newsletter rss
HotNews.ro

webRelease:Unde isi cauta romanii de munca. Cele mai accesate site-uri de joburi


PDF Print
A | a
E-mail
de Gemius | Miercuri, 17 februarie 2016, 14:45 webReleases | Stiinta/Cercetare

eJobs.ro, LinkedIn.com si bestjobs.com (bestjobs.ro/ .eu) sunt cele mai accesate site-uri de catre romani, de pe desktop, atunci cand sunt in cautarea unui job, arata studiul gemiusAudiencepentru luna noiembrie 2015. Persoanele cu varsta cuprinsa intre 19 si 24 de ani si cele de peste 45 de ani se afla cel mai des in cautarea unui job. Cei mai interesati de schimbarea locului de munca sunt utilizatorii cu studii superioare.

 

eJobs, cel mai accesat site de joburi

 

Mai mult de 1,5 milioane de romani isi cauta lunar, online, un job, adica peste 21% din totalul utilizatorilor de internet cu varsta de peste 14 ani din Romania.

 

Cel mai accesat site de joburi este ejobs.ro, cu peste 800 000 de vizitatori in fiecare luna. LinkedIn se afla pe locul doi, cu peste 700 000 de vizitatori pe luna, iar  pozitia a treia este ocupata de bestjobs.com, cu 450 000 de vizitatori lunar.

Numarul de vizitatori de pe eJobs.ro este aproape dublu fata de cel de pe bestjobs.com, cele doua site-uri rivale aflandu-se intr-o continua cursa de promovare.

 

”Pozitia de lider a eJobs.ro in piata de recrutare este rezultatul efortului continuu pe care il depunem pentru a imbunatati experienta si eficienta platformei, atat pentru candidati, cat si pentru angajatori. Vom investi in continuare resurse importante pentru a ramane alegerea numarul unu a partenerilor nostri de recrutare, eJobs.ro fiind cel mai bun loc de intalnire al candidatilor cu ofertele de joburi si al companiilor cu viitorii angajati”€, declara Andrei Frunza, CEO eJobs.ro.


 Clasamentul este completat de: indeed.com (271.814vizitatori), cautaangajari.ro (203.743 vizitatori), jobrapido.com (196.392 vizitatori), hipo.ro (194.177 vizitatori), myjob.ro(170.851 vizitatori), jooble.org (121.032 vizitatori) si cariereonline.ro (51.291 vizitatori).


Cine sunt romanii care acceseaza site-uri de joburi. Profilul socio-demografic in functie de varsta

 

Persoanele cu varsta intre 19 si 24 de ani si cele intre 45 si 49 de ani intra intr-un numar mai mare pe site-uri de joburi. Mai exact, sunt peste 250.000 de vizitatori unici lunar pentru segmentul de varsta 19-24 si aproximativ 213.000 de vizitatori unici pe luna pentru segmentul 45-49 ani.

In urma analizei gemiusAudience, s-a constatat ca pe aceste categorii de varsta competitia dintre eJobs.ro si LinkedIn.com este mai mare. De asemenea, s-a observant ca in timp ce utilizatorii cu varsta cuprinsa intre 19 si 34 de ani si 45-49 de ani prefera eJobs.ro pentru cautarea unui job, iar cei din segmentul 35-44 si 50+ aleg LinkedIn.com.

 

Profilul socio-demografic in functie de ocupatia si educatia persoanelor care acceseaza site-uri de joburi

 

Cei mai interesati de gasirea unui job sunt specialistii, liber profesionisti si utilizatorii cu studii superioare. Ei reprezinta 45% din numarul total al celor care cauta oferte de angajare, iar cei mai multi dintre ei apeleaza la platforma LinkedIn.com. Sunt urmati in clasament de angajatii care presteaza o munca nemanuala, pe o functie care nu necesita studii superioare, dar care lucreaza intr-un birou. Cei mai multi dintre ei se regasesc pe site-ul eJobs.ro.


Care sunt cele mai active persoane aflate in cautarea unui job

 

Studiul gemiusAudience releva ca in noiembrie 2015 cele mai active persoane aflate in cautarea unui job au studii superioare, varste cuprinse intre 19 -24 de ani si se afla la inceput de cariera; de asemenea, utilizatorii cu varste intre 45-49 de ani si 55+ cauta oferte de munca pentru a avansa in cariera.

  146 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings