newsletter rss
HotNews.ro
webPR: Fiecare Copil in Gradinita, de la program pilot la program national. Mecanismul central al programului - extins la nivel national Legea privind stimularea participarii in invatamantul prescolar a copiilor provenind din familii defavorizate a fost promulgata de Presedintele Romaniei prin Decretul 782 / 28 octombrie 2015. Legea preia, la nivel de metodologie, mecanismul programului Fiecare Copil in Gradinita (FCG), pilotat in ultimii 5 ani de Asociatia OvidiuRo in 43 de comunitati din Romania. Astfel, conform unei evaluari initiale a Ministerului Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Varstnice, 111.000 de copii din familii defavorizare vor putea beneficia de tichete sociale conditionate de prezenta la gradinita.
webRelease: Asociatia Touched Romania celebreaza 10 ani de activitate in sprijinul mamelor aflate in dificultate Organizatia non-guvernamentala Touched Romania, ce previne abandonul si ajuta mamele si copiii sa ramana impreuna, sarbatoreste in luna octombrie un deceniu de activitate. In acesti 10 ani, Asociatia Touched Romania a reusit sa schimbe in bine vietile multor copii si mame, persoane aflate in situatii de risc, excluziune sociala, saracie si victime ale violentei domestice. Asociatia ofera sprijin material, consiliere psiho-emotionala, un program educational de baza si de reintegrare socio-profesionala.
webRelease: Asociatia Touched Romania celebreaza 10 ani de activitate in sprijinul mamelor aflate in dificultate Organizatia non-guvernamentala Touched Romania, ce previne abandonul si ajuta mamele si copiii sa ramana impreuna, sarbatoreste in luna octombrie un deceniu de activitate. In acesti 10 ani, Asociatia Touched Romania a reusit sa schimbe in bine vietile multor copii si mame, persoane aflate in situatii de risc, excluziune sociala, saracie si victime ale violentei domestice. Asociatia ofera sprijin material, consiliere psiho-emotionala, un program educational de baza si de reintegrare socio-profesionala.
webRelease: Persoanele cu dizabilitati sunt angajate numai in proportie de 4,5% in Romania Prima dezbatere din seria 'DIVERSITATE IN EGALITATE - Vieti diferite, visuri egale' a reunit angajatori din diferite domenii pentru a discuta, deschis si transparent, impreuna cu organizatiile implicate in proiecte de formare profesionala, asupra beneficiilor si obstacolelor in angajarea persoanelor cu dizabilitati si de etnie roma, calificate in cadrul proiectelor finantate cu fonduri europene.
webRelease: Temperaturi extreme la Maratonul International Bucuresti cu Padurea copiilor! Padurea copiilor, un proiect marca ViitorPlus, s-a prezentat la Maratonul International Bucuresti (MIB) cu antrenamentele la zi, cu incalzirea dinaintea cursei facuta si cu racorirea cuvenita la final de alergare. Dar nu doar despre aceste incalziri si racoriri a dorit sa vorbeasca echipa Padurea copiilor. Atentia asupra schimbarilor climatice care ne ameninta viitorul creste in fiecare an, cu atat mai mult cu cat anul 2015 va fi declarat unul dintre cei mai calzi din istoria masuratorilor.
webRelease: Aleg sa impaduresc - traim extremele climatice, depasim extremele umane! Sambata, 03.10.2015, cu ocazia Raiffeisen Bank Bucharest Marathon 2015, Padurea copiilor, proiect al asociatiei ViitorPlus, a lansat campania Aleg sa impaduresc. Campania are scopul de a atrage atentia asupra necesitatii plantarii si ingrijirii de paduri pentru a diminua efectele negative ale schimbarilor climatice care se intampla acum.
webRelease: Asociatia Fluens a organizat Saptamana Seniorilor pentru varstincii din centrele sociale din Bucuresti In cadrul Saptamanii Seniorilor, echipa Fluens a derulat o serie de initiative destinate bunicilor din Centrul Straulesti, Centrul Socio-Medical al Municipiului Bucuresti (din cadrul Spitalului Sf. Luca), Centrul Odai, Centrul Sf. Vasile, Centrul Sf. Elena. Evenimentele au avut loc atat in Bucuresti, cat si in afara orasului. Calendarul evenimentelor a inclus: excursie la manastirea Pasarea, excursie la Constanta, participarea la un spectacol  de muzica populara la Sala Palatului, excursie la Manastirea Snagov, curatarea, renovarea si decorarea gradinii Centrului Medico Social al Municipiului Bucuresti, concursuri de sah si table. Fiecare initiativa s-a bucurat de sprijinul oferit de voluntarii Asociatiei sau din cadrul companiilor partenere.
webRelease: Casele sociale din cadrul SOS Satul Copiilor Bucuresti au fost renovate si eficientizate energetic 80 de copii aflati in grija organizatiei SOS Satele Copiilor Romania, programul din Bucuresti, au un camin mai bun in care sa invete si sa se bucure de copilarie. Cele 12 case in care locuiesc impreuna cu mamele sociale au fost renovate si eficientizate energetic, prin programul Totul incepe acasa!.
webRelease: Copiii de la SOS Satele Romania in vizita la Federatia Olimpica Romana Sportul e o componenta�� importanta a educatiei oricaa��rui copil, iar bazele performantei se pun devreme. Totul poate incepe cu o simpla�� joac��a. Oameni de bine se implica�� zi de zi in viata acestor copii, iar rezultatul este o copilarie cat mai aproape de normalitate, linistita si fericita, plina de experiente folositoare.
webRelease:Persoanele nevoiase din Brasov vor beneficia vineri de consultatii medicale gratuite Asociatia Sansa Ta va derula vineri, 24 iulie, in Brasov, campania ”��Voluntar pentru Sanatate” ce are ca scop facilitarea de consultatii medicale gratuite copiilor si persoanelor cu venituri modeste. Partenerii proiectului sunt Coresi Shopping Resort, Asociatia de Companioni, furnizorul de aparatura medicala Neomed si alte companii private care s-au oferit sa sustina initiativa.
webRelease:Asociatia Fluens si AIESEC organizeaza festivalul multicultural de vara pentru tinerii din centrele de plasament bucurestene Festivalul intercultural de vara va fi un prilej pentru tinerii din cinci centre institutionale bucurestene - Pinochio, Sfantul Nicolae, Sfantul Iosif, Sfantul Stefan si Sfanta Maria - sa interactioneze cu voluntari care provin din culturi diferite si care le vor impartasi atat povesti despre societatea din care provin, dar si istorii culturale si artistice, menite sa ofere o imagine fidela a ceea ce inseamna sa traiesti pe taramuri europene, asiatice sau africane. Aceasta experienta culturala va fi intregita de gustarile traditionale pe care tinerii le vor pregati si care vor completa gastronomic acest eveniment al descoperirii altor culturi.
webRelease: In cadrul proiectului ”O sansa calda”, Chef Nicolai Tand si elevii scolii ”����Mihai Ionescu”���� ofera o masa calda oamenilor strazii Asociatia Sansa Ta, in parteneriat cu ”����La Cantine de Nicolai”, Asociatia Studenteasca Amicus si scoala ”����Mihai Ionescu” din Bucuresti, va oferi pe 25 iunie alimente, haine si asistenta medicala persoanelor fara adapost din zona Garii de Nord. 
webPR: Ultimele inscrieri la voluntariat prin joc in centre de plasament! Programul educational Ajungem MARI anunta ultimele zile de inscrieri la voluntariat pentru modulul de vara. Voluntarii peste 15 ani (fara limita superioara de varsta) sunt invitati sa isi petreaca doua- trei ore pe saptamana ajutand copiii din centre de plasament sa descopere bucuria educatiei, pentru a Ajunge MARI, oameni responsabili si independenti.
webRelease: Asociatia Sansa Ta inaugureaza proiectul "����Bucuria Copilariei"���� - o sala de calculatoare destinata copiilor defavorizati Asociatia Sansa Ta inaugureaza astazi o sala de calculatoare destinata copiilor defavorizati din orasul Buftea si din zonele limitrofe. 
webRelease: Worwag Pharma Romania se alatura misiunii Habitat for Humanity In perioada 3-5 iunie la Jucu, judetul Cluj, echipa Worwag Pharma Romania va ajuta la construirea unei locuinte pentru o familie fara posibilitati.
webPR: Think City - dialogul despre orasul modern, finalul primei editii Prima editie a conferintei ThinkCity-Forumul National al Oraselor, care a avut loc in Bucuresti, a adus la aceeasi masa de discutii primari, membri ai Guvernului, parlamentari, companii private, arhitecti, reprezentanti ai Bancii Mondiale si ai societatii civile. Edilii prezenti la eveniment au adus in discutie o perspectiva la zi asupra eforturilor pe care administratiile marilor orase le fac pentru a tine pasul cu nevoile de dezvoltare ale comunitatilor din care fac parte. Pentru orasele sale, Romania are nevoie de strategii, legislatie adecvata si finantare, acesta fiind punctul de vedere comun al tuturor edililor prezenti.
Lansarea proiectului ���Universit��ţi all-inclusive��� Centrul Euroregional pentru Democraţie (CED) din Timi��oara, în parteneriat cu ��coala de Management Fribourg din Elveţia, implementeaz��, în perioada 16 martie 2015 ��� 15 septembrie 2016, proiectul ���Universit��ţi all-inclusive: Proiect pentru îmbun��t��ţirea serviciilor de accesibilizare ale universit��ţilor, adresate studenţilor cu dizabilit��ţi���. Proiectul este co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei, prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea European�� extins��.
webRelease: Presedintele Romaniei prezent pe scena Hope Concert 2015 Ateneul Roman a fost joi seara locul in care muzica clasica, jazzul, dansul, arta strazii si generozitatea, in cele mai frumoase forme ale ei, s-au reunit intr-un eveniment memorabil al Fundatiei Hope and Homes for Children Romania. Oaspetele de onoare al Hope Concert a fost Presedintele Romaniei, domnul Klaus Werner Iohannis, care a subliniat ca "o societate in care oamenilor nu le pasa unii de altii isi pierde directia. Iar o societate care isi neglijeaza copiii nu are viitor."
webPR: Cum sa ai un an mai bun? Devino voluntar intr-un centru de plasament! A simti ca schimbi o viata este o rasplata frumoasa pentru doar doua ore pe saptamana alaturi de copiii din centrele de plasament. Inchisi in centre, copiii au mare nevoie de indrumatori care sa le deschida noi perspective si sa ii atraga spre educatie. Tinerii peste 15 ani din Bucuresti si Cluj-Napoca sunt invitati sa aduca bucurie copiilor din centre de plasament prin proiectul „Da-ti pasiunea mai departe!”. Ei vor sustine cursuri interactive, prin joc, in functie de pasiunile lor – de la matematica sau engleza, la fotografie sau dans.
webRelease: La Gara de Nord, Jamal va oferi patty-uri persoanelor fara adapost Jamal, primul si singurul serviciu de delivery din Romania cu preparate jamaicane, se va alatura pe 17 decembrie proiectului de responsabilitate sociala "����Casa Ioana Soup Kitchen"����, oferind o masa calda oamenilor strazii. La Gara de Nord, incepand cu ora 11:30, Jamal va imparti persoanelor fara adapost patty-uri, produse de patiserie traditionale jamaicane.


WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings