newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: AI-MAS Winter Olympics 2011


PDF Print
A | a
E-mail
de AI-MAS Winter Olympics | Joi, 10 februarie 2011, 16:00 webReleases | Stiinta/Cercetare

Banner-static-AI-MAS2011-250x250px | Foto: webPR.ro
Pe 19 si 20 februarie 2011, pasionatii si dezvoltatorii de tehnologie in Inteligenta Artificiala (IA) se reunesc la Bucuresti, la cea de-a doua editie a AI-MAS Winter Olympics. Evenimentul este international si aduna la un loc reprezentanti ai: Facebook (Palo Alto, USA), Google (Zurich), Adobe, Serious  Game Institute (Coventry, UK), 11 universitati de top din Romania si multi altii, pentru a expune tehnicile IA utilizate tot mai mult in viata de zi cu zi.

AI-MAS Winter Olympics va avea loc in Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucuresti, iar intrarea este libers la oricare dintre sectiuni.

Conferinta care isi propune sa arate aplicabilitatea tehnicilor folosite in IA poarta anul acesta numele "AI: Discuss and Discover". In cadrul acesteia, parteneri ca Facebook, Google, Adobe, TeamNet, Vector Consulting, AquaSoft si Serious Games Institute, impreuna cu reprezentanti ai lumii academice, vor prezenta si vor dezbate teme de IA de interes actual.

Roboti autonomi si alte aplicatii inteligente, provenite de la colaboratorii din mediul academic si de la companiile partenere vor putea fi vizitate in "AI-MAS Village", pe parcursul celor doua zile de eveniment. Aplicatiile vor fi expuse in holul EC al Facultatii de Automatica si Calculatoare, unde cei care au contribuit la realizarea acestora vor putea oferi detalii persoanelor interesate.

In dupa-amiaza zilei de 19 februarie va avea loc "AIdeas", sectiunea care ofera tinerilor implicati in cercetare posibilitatea de a-si prezenta ideile originale, in materie de IA, in fata unui public si a unei comisii. Autorii celei mai captivante idei vor fi premiati cu 1000 de euro, folositi pentru decontarea participarii la o conferinta internationala cu un articol asociat ideii prezentate.

Competitia "AI Olympics", lansata in luna noiembrie, isi va afla si ea castigatorii pe parcursul celor doua zile ale AI-MAS Winter Olympics. "AI Olympics" este un concurs de solutii AI dezvoltate de studenti. Finalele celor trei probe independente, Crafting Quest 2, Ticket to Ride si Recycle Swarm, sunt modelate grafic si vor fi jucate in direct, fiecare avand un premiu de 1000 de euro.

Pentru ca AI-MAS Winter Olympics va aduce la un loc cei mai bine pregatiti studenti din facultatile tehnice din tara si din Europa, companii de renume, precum Facebook, Google, TeamNet, Vector Consulting si AquaSoft, si-au anuntat intentia de a oferi tinerilor prezenti la eveniment oportunitati de dezvoltare a carierei. Organizatorii ii incurajeaza pe cei interesati sa aplice pe http://www.aiolympics.ro/internships/ si sa se pregateasca de interviuri pe 19 si 20 februarie.

AI-MAS Winter Olympics 2011 este organizat de Laboratorul AI-MAS (Artificial Intelligence and Multi- Agent Systems), din cadrul Facultatii de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucuresti, si se bucura de sustinere din partea Institutului de Cercetari in Inteligenta Artificiala al Academiei Romane (RACAI), a Laboratorului de Realitate Virtuala Augmentata (CERVA), din cadrul Universitatii Ovidius din Constanta, precum si din partea a 11 universitati din tara.

ORGANIZATOR
Laboratorul AI-MAS (Artificial Intelligence and Multi-Agent Systems), Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica Bucuresti.

Proiect sustinut de
RACAI: Romanian Academy Center for Artificial Intelligence
CERVA: Virtual and Augmented Reality Research Laboratory, Universitatea Ovidius din Constanta

Parteneri principali
Facebook
Google
Adobe
TeamNet
Vector Consulting
AquaSoft

Universitati Partenere
Universitatea Politehnica din Bucuresti
Universitatea Ovidius din Constanta
Universitatea Bucuresti
Universitatea Transilvania din Brasov
Universitatea Tehnica Gh. Asachi din Iasi
Universitatea "A.I Cuza" din Iasi
Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava
University "Lucian Blaga din Sibiu
Universitatea "Babes Bolyai" din Cluj
Universitatea de Vest din Timisoara
Universitatea Politehnica din Timisoara

Sectiunile evenimentului

AI:Discuss and Discover | http://www.aiolympics.ro/event/conference/
AI-MAS Village | http://www.aiolympics.ro/event/ai-mas-village/
AIdeas | http://www.aiolympics.ro/aideas
AI Olympics | http://www.aiolympics.ro/competition

Detalii pe www.aiolympics.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  1161 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by