newsletter rss
HotNews.ro
webRelease: Editura Vremea prezinta volumul Brancusi. Amintiri si exegeze, de Petrea Pandrea Brancusi. Amintiri si exegeze (Petre Pandrea), O viaţă de lung metraj. Memorii de cineast (Ion Visu) si Hobby si alte povestiri (Mihai Radu) sunt cartile propuse de Editura Vremea in aceasta perioada.
webRelease: Galeria Dalles anunta Targul de carte, muzica, film „KILIPIRIM”, editia 2009! Consacratul eveniment, deschis in inima Bucurestilor si asteptat de zeci de mii de iubitori de cultura, va desfata timp de 5 zile (in perioada 18-22 noiembrie) gustul amatorilor de carte, muzica si film la preturi de „kilipir”.Intr-un spatiu complet renovat, cu un concept de eveniment reinnoit, KILIPIRIM isi asteapta publicul cu oferte speciale, oferind iubitorilor de carte si nu numai, o excelenta ocazie de a-si completa colectiile si de a descoperi sau redescoperi noi titluri de carte, autori, editori romani si straini.
webRelease: AND ALL THAT JAZZ - doua concerte prin care Grupul Coral SOUND sarbatoreste 15 ani de activitate artistica Grupul Coral SOUND al Casei de Cultura a Studentilor din Bucuresti, condus de dirijorul Voicu Popescu, impreuna cu pianistul si dirijorul american Valentin Radu, va invita la concertele dedicate celor 15 ani de existenta.
webRelease: Radio3Net Florian Pittis implineste 5 ani „Radio3Net este cel mai bun lucru pe care l-am facut in viata mea”, spunea odata Motu Pittis. Acum, la implinirea a 5 ani de existenta, aceasta fraza a ramas o mare responsabilitate pentru noi. Tocmai de aceea, de ziua noastra, venim cu noutati. Vineri, 13 noiembrie lansam noul site care utilizeaza sisteme performante de administrare a bazei de date muzicale si care intareste relatiile din interiorul comunitatii on-line prin lansarea optiunii 3net Club.
webRelease: Tamara Buciuceanu si Sorin Francu divorteaza pe 8 decembrie Oare cati dintre proaspetii casatoriti nu au macinat cu teama prin filtrul gandirii viitorul indelung alaturi de aceeasi persoana? Sau cati dintre cei care au implinit ani buni de casnicie nu au privit in urma cu regret sau poate cu bucurie? Iata ca Tamara Buciuceanu si Sorin Francu dezvaluie prin intermediul unei reprezentatii desavarsite, “Divortul de aur”, temerile sau bucuriile unui mariaj de-o viata. Spectacolul va avea loc la Palatul Copiilor din Bucuresti.
webRelease: Initiere in Pantomima cu Mihai Malaimare Teatrul Masca, sarbatoreste vineri 13 noiembrie, Ziua Internationala a Mimului. Cu aceasta ocazie, actorul si regizorul Mihai Malaimare va sustine in intervalul 10.00-13.00 un workshop cu tema ,,Initiere in Pantomima". In cadrul acestui atelier va preda notiunile de baza ale pantomimei, exercitii si metode pentru un control desavarsit al trupului ca mijloc de exprimare. 
webRelease: Fundatia Noi Citim va invita la Targul Cartea in Bucate-Arta Culinara din Literatura in Farfurie Fundatia "Noi Citim" va invita la evenimentul "Cartea in Bucate - Arta Culinara din Literatura in Farfurie", targ cu vanzare de carte, delicatese si ateliere culinare, desfasurat in zilele de 14-15 noiembrie 2009, intre orele 10:00-18:00, la Clubul Taranului.
webRelease: Ascensorul Cultural - sens unic ascendent Fundatia Culturala ARTEX lanseaza portalul Ascensorul Cultural - prima platforma de comunicare online intre tineri si organizatiile culturale din Bucuresti. Evenimentul de lansare va avea loc vineri, 20 noiembrie, la Cafe Verona (Sub Carturesti), de la ora 18:30 si este dedicat in special tinerilor, dar va crea un spatiu potrivit oricarei persoane interesate de intiativele luate in acest domeniu.
webRelease: Intelectualii si schimbarea la fata a Europei : un colocviu - eveniment initiat de ICR Paris  La 20 de ani de la caderea cortinei de fier, filozofii Horia-Roman Patapievici si Ciprian Mihali au participat alaturi de alte 20 de personalitati europene la un colocviu de anvergura despre rolul intelectualilor in soarta Europei, desfasurat la Paris intre 6 si 7 noiembrie.La propunerea Institutului Cultural Roman de la Paris intelectualii Europei de est si Europei de vest s-au intilnit in cadrul unui amplu colocviu international, ”L’Intellectuel public en Europe 1989-2009”, gazduit de Institutul Goethe si de Senatul Frantei, pe 6 si 7 noiembrie 2009.
webRelease: Ana Maria Sandu si Dan Lungu - Povestitorii de la Sosea "Povestitorii de la Sosea" este un proiect care isi propune sa aduca in fata publicului MTR, luna de luna, pe unii dintre cei mai apreciati scriitori romani. "Povestitorii de la Sosea", va propun miercuri, 18 noiembrie, o intalnire cu scriitorii Ana Maria Sandu si Dan Lungu, modarata de Marius Chivu.
webRelease: Proiectul Inainte sau dupa cutremur demareaza la CNDB Proiectul "Inainte sau dupa cutremur?" expune o modalitate de abordare a istoriei dansului contemporan romanesc. Proiectul se concentreaza pe revizitarea unui spectacol controversat in anii 60 - "Ciocanul fara stapin", creat de Stere Popescu, pe dezbateri legate de tematica arhivei, pe instalatii, interviuri live, pe creatori si teoreticieni deveniti arhive vii si performative. Proiectul "Inainte sau dupa cutremur?" este parte a cercetarii "What to affirm? What to perform?" si se va desfasura la Centrul National al Dansului Bucuresti in perioada 13 -15 noiembrie 2009.Programul international "What to affirm? What to perform?" este organizat la initiativa Tanzquartier Wien in parteneriat cu Centrul National al Dansului Bucuresti, Centre for Drama Art Zagreb si Revista Maska - Ljubljana, in cooperare cu Allianz Kulturstiftung.
webRelease: Alina Manole: Premiul Fundatiei Nicu Alifantis - 2009 Premiul Fundatiei Nicu Alifantis reprezinta, inca din anul 2003, o recunoastere publica, cu caracter anual, pe care o primesc artisti care se disting prin valoare si personalitate culturala deosebita.
webRelease: Conferintele de la Sosea - De la camera buna la living Muzeul Taranului Roman - cunoscut pe vremuri si ca Muzeul de la Sosea, reia din noiembrie, ciclul sau de conferinte vizand dezbaterea publica a problematicii vaste a traditiilor in cultura romana actuala. Conferintele se adreseaza publicului larg, in mod special tinerilor specialisti din domeniile umaniste si se organizeaza in fiecare luna, la Clubul Taranului.
webRelease: A aparut cartea "Fetele destepte iau barbati cu bani", de Elizabeth Ford si dr. Daniela Drake Editura Vremea a lansat un volum despre cum au fost pacalite femeile cu vise romantice si cum platesc scump pentru asta.
webRelease: Festival Temps d'Images la Cluj Asociatia Artlink organizeaza in Romania a doua editie a festivalului european de teatru,dans si imagine video, Temps d'Images, prezentandu-l la Cluj incepand cu acest an. Spectacole de teatru, dans contemporan si video din Franta, Germania, Italia, Slovenia, Norvegia, Elvetia si Romania vor invada scena Teatrului Maghiar de Stat si a Teatrului National Lucian Blaga.
webRelease: Conferinta interactiva la Clubul Taranului: Exista muzica clasica? Fundatia Calea Victoriei va invita in 17 noiembrie, de la 18:30, la Clubul Taranului, Muzeul Taranului Roman, la o conferinta interactiva a unuia dintre cei mai carismatici si talentati dirijori din tanara generatie. In aceasta intalnire Tiberiu Soare - charismatic vorbitor si bun cunoscator al muzicii din toate timpurile, foarte pasionat de Mozart dar si de Metallica - ne propune sa vorbim despre relatia dintre interpret si muzica pe care o canta.
webRelease: Concertul Damian & Brothers incheie Roma Cult Fest Secretariatul General al Guvernului incheie programul S.P.E.R. 2009 cu ROMA CULT FEST - Festivalul de arta, cultura si traditii rome. Sambata, 14 noiembrie, intre orele 11.00 si 21.00, publicul larg este invitat la Palatul Copiilor pentru a face cunostinta cu arta si traditia roma.
webRelease: trenSformers - proiect de investigatie si interventie artistica pe trenuri si in gari trenSformers este un proiect de investigatie si interventie artistica pe trenuri si in gari. Pe data de 8 noiembrie 2009, la ora 18.00, va avea loc la Centrul National al Dansului Bucuresti conferinta de presa in care se va prezenta proiectul pilot trenSformers. Conferinta va fi urmata de proiectia filmului-document realizat de echipa Veioza Arte, activa pe intreg parcursul calatoriilor trenSformers.
webRelease: Dacia, dragostea mea - premiera nationala la NCRR Dupa avanpremiera de la Sibiu, in cadrul Festivalului Astra, "Dacia, dragostea mea" va putea fi vizionat in fiecare miercuri a lunii noiembrie la Noul Cinematograf al Regizorului Roman - Studioul Horia Bernea, din incinta Muzeului Taranului Roman, cat si la Institutul Francez, Sala Elvira Popescu, in perioada 20 - 26 noiembrie.
webRelease: Introducere in istoria artei Fundatia Calea Victoriei va invita din 17 noiembrie, ora 19:00 la un atelier interactiv de istorie a artei, pornind de la antichitate si pina in zilele noastre. Cursul propune o prezentare in linii generale a istoriei artei, o poveste despre schimbarile de expresie ale factorului cultural in diferite locuri si timpuri. 


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by