newsletter rss
HotNews.ro

Cercetarea romaneasca este premiata international


PDF Print
A | a
E-mail
de G.G. | Miercuri, 16 septembrie 2009, 14:13 webReleases | Stiinta/Cercetare

Logo Siveco | Foto: Hotnews
SIVECO Romania a primit diploma Best Paper Award de la Asociatia Internationala a Inginerilor si Expertilor in Tehnologia Informatiei

Proiectele europene dezvoltate de SIVECO Romania atrag atentia specialistilor internationali. In cadrul Congresului Mondial de Inginerie, organizat de Asociatia Internationala a Inginerilor si Expertilor in Tehnologia Informatiei (IAENG), care a avut loc recent la Londra, articolul scris de colegii nostri Monica Florea, Lucian Jelea si Anca Ionita (Universitatea Politehnica Bucuresti), despre proiectul european LD CAST, a primit diploma Best Paper Award.

Articolul intitulat "Corespondenta intre diferitele perspective arhitecturale ale unui sistem de business transnational proiectat SOA (Service Oriented Arhitecture)" detaliaza experienta dobandita de SIVECO Romania in cadrul proiectului LD CAST, aplicand modelul de analiza arhitecturala "4+1 View Architecture" si punand in evidenta dificultatile intalnite in construirea unei platforme flexibile care sa raspunda cerintelor Comisiei Europene pentru proiecte eGovernment. Articolul a fost apreciat de participantii la conferinta "World Congress of Engineering" ca fiind unul original si util.

Proiectul LD CAST (Local development Cooperation Actions Enabled by Semantic Technology) la care se refera autorii articolului, in care SIVECO Romania este partener, propune un nou sistem de tip birou unic, care are ca scop colaborarea intre camerele de comert europene printr-o retea integrata de servicii publice pentru companii private.

Proiectul pune la dispozitie un cadru de cooperare atat la nivel local, cat si la nivel global, pentru a permite Camerelor de Comert ale Europei sa deschida agentii locale care functioneaza ca un punct de acces catre serviciile puse la dispozitie de catre organizatiile participante.

"Aprecierea articolului nostru de catre o organizatie de prestigiu vine ca o recunoastere a valorii departamentului de cercetare din cadrul SIVECO Romania, si a colaborarii fructuoase pe care o avem cu cercetatorii din mediul universitar romanesc. Participarea noastra la astfel de evenimente ne permite sa facem un transfer de cunostinte pe care apoi sa le aplicam in implementarile viitoare, ca membri activi ai comunitatii stiintifice internationale. De asemenea, prin prezentarea, diseminarea si promovarea rezultatelor cercetarilor stiintifice contribuim la colaborarea internationala in domeniul cercetarii-dezvoltarii intre specialisti, cadre universitare si cercetatori", declara Monica Florea, Director Departament Proiecte europene in cadrul SIVECO Romania.

IAENG este o organizatie non-profit care reuneste ingineri si experti in industria tehnologiei informatiior, din toata lumea, cu scopul de a face schimb de experienta.

Conferinta Internationala de Inginerie ofera posibilitatea prezentarii rezultatelor cercetarilor efectuate, creand astfel noi directii de colaborare internationala.

Despre SIVECO Romania

Infiintata la inceputul anului 1992, SIVECO Romania SA este liderul caselor de software din Romania, asigurand o mare parte din proiectele informatice de anvergura din Romania, precum si un volum important al exporturilor de produse software din Romania in tari din Europa Centrala si de Est, din Uniunea Europeana, spatiul Comunitatii Statelor Independente, in Orientul Mijlociu si Apropiat, in nordul Africii.

Intre actionarii SIVECO Romania se numara Intel Capital, Polish Enterprise Fund V (fond de investitii administrat de Enterprise Investors), SIVECO Netherlands B.V. Adresandu-se cu precadere organizatiilor mari si mijlocii, compania ofera solutii eficiente EAS, Document Management, Business Inteligence, eLearning, eHealth, eGovernment, eAgriculture, eCustoms si eBusiness, atat pentru piata locala, cat si pentru cea internationala. De asemenea, compania s-a specializat in executia de proiecte informatice de mare complexitate si amploare.

In prezent, solutiile SIVECO Romania sunt utilizate de catre beneficiari din tari de pe 4 continente. 550 dintre acesti beneficiari sunt localizati in Romania si includ atat institutii publice importante cat si companii private de referinta.

De-a lungul celor 18 ani de existenta, compania a dobandit o solida reputatie internationala. Astfel, SIVECO Romania este prima companie din Romania care a primit Premiul I la World Summit for the Information Society, obtinand un numar record de nominalizari la concursul ICT Prizes, organizat anual de catre Consiliul European pentru Stiinte Aplicate, Tehnologie si Inginerie (Euro-CASE). Proiectele sale in domeniul educational au primit aprecierea de "Best Practice" din partea Comisiei Europene si "Honourable Mention" la eEurope Awards for eGovernment, fiind totodata considerate de catre Asociatia Internationala de Project Management (IPMA) intre cele mai importante realizari mondiale in domeniul managementului de proiecte.

Contributia SIVECO Romania la implementarea proiectului de informatizare a educatiei din Romania a fost premiata cu European IT Excellence Award 2008, la categoria Independent Software Vendors -Vertical Market.

Mai multe informatii despre companie si produsele sale puteti obtine vizitand www.siveco.ro si www.advancedElearning.com.

SIVECO Romania
Victoria Park
Sos. Bucuresti-Ploiesti 73-81,
Cladire C4, Sector 1, 013685, Bucuresti, Romania
marketing@siveco.ro
http://www.siveco.ro

 Citeste mai multe despre     |   |   |   |   |   |   |   |   | 
  529 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings