newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Bulina pentru siguranta alimentelor


PDF Print
A | a
E-mail
de icpeca | Miercuri, 30 martie 2011, 15:21 webReleases | Stiinta/Cercetare

ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE-CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare. Acest fapt a fost certificat si prin Premiul de excelenta pentru cea mai eficienta promovare a rezultatelor cercetarii, decernat de ANCS in 2008, si prin Premiul pentru asimilarea in fabricatie industriala a unei serii de generatoare electrice sincrone pentru micro-turbine eoliene, decernat de AGIR in 2010.

Ceea ce caracterizeaza astazi INCDIE ICPE-CA este atentia acordata cercetarii fundamentale si aplicative si dezvoltarii, cu un accent special pus pe cercetarea si caracterizarea de materiale, motorul dezvoltarii durabile a societatii.

INCDIE ICPE-CA promoveaza si intreprinde  cercetarea aplicativa in context national si international in domeniul ingineriei electrice (materiale, electrotehnologii, surse noi de energie, vibratii si echilibrari dinamice, compatibilitate electromagnetica etc.), spre folosul societatilor comerciale, private si publice, in beneficiul general al intregii societati.

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA saluta initiativa legislativa a Senatului conform careia toate produsele alimentare vor fi etichetate cu cate o bulina verde, portocalie sau rosie, bulina ce va marca gradul de siguranta alimentara a produselor. 

Anticipand aceasta nevoie reala pentru siguranta consumatorilor, ICPE-CA, impreuna cu o firma colaboratoare din Israel, este pregatit, in baza cercetarilor desfasurate in ultimii ani, sa introduca pe piata  bulina indicator a calitatii produselor alimentare si nu numai.

Aceasta bulina indicator poate fi utilizata atat in industria alimentara, in special pentru produsele perisabile (carne, lactate, mezeluri etc), cat si pentru produsele farmacologice, fiind o garantie a calitatii lor.

Principiul de functionare a bulinei indicator este dat de schimbarea culorii indicatorului la variatia, in timp, a temperaturii.

Avantajele acestei buline reies din vizualizarea gradului de degradare a calitatii produselor pe traseul producator- consumator, constatarea cantitatii de aditivi introdusi pentru cresterea duratei de viata a produselor si, nu in ultimul rand, stoparea reintroducerii in fabricatie sau consum a alimentelor degradate.

Avand in vedere cele prezentate anterior, precum si faptul ca aceasta bulina-indicator poate fi realizata la un pret redus, ICPE-CA supune atentiei forurilor competente posibilitatea de largire a initiativei legislative privind etichetarea produselor cu introducerea acestor markeri alimentari ai perisabilitatii produselor alimentare, markeri ce confirma vizual termenul de valabilitate garantat de producator.

 Citeste mai multe despre     | 
  



561 vizualizari




WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings