newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Prima selectie de lucrari pentru Lumen Academic 2011


PDF Print
A | a
E-mail
de Simona Ponea | Miercuri, 2 martie 2011, 17:45 webReleases | Stiinta/Cercetare

Martie 2011: Daca sunteti in cautarea programului editorial perfect pentru publicarea cercetarii Dumneavoastra atunci Lumen Academic este cea mai indicata optiunea pentru aceasta primavara. Editura Lumen impreuna cu Asociatia Lumen si Centrul de Cercetari Socio Umane Lumen anunta prima selectie de lucrari pentru Programul de Promovare a Cercetarii Sectiunea Lumen Academic. Selectia de lucrari se va desfasura in perioada 1 martie - 30 aprilie 2011.

In perioada 1 martie - 30 aprilie 2011 Editura Lumen impreuna cu Asociatia Lumen si Centrul de Cercetari Socio-Umane Lumen desfasoara prima selectie de lucrari pentru Sectiunea Lumen Academic. Si in acest an Asociatia Lumen sustine financiar pana la 60% din costurile editoriale pentru lucrarile selectate.

Programul Lumen Academic se adreseaza cercetatorilor cu experienta in domeniile: asistenta sociala, sociologie, filosofie, psihologie, stiinte sociale, juridice, politice sau in stiintele educatie, marketing si economie, PR si comunicare, psihologie, teologie, integrare europeana, filologie lingvistica, istorie. De asemenea sunt sunt asteptate si lucrari in domeniile: stiintele vietii - biologie ecologie si agronomie -  precum si in stiinte ale pamantului - geografie, geologie.

Selectia lucrarilor se face de catre un comitet de referenti in baza principiului Blind Peer Review. Mentionam ca referentii Editurii Lumen sunt cercetatori cu titlul stiintific de doctor sau doctoranzi, provenind din Universitati, Institute de Cercetare sau Organizatii nonguvernamentale, din tara si din strainatate, cu o recunoscuta activitate profesionala in fiecare domeniu in parte.

Asociatia Lumen cofinanteaza intre 30% si 60% din costurile totale aferente publicarii lucrarilor selectate. Programul Lumen Academic are specificul unei selectii nationale si internationale de articole si/sau volume  cu caracter stiintific sau academic. Sunt asteptate lucrari atat in limba romana, in limba engleza cat si in limba franceza. Mentionam ca lucrarile in limba engleza ce vor fi selectate in urma procesului de Peer Review vor avea prioritate la publicare.

Cercetatori vor trimite catre Editura Lumen, la adresa de email edituralumen[at]gmail.com urmatoarele documente:

- un rezumat al cartii/lucrarii atat in limba romana cat si in limba engleza, pentru a fi supus procesului de Peer Review (si ulterior intreg volumul pentru a putea fi supus procesului de evaluare editoriala);
- CV-ul autorului care aplica;
- o scrisoare de  intentie, in care aplicantii sunt invitati printre altele sa-si motiveze optiunea de a publica la Editura Lumen.

Pentru informatii cu privire la procesul de selectie accesati site-ul www.edituralumen.ro, categoria Programe Editoriale. Materialele in vederea publicarii sunt asteptate pe adresa de email edituralumen[at]gmail.com  pana la data de 30 aprilie 2011 cu mentiunea PENTRU PROGRAMUL LUMEN ACADEMIC. In ceea ce priveste regulile editoriale si Strategia Editoriala Lumen 2011 autorii sunt invitati sa consulte informatiile de pe site-ul Editurii Lumen www.edituralumen.ro la categoria Strategie Editoriala Editura Lumen.

IMPORTANT

Incepand cu 2010 lucrarile acceptate in cadrul programului vor putea fi eligiblie pentru programele de promovare internationala: Publicatiile Lumen in BDI si Lumen International.

Pentru mai informatii privind Programele editoriale din 2011 va steptam pe site-ul nostru www.edituralumen.ro precum si la adresa de mail edituralumen[at]gmail.com.

Editura Lumen

www.edituralumen.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  515 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings