala si infrastructura - depinde in foarte mare masura de transferul tehnologic. Iar ceea ce face cu adevarat diferenta este gradul de noutate pe care o aduce tehnologia raspandita pe scara larga in respectiva economie. Prin urmare, atat partenerii publici cat si cei privati, contribuie in egala masura la acest proces: autoritatile centrale si locale prin intermediul politicilor si a programelor investitionale pe care le promoveaza, iar entitatile private prin faptul ca sunt varful de lance al dezvoltarii si transferului tehnologic si de know-how.

Modalitati de a mentine securitatea locului de munca

de dorinaradulescu | Luni, 19 Iun 2017 in webReleases | IT&C

Munca la birou presupune solicitare si factori de risc, iar evolutia si modernizarea societatii au determinat aparitia unor noi concepte legate de protectia si securitatea muncii. Domeniul protectiei muncii este unul vast, legat strans de masurile tehnice, sanitare, juridice, organizatorice, luate pentru a asigura cele mai bune conditii de munca, dar si pentru a preveni diverse boli profesionale, diverse accidente de munca.WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by