newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: O data pe an, chimia contemporana isi prezinta noutatile la Bucuresti


PDF Print
A | a
E-mail
de MoreThanPub | Joi, 27 mai 2010, 9:30 webReleases | Stiinta/Cercetare

Conferintele de Chimie Contemporana vizeaza prezentarea rezultatelor din mai multe domenii ale chimiei, cu accent pe domenii de varf (tectonica moleculara, nanotehnologii, stiinta si ingineria mediului). Manifestarea academica permite cercetatorilor din Romania sa ia contact direct si sa stabileasca colaborari reale cu cercetatori din mai multe tari, implicati in programe internationale de cercetare. Conferintele de Chimie Contemporana urmaresc dezvoltarea de noi directii de cercetare, in domeniile de varf ale chimiei, cu implicatii economice si sociale.

"Ceea ce ne propunem prin Conferintele de Chimie Contemporana este sa valorificam potentialul pe care Romania il are la nivelul cercetarii in domeniul chimiei si totodata sa tragem un semnal de alarma pentru a readuce statutul de cercetator la locul cuvenit. Din pacate, libertatea de actiune si motivatia cercetatorilor romani sunt uneori infranate de subfinantarea proiectelor. Noi am fost printre putinii care au inteles ca o cercetare de succes necesita in primul rand o concentrare a eforturilor pe toate planurile; tocmai de aceea sustinem anual organizarea Conferintelor de Chimie Contemporana, in scopul de a crea si mentine legaturi cu mediul academic din afara.", declara Ion Andronache, presedintele companiei romanesti de automatizari industriale - Syscom 18, initiatorul Conferintelor de Chimie Contemporana.

Prezentarile sustinute de invitatii din mediul universitar si stiintific au evidentiat ultimele descoperiri in domeniul chimiei contemporane, punctand problemele actuale ale chimiei, directiile majore de cercetare in chimie, situatia si perspectivele industriei chimice.

Prof. Dr. Ing. Mir Wais Hosseini a deschis reuniunea cu lucrarea "Tectonica moleculara: de la unitati structurale la arhitecturi cristaline". Lucrarea profesorului Hosseini trateaza formarea retelelor moleculare, fenomen a carui cercetare stiintifica se afla inca la inceput, dar care isi gaseste aplicabilitatea in generarea de retele controlate structural.

Bogdan Simionescu, membru al Academiei Romane si directorul Institutului de chimie macromoleculara "Petru Poni" din Iasi, este unul dintre promotorii romani ai cercetarilor care au perspectiva unei aplicatii practice. Lucrarea prezentata in cadrul Conferintelor de Chimie Contemporana, "De la polimeri functionali la arhitecturi macromoleculare", accentueaza importanta polimerilor functionali ca elemente de constructie versatile pentru obtinerea de arhitecturi nanostructurate si noi materiale plastice.

In cadrul celei de-a patra editii a Conferintelor de Chimie Contemporana, ca in fiecare an, au fost decernate premiile acordate autorilor celor mai bune articole publicate in "Revista de Chimie" si "Revista Materiale Plastice", ambele finantate din fonduri proprii de compania Syscom 18.

Evenimentul a fost organizat de Syscom18, in colaborare cu S.C. Biblioteca Chimiei S.A., Revista de Chimie, Revista Materiale Plastice, sub egida Academiei Romane si a Societatii de Chimie din Romania. Reuniunea a avut loc la Hotelul Athenee Palace Hilton, sala Diplomat.

 Citeste mai multe despre     |   |   | 
  702 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    chimia (Vineri, 28 mai 2010, 9:14)

    ing. chimist [anonim]

    love it
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings