newsletter rss
HotNews.ro
webRelease: 280 de copii din localitatile Rosia, Chirpar si Vurpar se vor bucura de traditiile romanesti si de cadouri de la Mos Craciun SOS Satele Copiilor Romania deruleaza, in perioada 21 - 23 decembrie 2015, activitatea O, ce veste minunata. Scopul activitatii este de a transmite mai departe frumusetea traditiilor romanesti de Craciun si de a aduce bucurii in sufletele a 280 de copii beneficiari, proveniti din familii defavorizate din comunele Vurpar, Rosia (sat Casolt) si Chirpar, judetul Sibiu. Timp de 3 zile, Mos Craciun va distribui pachete cu dulciuri pentru cei mici, iar copiii si parintii acestora vor incanta participantii la eveniment cu colindele lor.
webRelease: O noua platforma online pentru intreprinderile sociale, lansata de ARAS 11 structuri de economie sociala (SES), cu angajati din categorii vulnerabile, au fost infiintate si sustinute anul acesta de ARAS (Asociatia Romana Anti-SIDA, www.arasnet.ro), in cadrul proiectului de antreprenoriat social „Masuri active pentru dezvoltarea economiei sociale in regiunile Bucuresti Ilfov si Sud Muntenia!”, derulat impreuna cu partenerii Piontani Services si Primaria Comunei Bilciuresti (www.antreprenoriatsocialaras.ro). Produsele si serviciile celor 11 SES-uri, dar si ale altor intreprinderi sociale similare din Romania, vor putea fi cumparate online de pe noua platforma www.arasmagazin.ro, proiect care face posibila implicarea sociala printr-un simplu click.
webRelease: Muncile grele si periculoase in agricultura NU sunt pentru mine Fundatia Telekom Romania lupta impotriva exploatarii prin munca a copiilor si sust›ine proiectul Muncile grele si periculoase in agricultura NU sunt pentru mine! Sunt copil si am nevoie de protectie!, derulat de organizatia SOS Satele Copiilor Romania.
webRelease: ”€žZambetul din cutie”€, un cadou intr-o cutie de pantofi pentru copiii saraci Asociatia Sansa Ta, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) si 45 de scoli din Bucuresti si Ilfov, organizeaza campania nationala de Craciun ”€œZambetul din cutie”€. 
webPR: Fiecare Copil in Gradinita, de la program pilot la program national. Mecanismul central al programului - extins la nivel national Legea privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate a fost promulgata de Presedintele Romaniei prin Decretul 782 / 28 octombrie 2015. Legea preia, la nivel de metodologie, mecanismul programului Fiecare Copil in Gradinita (FCG), pilotat in ultimii 5 ani de Asociatia OvidiuRo in 43 de comunitati din Romania. Astfel, conform unei evaluari initiale a Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, 111.000 de copii din familii defavorizare vor putea beneficia de tichete sociale conditionate de prezenta la gradinita.
webRelease: Asociatia Touched Romania celebreaza 10 ani de activitate in sprijinul mamelor aflate in dificultate Organizatia non-guvernamentala Touched Romania, ce previne abandonul si ajuta mamele si copiii sa ramana impreuna, sarbatoreste in luna octombrie un deceniu de activitate. In acesti 10 ani, Asociatia Touched Romania a reusit sa schimbe in bine vietile multor copii si mame, persoane aflate in situatii de risc, excluziune sociala, saracie si victime ale violentei domestice. Asociatia ofera sprijin material, consiliere psiho-emotionala, un program educational de baza si de reintegrare socio-profesionala.
webRelease: Asociatia Touched Romania celebreaza 10 ani de activitate in sprijinul mamelor aflate in dificultate Organizatia non-guvernamentala Touched Romania, ce previne abandonul si ajuta mamele si copiii sa ramana impreuna, sarbatoreste in luna octombrie un deceniu de activitate. In acesti 10 ani, Asociatia Touched Romania a reusit sa schimbe in bine vietile multor copii si mame, persoane aflate in situatii de risc, excluziune sociala, saracie si victime ale violentei domestice. Asociatia ofera sprijin material, consiliere psiho-emotionala, un program educational de baza si de reintegrare socio-profesionala.
webRelease: Persoanele cu dizabilitati sunt angajate numai in proportie de 4,5% in Romania Prima dezbatere din seria 'DIVERSITATE IN EGALITATE - Vieti diferite, visuri egale' a reunit angajatori din diferite domenii pentru a discuta, deschis si transparent, impreuna cu organizatiile implicate in proiecte de formare profesionala, asupra beneficiilor si obstacolelor in angajarea persoanelor cu dizabilitati si de etnie roma, calificate in cadrul proiectelor finantate cu fonduri europene.
webRelease: Temperaturi extreme la Maratonul International Bucuresti cu Padurea copiilor! Padurea copiilor, un proiect marca ViitorPlus, s-a prezentat la Maratonul International Bucuresti (MIB) cu antrenamentele la zi, cu incalzirea dinaintea cursei facuta si cu racorirea cuvenita la final de alergare. Dar nu doar despre aceste incalziri si racoriri a dorit sa vorbeasca echipa Padurea copiilor. Atentia asupra schimbarilor climatice care ne ameninta viitorul creste in fiecare an, cu atat mai mult cu cat anul 2015 va fi declarat unul dintre cei mai calzi din istoria masuratorilor.
webRelease: Aleg sa impaduresc - traim extremele climatice, depasim extremele umane! Sambata, 03.10.2015, cu ocazia Raiffeisen Bank Bucharest Marathon 2015, Padurea copiilor, proiect al asociatiei ViitorPlus, a lansat campania Aleg sa impaduresc. Campania are scopul de a atrage atentia asupra necesitatii plantarii si ingrijirii de paduri pentru a diminua efectele negative ale schimbarilor climatice care se intampla acum.
webRelease: Asociatia Fluens a organizat Saptamana Seniorilor pentru varstincii din centrele sociale din Bucuresti In cadrul Saptamanii Seniorilor, echipa Fluens a derulat o serie de initiative destinate bunicilor din Centrul Straulesti, Centrul Socio-Medical al Municipiului Bucuresti (din cadrul Spitalului Sf. Luca), Centrul Odai, Centrul Sf. Vasile, Centrul Sf. Elena. Evenimentele au avut loc atat in Bucuresti, cat si in afara orasului. Calendarul evenimentelor a inclus: excursie la manastirea Pasarea, excursie la Constanta, participarea la un spectacol  de muzica populara la Sala Palatului, excursie la Manastirea Snagov, curatarea, renovarea si decorarea gradinii Centrului Medico Social al Municipiului Bucuresti, concursuri de sah si table. Fiecare initiativa s-a bucurat de sprijinul oferit de voluntarii Asociatiei sau din cadrul companiilor partenere.
webRelease: Casele sociale din cadrul SOS Satul Copiilor Bucuresti au fost renovate si eficientizate energetic 80 de copii aflati in grija organizatiei SOS Satele Copiilor Romania, programul din Bucuresti, au un camin mai bun in care sa invete si sa se bucure de copilarie. Cele 12 case in care locuiesc impreuna cu mamele sociale au fost renovate si eficientizate energetic, prin programul Totul incepe acasa!.
webRelease: Copiii de la SOS Satele Romania in vizita la Federatia Olimpica Romana Sportul e o componentaƒ importanta a educatiei oricaaƒrui copil, iar bazele performantei se pun devreme. Totul poate incepe cu o simplaƒ joac„a. Oameni de bine se implicaƒ zi de zi in viata acestor copii, iar rezultatul este o copilarie cat mai aproape de normalitate, linistita si fericita, plina de experiente folositoare.
webRelease:Persoanele nevoiase din Brasov vor beneficia vineri de consultatii medicale gratuite Asociatia Sansa Ta va derula vineri, 24 iulie, in Brasov, campania ”œVoluntar pentru Sanatate” ce are ca scop facilitarea de consultatii medicale gratuite copiilor si persoanelor cu venituri modeste. Partenerii proiectului sunt Coresi Shopping Resort, Asociatia de Companioni, furnizorul de aparatura medicala Neomed si alte companii private care s-au oferit sa sustina initiativa.
webRelease:Asociatia Fluens si AIESEC organizeaza festivalul multicultural de vara pentru tinerii din centrele de plasament bucurestene Festivalul intercultural de vara va fi un prilej pentru tinerii din cinci centre institutionale bucurestene - Pinochio, Sfantul Nicolae, Sfantul Iosif, Sfantul Stefan si Sfanta Maria - sa interactioneze cu voluntari care provin din culturi diferite si care le vor impartasi atat povesti despre societatea din care provin, dar si istorii culturale si artistice, menite sa ofere o imagine fidela a ceea ce inseamna sa traiesti pe taramuri europene, asiatice sau africane. Aceasta experienta culturala va fi intregita de gustarile traditionale pe care tinerii le vor pregati si care vor completa gastronomic acest eveniment al descoperirii altor culturi.
webRelease: In cadrul proiectului ”O sansa calda”, Chef Nicolai Tand si elevii scolii ”€žMihai Ionescu”€ ofera o masa calda oamenilor strazii Asociatia Sansa Ta, in parteneriat cu ”€žLa Cantine de Nicolai”, Asociatia Studenteasca Amicus si scoala ”€žMihai Ionescu” din Bucuresti, va oferi pe 25 iunie alimente, haine si asistenta medicala persoanelor fara adapost din zona Garii de Nord. 
webPR: Ultimele inscrieri la voluntariat prin joc in centre de plasament! Programul educational Ajungem MARI anunta ultimele zile de inscrieri la voluntariat pentru modulul de vara. Voluntarii peste 15 ani (fara limita superioara de varsta) sunt invitati sa isi petreaca doua- trei ore pe saptamana ajutand copiii din centre de plasament sa descopere bucuria educatiei, pentru a Ajunge MARI, oameni responsabili si independenti.
webRelease: Asociatia Sansa Ta inaugureaza proiectul "€Bucuria Copilariei"€ - o sala de calculatoare destinata copiilor defavorizati Asociatia Sansa Ta inaugureaza astazi o sala de calculatoare destinata copiilor defavorizati din orasul Buftea si din zonele limitrofe. 
webRelease: Worwag Pharma Romania se alatura misiunii Habitat for Humanity In perioada 3-5 iunie la Jucu, judetul Cluj, echipa Worwag Pharma Romania va ajuta la construirea unei locuinte pentru o familie fara posibilitati.
webPR: Think City - dialogul despre orasul modern, finalul primei editii Prima editie a conferintei ThinkCity-Forumul National al Oraselor, care a avut loc in Bucuresti, a adus la aceeasi masa de discutii primari, membri ai Guvernului, parlamentari, companii private, arhitecti, reprezentanti ai Bancii Mondiale si ai societatii civile. Edilii prezenti la eveniment au adus in discutie o perspectiva la zi asupra eforturilor pe care administratiile marilor orase le fac pentru a tine pasul cu nevoile de dezvoltare ale comunitatilor din care fac parte. Pentru orasele sale, Romania are nevoie de strategii, legislatie adecvata si finantare, acesta fiind punctul de vedere comun al tuturor edililor prezenti.


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings