newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Viata creata in laborator - o prezentare in exclusivitate a proiectului doctorului Craig Venter


PDF Print
A | a
E-mail
de Redactia | Marţi, 8 iunie 2010, 13:27 webReleases | Stiinta/Cercetare

Dr. Hamilton Smith | Foto: Grayling
Timp de cinci ani, Discovery Science a urmarit acest proiect de producere artificiala a vietii, pentru a realiza documentarul Viata creata in laborator - difuzat in premiera sambata, 12 iunie 2010, de la ora 21.20.

Acum cateva saptamani, Dr. J. Craig Venter, cercetator de renume mondial, a anuntat ca el si echipa sa de la Institutul J. Craig Venter (JCVI) au reusit in premiera absoluta sa creeze in mod artificial o celula vie, capabila sa se autocopieze. Stirea este revolutionara si poate da nastere la solutii diverse pentru probleme globale, cum ar fi: generarea de noi surse de hrana, produse farmaceutice si vaccinuri, curatarea zonelor poluate, crearea unor noi surse de energie, producerea de apa curata si multe altele.   

Acum, Discovery Science le aduce in exclusivitate telespectatorilor sai un program despre eforturile de pionierat ale Dr. Venter, care si-a propus sa produca viata in mod artificial. Programul Viata creata in laborator, va fi difuzat in premiera sambata, 12 iunie 2010, de la ora 21.20 si de la ora 00.40, iar duminica, 13 iunie, in reluare, de la aceleasi ore. Timp de cinci ani, camerele de filmat ale Discovery Science au inregistrat esecurile, succesele si salturile revolutionare realizate de Dr. Venter, Dr. Hamilton Smith – laureat al premiului Nobel, Dr. Clyde Hutchison si cercetatorii de la JCVI, care au lucrat cu meticulozitate pentru a crea un organism unicelular sintetic.

“Este o mare bucurie pentru Discovery sa poata aduce in fata unui public larg, imagini din culisele acestei reusite revolutionare, care va contribui la schimbarea vietii. Ne bucuram cu atat mai mult cu cat putem sa o facem atat de aproape de momentul in care ea s-a produs, iar asta reprezinta o dovada in plus, daca mai era nevoie, ca Discovery Science isi respecta promisiunea de a aduce ultimele descoperiri stiintifice in fata publicului larg, in cel mai atragator si relevant mod cu putinta”, a spus Ada Roseti, Channel Manager Romania, Discovery Networks Europa Centrala.  

Ce inseamna, de fapt, aceasta stire pentru rasa umana? In ce directie ne va purta? Este posibil ca aceasta tehnologie sa fie utilizata in scopuri negative? Care sunt problemele etice pe care trebuie sa le cantarim inainte de a utiliza aceasta descoperire? Acestea sunt doar cateva dintre intrebarile pe care le propune documentarul difuzat de Discovery Science.
 

Despre Discovery Communications

Discovery Communications este compania numarul unu in lume in productia de programe documentare, ajungand in casele a peste 1,5 miliarde de abonati, din peste 170 de tari. Discovery ii indeamna pe oameni sa exploreze lumea in care traiesc si sa-si urmeze curiozitatea, atat prin intermediul celor peste 100 de retele globale, conduse de Discovery Channel, Animal Planet, Discovery Science si Discovery HD, cat si prin intermediul produselor si serviciilor comerciale si educationale de top sau prin portofoliul diversificat de servicii media digitale, incluzand HowStuffWorks.com. In Europa, Orientul Mijlociu si Africa, exista 13 marci Discovery, disponibile unui numar de 217 milioane de abonati, din 105 tari, oferind programe adaptate in 24 de limbi.  
 

Pentru mai multe informatii:
Grayling Romania
Corina Potarniche
Email: corina.potarniche[at]mmdcee.com

 Citeste mai multe despre     |   | 
  380 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings