newsletter rss
HotNews.ro

Workshop-uri ICPE-CA prin proiectul PHOENIX pentru transferarea rezultatelor cercetarii catre IMM-uri


PDF Print
A | a
E-mail
de icpeca | Luni, 26 martie 2018, 12:39 webReleases | Stiinta/Cercetare

ICPE-Cercetari Avansate este un institut national ce desfasoara activitati de traditie, recunoscute in domeniul ingineriei electrice. Detinand o importanta baza stiintifica in domeniu, INCDIE ICPE - ocupa o pozitie nationala semnificativa, situandu-se printre cele mai active si performante unitati de cercetare.

INCDIE ICPE-CA promoveaza si intreprinde  cercetarea aplicativa in context national si international in domeniul ingineriei electrice (materiale, electrotehnologii, surse noi de energie, vibratii si echilibrari dinamice, compatibilitate electromagnetica etc.), spre folosul societatilor comerciale, private si publice, in beneficiul general al intregii societati.

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrica ICPE-CA deruleaza, in cadrul Programului Operational Competitivitate, axa prioritara Cercetare, Dezvoltare tehnologica si Inovare (CDI) in sprijinul competitivitatii economice si dezvoltarii afacerilor, proiectul Dezvoltarea capitalului intelectual prin transfer de cunostinte in domeniul materialelor avansate aᅡᅡ impact asupra cresterii productivitatii muncii si volumului productiei in intreprinderi aᅡᅡ PHOENIX.

In cadrul acestui proiect s-au organizat recent 3 workshop-uri de Materiale Carbonice, Materiale Magnetice, Materiale Ceramice prin care ICPE-CA si-a propus sa prezinte oferta de cercetare a celor 3 laboratoare, in scopul dezvoltarii de legaturi si sinergii cu potentialele intreprinderi partenere.

Workshop-urile desfasurate au incurajat interactiunea laboratoarelor departamentului de Materiale Avansate din cadrul ICPE-CA cu intreprinderile, astfel incat sa se faciliteze accesul acestora la expertiza si infrastructura de cercetare a ICPE-CA, in vederea transferului rezultatelor cercetarii catre IMM-uri.
  118 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by