newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: GE lanseaza Competitia inovatiilor


PDF Print
A | a
E-mail
de Grayling | Joi, 22 iulie 2010, 10:21 webReleases | Stiinta/Cercetare

GE (NYSE: GE) invita cercetatorii si inovatorii europeni sa isi inscrie ideile de noi tehnologii in "Competitia GE ecomagination: energizarea retelei", fondurile alocate fiind de 160 milioane euro (200 milioane USD). In cadrul evenimentului de lansare a competitiei in Europa, organizat la Centrul GE de Cercetare Globala din Munchen, Nani Beccalli, Presedinte si CEO al GE International, a subliniat angajamentul GE de a contribui la accelerarea evolutiei tehnologice printr-o colaborare deschisa si un parteneriat public-privat.

"Competitia GE ecomagination: energizarea retelei" este in cautarea celor mai bune idei care sa ajute la crearea unor retele electrice mai inteligente, mai curate si mai eficiente si sa accelereze adoptarea tehnologiilor de retea inteligenta. Cercetatori, antreprenori si start-upuri din toata lumea pot concura cu cele mai bune idei si pot avea sansa ca acestea sa faca parte din rezolvarea unei probleme globale - realizarea unor retele mai inteligente pentru a raspunde nevoilor societatii si pentru a face fata provocarilor actuale din domeniul energetic. Competitia lansata la Munchen este cea mai mare de acest gen organizata vreodata. Inscrierile se pot face pe pagina: www.ecomagination.com/challenge.

Lansat in colaborare cu importante companii cu capital privat  - precum Emerald Technology Ventures, Foundation Capital, Kleiner Perkins Caufield & Byer, RockPort Capital si Science Business - concursul face parte din initiativa ecomagination a GE, un angajament global de construire a tehnologiilor inovatoare de energie curata si va contribui la finantarea celor mai promitatoare idei. Propunerile se incadreaza in trei mari categorii: Surse regenerabile, Retea si Locuinte/Cladiri ecologice. Candidatii selectati in cadrul competitiei vor beneficia de ocazia de a dezvolta o relatie comerciala cu GE prin:
  • Investitii: capitalul de 200 milioane USD angajat de GE si partenerii sai va fi investit la nivel global in cele mai promitatoare idei si companii recent infiintate
  • Validare: evaluarea strategiei de afaceri a candidatilor prin discutii detaliate cu echipele tehnice si comerciale ale GE
  • Distributie: explorarea oportunitatilor de parteneriat cu GE pentru a proiecta o afacere si a crea o prezenta globala
  • Dezvoltare: folosirea infrastructurii tehnice a GE si a Centrelor de Cercetare Globala ale GE pentru a accelera dezvoltarea tehnologiei si a produselor
  • Crestere: explorarea oportunitatilor de valorificare a relatiilor actuale cu clientii GE pentru o strategie de intrare pe piata
"Competitia GE ecomagination este un catalizator care sustine crearea de noi tehnologii pentru a incuraja dezvoltarea unei economii mai curate, mai inteligente si mai eficiente. Pentru noi toti, principalul obiectiv consta in contributia la incurajarea si sustinerea promovarii inovatiilor cu emisii scazute de carbon care sa ne permita sa facem fata provocarilor economice, de mediu si sociale cu care ne confruntam in Europa si la nivel international. Prin lansarea acestei initiative, GE demonstreaza ca este constienta de nevoia de a elibera potentialul deja existent prin sustinerea financiara a inovatiei si a antreprenorilor din domeniul retelei inteligente, dar si prin competentele necesare transformarii marilor idei in solutii comerciale," a declarat Beccalli. "Inovatiile cu emisii scazute de carbon vor deveni o realitate numai printr-o colaborare a sectoarelor public si privat. Am convingerea ca inovatia va fi motorul care va promova noua etapa de crestere si dezvoltare in Europa si ca, prin asigurarea unor conditii adecvate, noi putem ramane un centru important al produselor inovatoare cu emisii scazute de carbon", a declarat acesta.

"Ecomagination reprezinta angajamentul GE de a aduce pe piata mai multe solutii eficiente din punct de vedere energetic pentru a face fata cererilor de pe piata. In prezent, ne extindem initiativa ecomagination astfel incat sa includem inovatia si o colaborare deschisa cu cele mai stralucite minti in domeniul tehnologic din lume. Impreuna, putem contribui la solutionarea provocarilor energetice existente atat la nivelul ofertei, cat si al cererii,"  a declarat Horst-Tore Land, desemnat recent de GE lider pentru initiativa ecomagination pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

In Europa, GE colaboreaza cu Science|Business (www.sciencebusiness.net), o companie de mass-media cu sediul in Londra si Bruxelles, pentru a incuraja inscrierile celor mai straluciti inovatori si cercetatori din Europa. Participantii europeni la Competitia GE ecomagination vor fi eligibili si pentru participarea la Premiile Companiilor Academice ACES, un concurs anual pentru companiile infiintate de universitati europene, jurizat de Comitetul pentru Inovatii al Science|Business.

Despre GE ecomagination
GE promoveaza transformarea globala a modului in care societatea creeaza, distribuie si foloseste energia prin ecomagination, o initiativa de creare a energiei curate - chiar acum. De la demararea acestei initiative in anul 2005, au fost introduse pe piata peste 90 de produse cu certificarea ecomagination, generand venituri de 18 miliarde USD in 2009. Cu investitii in valoare de 5 miliarde USD in cercetare si dezvoltare in primii cinci ani de existenta, GE s-a angajat sa dubleze investitiile in ecomagination si sa colaboreze cu partenerii sai pentru a accelera noua era a inovatiilor energetice. Compania va investi 10 miliarde USD in cercetare si dezvoltare in urmatorii cinci ani si isi va dubla eficienta energetica operationala, reducand in acelasi timp emisiile de gaze cu efect de sera si consumul de apa. Ca parte a acestei initiative, GE a lansat "Competitia GE ecomagination: energizarea retelei", un angajament financiar de 200 milioane USD care incurajeaza specialistii in inovatii sa se alature celor care construiesc reteaua energetica de noua generatie. Pentru informatii suplimentare va invitam sa accesati pagina ecomagination la adresa http://ge.ecomagination.com/index.html.

Despre Science|Business
Science|Business este o companie mass-media cu sediul in Londra si Bruxelles axata pe cercetare si inovare in Europa. Lucreaza cu o retea de importante universitati de cercetare, companii tehnologice si promotori de politici in vederea stimularii inovatiei. Infiintata de fosti redactori sefi ai publicatiei Wall Street Journal Europe si ai revistei Nature, compania detine si Comitetul pentru Inovatii al Science|Business, AISBL, o asociatie non-profit infiintata in colaborare cu scolile de afaceri INSEAD si ESADE, in asociere cu Microsoft si BP, care acorda premii anuale companiilor create de universitati. www.sciencebusiness.net.

 Citeste mai multe despre     | 
  623 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings