newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Mai sunt doar cateva zile pentru inscriere la competitia de stiinta a anului - FameLab


PDF Print
A | a
E-mail
de BritishCouncil | Vineri, 1 aprilie 2011, 18:22 webReleases | Stiinta/Cercetare

Transmite lumii intregi pasiunea ta pentru stiinta! Urmeaza preselectiile din Bucuresti - 4 aprilie si Cluj-Napoca - 9 aprilie. Inscrierile se fac pana in data de 3 aprilie, pentru Bucuresti si pana pe 8 aprilie, pentru Cluj-Napoca.

British Council a lansat cea de-a patra editie a competitiei internationale FameLab, care isi propune sa descopere tinere talente in comunicarea stiintifica. Concursul ofera tinerilor cu varsta intre 18 si 35 de ani, pasionati de stiinta, oportunitatea de a deveni, in doar trei minute, prezentatori de stiinta ai noii generatii.

FameLab Romania este organizat si in acest an in co-productie cu TVR2. Competitia a fost conceputa pentru a promova tinerii care au talentul si abilitatile necesare comunicarii stiintei catre publicul larg, de televiziune sau catre publicul dintr-o sala de spectacole.

Proiectul este o initiativa a Festivalului de Stiinta Cheltenham, din Marea Britanie si se desfasoara simultan in alte 17 tari din intreaga lume: Austria, Bulgaria, Croatia, Cipru, Cehia, Egipt, Elvetia, Germania, Grecia, Hong Kong, Israel, Libia, Lituania, Marea Britanie, Portugalia, Romania si Serbia.

Obiectivul FameLab este sa atraga oameni pasionati de stiinta care doresc sa-si dezvolte aptitudinile de prezentare a subiectelor stiintifice unei audiente largi, nespecializate. Fiecare candidat are la dispozitie doar trei minute pentru a demonstra unui juriu format din oameni de stiinta si jurnalisti, ca are toate aptitudinile necesare unui comunicator de stiinta din noua generatie. Prezentarea trebuie sa fie atractiva, originala, veridica din punct de vedere stiintific, dar si capabila sa capteze interesul unei audiente diversificate.

Inscrierea in competitie se face prin completarea unui formular disponibil pe website-ul British Council (www.britishcouncil.ro/famelab). Preselectiile vor avea loc la Iasi, in data de 31 martie, la Bucuresti, pe 4 aprilie si in 9 aprilie la Cluj-Napoca, iar primii trei clasati din fiecare selectie regionala vor concura in cadrul competitiei nationale care va avea loc in data de 25 mai, la Bucuresti.

Finalistii din cele trei orase vor participa la un training sustinut de o echipa de specialisti de top in comunicarea stiintifica din Marea Britanie si Romania. Aici, participantii se vor pregati pentru marea finala, perfectionandu-si aptitudinile de comunicare, prezenta scenica, prezenta in fata camerei de fimat  sau transmisiuni TV in direct.

Marele castigator va reprezenta Romania la Festivalul de Stiinta din Marea Britanie - The Times Cheltenham Science Festival 2011, la inceputul lunii iunie. De asemenea, va fi recompensat cu suma de 1000 Euro, de catre British Council.

Intel, principalul partener al acestui proiect, va oferi un premiu special - Intel Science & Technology Award, in valoare de 1000 USD, pentru proiectul care utilizeaza cel mai bine tehnologia pentru a-si atinge scopul.

Toti castigatorii din finala nationala FameLab Romania vor primi premii de la British Council si partenerii sai: Asociatia pentru Educatie si Stiinta Hermann Oberth si revista National Geographic.

Fundatia Dinu Patriciu si Ministerul Cercetarii, Educatiei, Tineretului si Sportului, prin Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior si a Cercetarii Stiintifice Universitare, sunt partenerii nationali ai proiectului FameLab, facand posibila realizarea acestei editii in Romania, prin sprijinul lor.

"Prin acest program care se afla la cea de-a patra editie in Romania, dorim, pe de o parte, sa trezim interesul tinerilor fata de stiinta, iar pe de alta parte, sa ii incurajam pe cei pasionati de stiinta sa-si dezvolte abilitatile de comunicare a subiectelor stiintifice catre publicul larg. FameLab este un spectacol captivant in care stiinta demonstreaza inca o data ca poate fi atractiva pentru publicul larg", declara Gabriel Ivan, project manager British Council.

Competitia FameLab Romania 2011 este sprijinita si de partenerii media - Ziarul Stiintelor, Campus News, Radio Romania Cultural si 24 FUN. Toate cele patru editii s-au bucurat de suportul asociatiei Ad Astra, Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, Universitatii Bucuresti, Universitatii Babes-Bolyai si Universitatii Alexandru Ioan Cuza.

Pentru mai multe informatii despre desfasurarea concursului in Romania si pentru inscrieri va rugam sa accesati site-ul www.britishcouncil.ro/famelab.

British Council este organizatia internationala a Marii Britanii pentru relatii culturale si educationale care ofera oamenilor de pretutindeni o deschidere catre creativitatea si realizarile britanice si stabileste relatii durabile intre Marea Britanie si alte tari. Activitatea sa este axata in special pe domeniile educatie, limba engleza si arta. British Council este o organizatie apolitica ce se bucura de o stransa colaborare cu guvernul britanic. Pentru mai multe informatii despre activitatea British Council in Romania, vizitati: www.britishcouncil.ro.

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  393 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings