newsletter rss
HotNews.ro

Articol webPR

British Council este in cautarea celui mai bun comunicator de stiinta din Romania


PDF Print
A | a
E-mail
de British Council | Joi, 24 aprilie 2014, 12:10 webReleases | Stiinta/Cercetare

FameLab 2014 | Foto: webPR.ro
British Council ii provoaca pe tinerii talentati in comunicarea stiintei sa se inscrie in cea mai importanta competitie globala dedicata acestui domeniu - FameLab. Proiectul se afla deja la a saptea editie in Romania si se adreseaza tinerilor cu varsta cuprinsa intre 18 si 35 de ani, care studiaza sau lucreaza in domeniul stiintei, tehnologiei, ingineriei sau matematicii. Participantii trebuie sa aiba abilitati de comunicare si de prezentare, precum si un nivel avansat de limba engleza.

Cei care doresc sa participe la competitie se pot inscrie cu o prezentare video online sau participand la preselectiile regionale.

Pentru inscrierea online, candidatii trebuie sa realizeze o prezentare video, de maxim 3 minute, in cadrul careia sa prezinte un subiect de stiinta intr-o maniera cat mai captivanta si accesibila publicului larg. Prezentarea video se va trimite numai prin intermediul formularului de inscriere online, disponibil pe www.britishcouncil.ro, pana vineri, 2 mai 2014, ora 24:00.

Juriul nu va lua in calcul calitatea tehnica a prezentarii, astfel incat concurentii se pot filma si singuri avand la dispozitie un telefon mobil, o camera video sau un PC echipat cu camera video.

Urmatoarea preselectie regionala va avea loc in data de 25 aprilie, la Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa din Bucuresti, Sala Multimedia (Sos. Kiseleff, nr. 1), iar inscrierile se fac prin completarea unui formular disponibil pe site-ul www.britishcouncil.ro. Formularul se trimite apoi, pana pe 24 aprilie, ora 13:00, la adresa de email famelab@britishcouncil.ro.

Fiecare participant poate prezenta, la alegere, in maxim 3 minute, o tema legata de stiintele naturii, matematica, fizica, tehnologie, medicina si altele, iar prezentarea va trebui sa fie distractiva, originala, sa aiba rigurozitate stiintifica si sa capteze atentia publicului neavizat.

Pana in prezent, au avut loc preselectii la Universitatea Politehnica Bucuresti, in cadrul POLIFEST si la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, in cadrul Festivalului de Stiinta.

Universitatea de Medicina si Farmacie ''Carol Davila'' va organiza, de asemenea, preselectie pentru studentii sai, in data de 29 aprilie, la Facultatea de Medicina, Sala Daniel Danielopolu.

FameLab este organizat de British Council in asociere cu The Times Cheltenham Science Festival din Marea Britanie si se desfasoara simultan in 28 de tari din intreaga lume. Competitia a fost conceputa pentru a promova tinerii care au talentul si abilitatile necesare comunicarii stiintei catre publicul larg.

In urma preselectiei realizata de un juriu de specialitate format din personalitati din lumea stiintei si din media, vor fi alesi 15 finalisti care vor concura in etapa nationala. Inainte de finala, candidatii selectati vor participa la un training sustinut de o echipa de specialisti de top in comunicarea stiintifica din Marea Britanie si Romania. Participantii se vor pregati astfel pentru marea finala, perfectionandu-si aptitudinile de comunicare, prezenta scenica si prezenta in fata camerei de filmat.

Competitia nationala va avea loc in data de 22 mai si va desemna reprezentantul Romaniei la finala internationala ce se va desfasura in Marea Britanie, in cadrul Festivalului de Stiinta din Cheltenham, in luna iunie. Atat finala nationala, cat si cea internationala, se vor desfasura intr-un format de spectacol cu publicul.

Fiecare candidat va avea doar trei minute la dispozitie pentru a demonstra unui juriu format din oameni de stiinta si jurnalisti ca are toate aptitudinile necesare unui comunicator de stiinta din noua generatie.

Editia din acest an a FameLab este sustinuta in continuare de Intel Romania, in calitate de partener principal si de Xerox Romania.

Proiectul este sprijinit si de Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti ARCUB, Editura Humanitas, Asociatia pentru Educatie si Stiinta Hermann Oberth, UEFISCDI, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Organizatia Studentilor Medicinisti cu Activitate Stiintifica, Societatea Nationale de Neurostiinte, Biblioteca Nationala a Romaniei,

FameLab este sustinut si de partenerii media Hotnews si Ziarul Stiintelor.

Pentru mai multe informatii despre desfasurarea concursului in Romania si pentru inscrieri va rugam sa accesati site-ul www.britishcouncil.ro

Luise Vuiu
Head Strategic Partnerships and Marketing

British Council Romania
Calea Dorobantilor nr. 14, Bucuresti
Tel: 021 307 9600 / 0724 288 881
luise.vuiu@britishcouncil.ro
contact@britishcouncil.ro
www.britishcouncil.ro
  762 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings