newsletter rss
HotNews.ro
Artizanii naturii la Muzeul Na��ional de Istorie Natural�� „Grigore Antipa” Muzeul Na��ional de Istorie Natural�� „Grigore Antipa” îi invit�� pe copii sâmb��t��, 12 mai 2018 de la ora 11:00, la o nou�� întâlnire cu temerarii exploratori Dodi ��i Roni care, împreun�� cu specialistul Muzeului Alexandra Florina Popa, le vor povesti micu��ilor despre câ��iva artizani ai naturii.
Caspian, TOY si Warhaus, live la Bucuresti, in mai! Primele zile de mai aduc trei concerte pentru amatorii de post-rock, psych-rock, dar si indie pop, la Control Club! Post-rockerii americani Caspian isi incep turneul european la Bucuresti, joi 3 mai, urmati de britanicii TOY (psych-rock, shoegaze), in 9 mai, si de proiectul belgian Warhaus �� "o noua reincarnare muzicala a frontman-ului cunoscutei trupe Balthazar"�� in 11 mai. Biletele sunt disponibile prin Eventbook.ro.
Horace Andy, vocea Massive Attack, in concert la DokStation Legendarul muzician reggae, Horace Andy, cunoscut pentru timbrul vocal unic si longeviva colaborare cu Massive Attack, va concerta la Bucuresti, la cea de-a treia editie a DokStation Music Documentary Film Festival. Evenimentul va avea loc in 14 septembrie, de la ora 19.00, in Amfiteatrul "����Mihai Eminescu"����. Concertul va fi precedat de proiectia documentarului Two Sevens Clash: Dread Meets Punk Rockers, regizat de Don Letts. Biletele s-au pus in vanzare prin Eventbook.ro.
Colec��ii ��tiin��ifice ale Muzeului Antipa Muzeul Na��ional de Istorie Natural�� „Grigore Antipa” în parteneriat cu Radio România Cultural v�� invit�� luni, 23 aprilie 2018 la o nou�� emisiune-dezbatere despre importan��a colec��iilor ��tiin��ifice ale Muzeului.
Conferin��ele de la ��osea #10 - Memoriile Africii. Ipostaze locale ale discursului despre trecut, MNTR Doamna Simona Corlan-Ioan, conferen��iar, doctor în istorie specializat în spa��iul african, director al Institutului de Studii Africane din cadrul Universit����ii Bucure��ti ��i fost ambasador al României în Senegal ��i Maroc, va povesti despre Memoriile Africii. Ipostaze locale ale discursului despre trecut.
Gradina de primavara a Gradinii cu Artisti se deschide la Merlock! In weekendul 21-22 aprilie planuim sa ne reintram in ritm, sa dam jos din straturile si din moleseala iernii care a zabovit prea mult si sa iesim in aer liber sa ne luam doza de verde, soare si aer curat, la cel mai relaxat si relaxant mini-festival urban -  Gradina cu Artisti, cu a sa prima editie, Gradina de primavara.
Invitatie la vernisajul expozitiei „#2Rusia – file din natur��” Muzeul Na��ional de Istorie Natural�� „Grigore Antipa” are pl��cerea de a v�� invita vineri, 20 aprilie, la vernisajul expozi��iei temporare de fotografie „#2Rusia – file din natur��”, un proiect organizat în colaborare cu Ambasada Federa��iei Ruse la Bucure��ti, Centrul Rus de ��tiin���� ��i Cultur�� din România ��i Societatea Geografic�� Rus��.
Expozi��ia central�� Romanian Design Week 2018 va avea loc la Palatul Telefoanelor, în perioada 19-27 mai Expozi��ia central�� RDW- cel mai mare eveniment multidisciplinar din România- va reuni peste 150 dintre cele mai bune proiecte realizate în ultimul an de designeri, graficieni ��i arhitec��i români ��i va putea fi vizitat�� în perioada 19-27 mai, la Palatul Telefoanelor - una dintre cele mai emblematice cl��diri ale Bucure��tiului, situat�� pe Calea Victoriei, în Cartierul Creativ.
Festivalul Spotlight la Muzeul Antipa Imagini uria��e sub forma unor animale din diverse continente vor fi proiectate, în premier��, pe fa��ada Muzeului Na��ional de Istorie Natural�� „Grigore Antipa”, între 12 ��i 15 aprilie 2018, cu ocazia celei de-a patra edi��ii SPOTLIGHT - Bucharest International Light Festival organizat�� de Prim��ria Capitalei prin ARCUB.
Editura Nemira lanseaz�� colec��ia de literatur�� român�� contemporan�� „n’autor” n’autor este colec��ia de literatur�� român�� a Editurii Nemira care vorbe��te, în n moduri, despre lumea în care tr��im – realit����i de ieri ��i de ast��zi, fragmente din societatea româneasc�� ori de pretutindeni, o umanitate în permanent�� schimbare. Prin volumele care vor ap��rea în aceast�� colec��ie, ne întoarcem la pl��cerea lecturii, f��r�� artificii inutile, cu teme diverse, de la rela��ii amoroase la rela��ii familiale, de la înv������mânt la religie, mediu, minorit����i, tehnologie, politic��, istorie, violen���� ��.a.m.d.
Muzeul Na��ional al ����ranului Român v�� dore��te Pa��te binecuvântat! Programul din perioada S��rb��torilor Pascale
���Programul Special de S��rb��tori al Muzeului Na��ional de Istorie Natural�� „Grigore Antipa” În perioada S��rb��torilor de Pa��ti, Muzeul Antipa anun���� un program special de vizitare, invitându-i la muzeu pe to��i cei care doresc s�� se relaxeze împreun�� cu familia. Astfel, în perioada 6 – 10 aprilie 2018 ne ve��i putea vizita în urm��torul interval orar:
Seria "Istoria povestit�� copiilor", de  Simona Antonescu apare la editura Nemi Editura Nemi de carte pentru copii lanseaz�� Istoria povestit�� copiilor, de Simona Antonescu, cu ilustra��ii de Alexia Udri��te - o serie de romane care-i va familiariza pe micii cititori cu istoria ��i legendele românilor. C��r��ile din serie vor prezenta istoria României prin ochii a doi fra��i gemeni, Ilinca ��i C��lin, care g��sesc într-un cuf��r vechi din podul casei un manuscris (magic).
110 ani de la na��terea savantului Mihai B��cescu Muzeul Na��ional de Istorie Natural�� „Grigore Antipa” în parteneriat cu Radio România Cultural v�� invit�� miercuri, 28 martie 2018 la emisiunea-dezbatere prilejuit�� de 110 ani de la na��terea marelui biolog român, Academicianul Mihai B��cescu (1908 - 1999).
Editia a 3-a DokStation, primele titluri A treia editie DokStation Music Documentary Film Festival, singurul festival de documentare muzicale din Bucuresti, va avea loc in perioada 13-16 septembrie 2018. Festivalul va aduce in fata publicului din mai multe cartiere ale Capitalei proiectii, concerte, evenimente si ateliere pentru copii si tineri, atat in cladiri cu istorie si traditie, cat si in spatii neconventionale.
CONFERINTELE DE LA SOSEA "Asta-i Julamila, Julamila mare! Mascatii de Boboteaza - ultimul obicei viu la aromanii din Romania" Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 29 martie 2018, de la ora 18, la Clubul Taranului, la o noua intalnire din seria Conferintelor de la Sosea. Georgiana Vlahbei, muzeograf la MTR, cercetator etnolog in proiectul european CU TENDA, si Vlad Gheorghiu, antropolog, va vor povesti despre Mascatii de Boboteaza - ultimul obicei viu la aromanii din Romania.
Conferintele de la sosea - "Asta-i Julamila, Julamila mare! Mascatii de Boboteaza - ultimul obicei viu la aromanii din Romania" Muzeul National al Taranului Roman va asteapta joi, 29 martie 2018, de la ora 18, la Clubul Taranului, la o noua intalnire din seria Conferintelor de la Sosea. Georgiana Vlahbei, muzeograf la MTR, cercetator etnolog in proiectul european CU TENDA, si Vlad Gheorghiu, antropolog, va vor povesti despre Mascatii de Boboteaza - ultimul obicei viu la aromanii din Romania.
Dictaphone deschide seria Avant Sessions, la Control Club Formatia berlineza Dictaphone va concerta la Bucuresti duminica, 25 martie, de la ora 20, la Control Club, in cadrul Avant Sessions, o noua serie de evenimente organizata de Liveland si Control Club. Biletele sunt disponibile online, pe Eventbook.ro.
Loveless, noul film al lui Andrey Zvyagintsev, din 16 martie, in cinematografe Dupa Leviathan, regizorul rus Andrey Zvyagintsev revine cu un portret acid al Rusiei de azi: o lume fara iubire, ghidata de aparente si bani, o umanitate fragila, rupta, a luptelor care se duc intr-o familie in care nu exista iubire. Loveless / Nelyubov/ Fara iubire este o bijuterie cinematografica si a primit Premiul Juriului la Cannes, in 2017 si Premiul Cesar pentru Cel mai bun film strain, anul acesta.
Doamnelor, primavara asta, la muzica, se poarta vintage: trupa Postmodern Jukebox revine in concert la Bucuresti, in 16 mai 2018 Electrizant. Memorabil. Savuros si antrenant. Irezistibil. De neratat. La care efectiv nu se poate sta jos - cam asa a fost, in cateva cuvinte, concertul din 2017 de la Bucuresti al trupei Postmodern Jukebox, dovada clara ca, atunci cand pasiunea si talentul se intalnesc, muzica capata din nou sens si semnificatie.


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings