newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: AI-MAS Winter Olympics 2011


PDF Print
A | a
E-mail
de AI-MAS Winter Olympics | Joi, 25 noiembrie 2010, 17:14 webReleases | Stiinta/Cercetare

AI-MAS Winter Olympics 2011 | Foto: webPR.ro
Incepand cu 25 noiembrie 2010, Laboratorul AI-MAS da unda verde inscrierilor online pentru concursul AI Olympics, care face parte din cea de-a doua editie a proiectului AI-MAS Winter Olympics, dedicat inteligentei artificiale.

Organizatorii pun la bataie premii in valoare de 4000 de euro!

AI-MAS Winter Olympics este organizat de Laboratorul AI-MAS (Artificial Intelligence Multi-Agent Systems) al Facultatii de Automatica si Calculatoare din cadrul UPB.

AI-MAS Winter Olympics 2011 cuprinde 4 sectiuni:

AI Olympics - competitie virtuala intre solutii de IA, a carei finala va fi modelata grafic si se va desfasura in direct in perioada 19-20 februarie, 2011. Competitia cuprinde 3 probe, care testeaza creativitatea si cunostintele participantilor in domeniu:
          o Ticket to Ride - implementare a jocului de tip board-game cu acelasi nume, in care jucatorii - solutiile software ale participantilor - trebuie sa ia decizii tactice si strategice.
          o Recycle Swarm - implementare a unei strategii de comunicare si coordonare a unei echipe de robotei cu diferite capabilitati, cu scopul de a curata gunoaiele de pe o harta.
          o Crafting Quest 2 - noua versiune a jocului din editia precedenta, in care concurentii controleaza o echipa de 3 personaje, care aduna resurse si retete de pe harta, pentru a construi obiecte.

Fiecare proba este premiata cu cate 1000 euro. Inscrierile incep pe 25 noiembrie 2010.
  • Runda de test #1: 20 decembrie 2010
  • Runda de test #2: 21 ianuarie 2011
  • Runda de calificare: 5 februarie 2011
  • Deadline pentru finalizarea solutiilor: 16 februarie 2011
  • Finalele: 19-20 februarie 2011
- AI-MAS Village - expozitie de aplicatii inovatoare si proiecte recente din domeniul IA, cum ar fi: roboti autonomi, aplicatii software inteligente si alte tehnologii state-of-the-art. Proiectele pot proveni din companii sau din universitati. Inscrierea aplicatiilor se face prin trimiterea unei descrieri a proiectului pe adresa demos[at]aiolympics.ro.

- AIdeas - sesiune de comunicari pentru studentii pasionati de cercetare (in special masteranzi si doctoranzi, dar nu numai). Acestia pot prezenta rezultatele activitatii lor de cercetare din domeniul IA, pentru a primi feedback din partea unei comisii avizate si a publicului. Cel mai valoros proiect va fi recompensat prin decontarea cheltuielilor de participare la o conferinta internationala, in limita a 1000 euro. Termenul de trimitere a lucrarilor este 10 ianuarie 2011.

- AI: Discuss and Discover - prezentari interactive sustinute de personalitati din domeniul IA si scurte dezbateri intre invitati - atat din mediul academic, cat si din mediul privat - pentru a evidentia partea aplicativa a cercetarii in Inteligenta Artificiala si directii viitoare de dezvoltare in domeniu.

AI-MAS Winter Olympics reuneste cei mai bine pregatiti elevi si studenti, companii de prestigiu din domeniul IA si profesori universitari de renume din tara si din Europa, urmarind sa stimuleze creativitatea in Inteligenta Artificiala, un domeniu in plina expansiune.

Mai multe detalii pe www.aiolympics.ro.

 Citeste mai multe despre     |   | 
  466 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings