newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: Cum ne protejam in 2017 de eventualele spargeri sau tentative de efractie?


PDF Print
A | a
E-mail
de dorinaradulescu | Miercuri, 11 ianuarie 2017, 14:22 webReleases | Stiinta/Cercetare

hoti | Foto: webPR.ro

In zilele de astazi, problemele legate de securitatea bunurilor personale si a integritatii fizice sunt din ce in ce mai numeroase datorita cresterii infractionalitatii. Motivele, pentru care tot mai multi dintre romani incearca sa obtina avantaje materiale necuvenite riscandu-si libertatea, sunt diferite, poate ca majoritatea pornind de la faptul ca nivelul de trai este tot mai scazut.

Acest lucru a determinat societatea romaneasca sa apeleze la tot felul de metode prin care sa lupte impotriva infractorilor. Bunicii nostri apelau la cainii de paza care reuseau sa dea alarma ori de cate ori cineva necunoscut sau cu rele intentii se apropia de gospodaria lor. Sa recunoastem ca aceste incercari de protejare a noastra si a bunurilor personale, in aceste zile, nu mai sunt tocmai de actualitate, poate chiar ar starni rasul infractorilor, din ce in ce mai specializati in metode de combatere a canilor sau a gardurilor de sarma!

Tehnologia din ziua de astazi ne face insa sa intelegem ca e timpul sa evoluam si in acest domeniu. Aparute de mult timp, dar destul de scumpe la inceput pentru a fi achizitionate de orice roman de categorie sociala medie, echipamentele de alarma antiefractie au devenit extrem de populare  descurajand foarte bine infractorii, avertizand cu succes asupra patrunderii neautorizate a persoanelor straine in spatiul care este supravegheat.

Un sfat pentru toti romanii este sa nu amane instalarea unor astfel sisteme de protejare deoarece acest lucru ar presupune clar posibilitatea ca locuinta lor sa le fie sparta la un moment dat. Nu este deloc bine sa asteptam ca apartamentul vecinului sa fie spart pentru a intelege cat de mare este pericolul! Nici nu ar fi bine sa cadem chiar noi insine victime hotilor pentru ca am pierde o multime de bunuri personale pe care probabil nu le-am mai recupera sau pe care ar trebui sa le cumparam iarasi aruncand bani pe fereastra!

Care sunt avantajele unui sistem de alarma antiefractie?

Pentru ca multi proprietari sunt reticenti asupra achizitiei unui astfel de sistem, spunandu-si ca nu au nimic valoros care sa tenteze un hot, este important sa inteleaga ca fiecare dintre noi detinem diverse bunuri pe care altii le-ar dori, dar ca protectia propriei persoane devine absolut necesara.

Dintre avantajele care le aduce cu sine un sistem de alarma impotriva hotilor se pot aminti:

1.     Pe timp de noapte sau in perioada in care lipsim de acasa, acest sistem va fi extrem de receptiv la o incercare de a intra prin activarea brusca a alarmei;

2.     Pentru ca este conectat la un dispecerat, acesta reuseste sa alerteze echipa de interventie intr-un interval scurt de timp, ceea ce determina interventia politiei chiar in timpul efractiei;

3.     Trebuie sa fie luat in calcul si factorul de intimidare, sirenele si lampile de avertizare oferind o protectie sporita;

4.     Un astfel de sistem poate avea un modul de comunicare special pe telefonul mobil sau pe internet;

5.     Este foarte important de completat acest sistem de alarma antiefractie cu un sistem de supraveghere cu camere video.

Care sunt componentele unui sistem de alarma antiefractie?

Pentru ca un client sa fie in cunostinta de cauza atunci cand vrea sa-si cumpere un astfel de sistem impotriva hotilor, trebuie sa cunoasca toate informatiile tehnice ale sistemului de alarma antiefractie. Echipamentele pe care vor sa le achizitioneze trebuie sa asigure o gama larga de solutii profesionale.

Componentele lui sunt urmatoarele:

1.     Centrala de alarmare;

2.     Tastatura de monitorizare;

3.     Detectoare de miscare;

4.     Detectoare de geamuri sparte;

5.     Detectoare de soc;

6.     Contacte magnetice;

7.     Sirene (de interior si de exterior);

8.     Module de comunicatie;

9.     Acumulatori.

Inainte de a lua o hotarare cu privire la sistemul de alarma antiefractie pe care ni-l dorim, va fi obligatoriu sa luam in considerare spatiul pe care avem nevoie sa-l securizam, dar in acest sens ar  trebui sa consultam si specialistii care trebuie sa ni-l instaleze corespunzator.

Un bun exemplu in acest sens este magazinul online Secfire.ro, care reuseste cu succes sa ofere experiente foarte placute clientilor datorita serviciilor foarte utile pe care le pune la dispozitia lor, dar si datorita varietatii de produse, a filtrelor rapide cu ajutorul carora pot gasi in scurt timp sistemul de alarma antiefractie pe care si-l doresc. 

  176 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings