newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Ziua Portilor Deschise la ICPE-CA


PDF Print
A | a
E-mail
de icpeca | Marţi, 7 septembrie 2010, 14:50 webReleases | Stiinta/Cercetare

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare  pentru  Inginerie Electrica ICPE-CA  va invita sa participati la evenimentul "Ziua Portilor Deschise"  care se va desfasura in data de 30 septembrie 2010, la sediul institutului din Splaiul Unirii 313, sector 3, cladirea J, etaj 3, Bucuresti. Deschiderea evenimentului va avea loc la ora 10.

Evenimentul isi propune cresterea vizibilitatii rezultatelor reale ale cercetarii, promovarea culturii inovarii si a celor mai importante transferuri tehnologice si nu in ultimul rand, apropierea mediului academic de mediul economic.

In acest sens, la eveniment sunt invitati sa participe reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica, Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Academiei Romane, Consiliului pentru Inovare, Patronatului  Cercetarii si Proiectarii din Romania si reprezentanti ai unor societati comerciale.

Avand in vedere faptul ca stimularea activitatii de cercetare, dezvoltare, inovare reprezinta o solutie viabila in depasirea crizei economice, institutul isi va expune oferta de produse si servicii si totodata, va prezenta cele mai recente rezultate obtinute in cadrul proiectelor de cercetare. De asemenea, institutul va expune si  raportul de activitate al anului 2009.

Tot cu aceasta ocazie, in intervalul orar 10-15, se va putea vizita institutul, laboratoarele dotate cu aparatura de ultima generatie, iar tinerii prezenti vor putea face experimentari in cadrul unui "Laborator public", sub atenta supraveghere a personalului calificat din institut.

Consideram ca prezenta dumneavoastra constituie o onoare pentru institut, ridicand importanta acestui eveniment.

In speranta ca veti da curs invitatiei noastre, va multumim si va rugam sa transmiteti confirmarea participarii dumneavoastra, prin e-mail, la office[at]icpe-ca.ro, sau telefonic, la 021.346.72.31, 021.346.72.35/ interior 100 - Secretariat,  pana la data de 24 septembrie 2010.

ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE-CA ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare. Acest fapt a fost certificat si prin Premiul de excelenta pentru cea mai eficienta promovare a rezultatelor cercetarii, decernat de catre ANCS in octombrie 2008.

INCDIE ICPE-CA promoveaza si intreprinde  cercetarea aplicativa in context national si international in domeniul ingineriei electrice (materiale, electrotehnologii, surse noi de energie, vibratii si echilibrari dinamice, compatibilitate electromagnetica etc.), spre folosul societatilor comerciale, private si publice, in beneficiul general al intregii societati.

Dezvoltand inovatia tehnologica pentru beneficiari, ICPE-CA creste competitivitatea acestora atat in Romania, cat si in Europa. Activitatea de cercetare desfasurata promoveaza dezvoltarea economica a societatii si conduce la bunastarea sociala, in compatibilitate cu mediul inconjurator.
Domeniile de cercetare abordate de institut sunt orientate pe directii distincte, astfel: materiale avansate (materiale si compozite functionale, multifunctionale, cristaline si nanostructurate), surse noi de energie (energie eoliana, solara, pile de combustie, stocare de hidrogen; conversie, economisire si recuperare), tehnologii si sisteme microelectromecanice.

 Citeste mai multe despre   
  559 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings