newsletter rss
HotNews.ro

webRelease:Ingredientul Secret propus de Electrolux in luna februarie: fumul


PDF Print
A | a
E-mail
de GolinHarris | Joi, 4 februarie 2016, 19:38 webReleases | Stiinta/Cercetare

Pe platforma The Secret Ingredient, Electrolux propune luna de luna un ingredient secret si sfaturi culinare pentru a-l integra cat mai usor in retetele realizate chiar in bucataria proprie. Electrolux incurajeaza prin intermediul acestei platforme creativitatea in bucatarie. Alaturi de electrocasnicele sale de top, ideile si retetele impartasite in fiecare luna pe platforma The Secret Ingredient sunt menite sa ajute consumatorii sa descopere noi orizonturi ale gustului. Toate aceste sfaturi sunt oferite de Electrolux in parteneriat cu chefi profesionisti, dar si cu bloggeri culinari.

 

Ingredientul Secret - Fumul

 

Fumul a fost o componenta cheie in procesul de gatire inca din epoca neolitica, perioada in care s-au descoperit pentru prima oara proprietatile sale de conservare. Sumerienii afumau pestele inca din anii 3500 i.Hr. In Roma Antica, branzeturile erau atarnate la afumat in pesteri si pivnite racoroase. In China, in timpul Dinastiei Tang, caisele afumate reprezentau un deliciu regal preferat. Afumatorile, unde carnea si pestele erau conservate deasupra unui foc de lemne, ferite de elementele naturii, au devenit mai apoi un standard pentru fermele din Europa Medievala.

 

Metode de afumare

 

Exista numeroase moduri de afumare a preparatelor, astfel incat acestea sa capete o aroma deosebita. Pentru afumarea la rece, se utilizeaza fumul canalizat de la un foc care arde mocnit, intre 20°C s™i 30°C, pentru afumarea preparatelor care au fost conservate in prealabil, dar fara sa fie gatite. Pentru afumarea la cald, preparatele trebuie sa fie expuse la fumul unui foc mai puternic, intre 60°C s™i 80°C. Astfel, acestea sunt atat afumate, cat si usor gatite. Aschii de lemn sunt adesea adaugate pentru accentuarea gustului preparatelor. Afumarea ceaiului este un procedeu chinezesc -€“ se utilizeaza o combinatie de orez negatit, zahar si ceai incalzite intr-un wok acoperit, pentru a crea o aroma care sa dea note dulci de fum carnii de pasaƒre. Un alt tip de afumare, este cel din timpul prajirii, procedeu care combina afumarea cu prepararea mancarii la temperaturi ridicate.

 

Preparate afumate din jurul lumii

 

In Europa de Nord, din Suedia pana in Olanda, heringul afumat este rege! Si britanicii adora heringul afumat la cald, care poarta denumirea de kippers, savurat la micul dejun. Pastrama de oaie afumata - pastirma - este un preparat de baza in Turcia. Totodata, charqui din carne afumata de lama este un preparat deosebit de apreciat in America Latina, in Anzi. In China, procedeul afumarii se foloseste pentru prepararea celebrului ceai lapsong souchong. Germanii afuma hameiul pentru a face berea neagra afumata rauch, iar ardeii mexicani chipotle sunt, de fapt, jalapenos afumati.

 

Pentru mai multe informatii, infograficul despre fum, care contine si o reteta, poate fi descarcat de aici.

 

 

***

 

Electrolux este unul dintre liderii globali pe piata electrocasnicelor, dezvoltand solutii inovatoare, concepute cu grija si bazate pe cercetarea aprofundata a consumului, care indeplinesc nevoile actuale ale consumatorilor casnici si profesionisti. Produsele Electrolux includ frigidere, masini de spalat vase, masini de spalat rufe, aragazuri, aspiratoare, sisteme de aer conditionat si electrocasnice mici. Avand in portofoliu branduri respectate, precum Electrolux, AEG, Zanussi si Frigidaire, grupul vinde anual peste 50 de milioane de produse in mai mult de 150 de tari. In 2014, Electrolux a inregistrat vanzari de 112 miliarde de coroane suedeze, avand aproximativ 60.000 de angajati. Pentru informatii suplimentare, accesati: http://group.electrolux.com.

 

  



105 vizualizari




WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings