newsletter rss
HotNews.ro

webRelease: British Council aduce nanotehnologia in atentia bucurestenilor


PDF Print
A | a
E-mail
de British Council | Joi, 20 martie 2014, 18:31 webReleases | Stiinta/Cercetare

nano | Foto: webPR.ro
In perioada 21-23 martie, British Council aduce statia mobila NanOpinion in fata Muzeului National de Istorie Naturala "€žGrigore Antipa" din Bucuresti, pentru a le prezenta vizitatorilor, prin demonstratii interactive, o platforma multimedia si ultimele produse nano de pe piata.

Bucurestenii vor avea, astfel, ocazia de a participa intr-un studiu pan-european initiat de Comisia Europeana, prin intermediul statiilor NanOpinion, cercetare care urmareste sa ofere un loc al discutiei si dialogului intre partile implicate si cetatenii europeni privind inovatia, riscurile, avantajele si aspectele sociale ale nanotehnologiilor. Trei statii creative NanOpinion vor vizita 30 de locatii diferite din Europa pentru a strange opiniile cetatenilor despre nanotehnologii.

Nanotehnologia se anunta a fi tehnologia viitorului, usurandu-ne viata si fiind mult mai eficienta decat ceea ce cunoastem in prezent in medicina, energie, mediul inconjurator sau sport. Ca orice tehnologie noua, inca nu se cunosc posibilele efecte negative, dar se fac cercetari amanuntite asupra lor, motiv pentru care parerea cetatenilor este foarte importanta.

Evenimentul din Bucuresti se va desfasura vineri, 21 martie, intre orele 13:00-18:00, iar sambata si duminica, respectiv 22 si 23 martie, intre orele 11:00-18:00, in fata Muzeului National de Istorie Naturala "€žGrigore Antipa".

Nanotehnologiile pot fi definite ca "€œinginerii la o scara foarte mica", iar acest termen poate fi aplicat mai multor domenii de cercetare si inovare cum ar fi: sanatate, medicina, tehnologia informatiei, energie si mediu.

Evenimentul este un prilej de a ne gandi la viitorulul nostru alaturi de nanotehnologii si la locul pe care acestea le-ar ocupa in viata noastra.

Partener: Muzeului National de Istorie Naturala "Grigore Antipa"
  247 vizualizari
WebPR

HotNews.ro
Despre noi:
Parteneri Media:
powered by
developed by
Cookie Settings